Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (751)

plakát

Rychle a zběsile 5 (2011) 

Vše, po čem může člověk toužit. Rychlá auta, krásný baby, obě hlavní postavy jako by vypadly z 80tých let, kulervoucí akce a silná romantika přetrvávající již deset let (jak mezi "nenamakanou" částí castingu, tak i touze alespoň na chvíli usednout za volant jedné z těch nabušených kár). Z jednoduché série, kde kdysi prostý scénář nahrazovaly neony a ženské zadečky, se pomalu stává kultovní záležitost mixující Dannyho parťáky s dobou, kdy Stallone ještě netužil bicáky steroidy. Zahraj to znovu, Justine!

plakát

Pro celé lidstvo (1989) 

Už vím, kde John Murphy nalezl inspiraci při skládání hudby pro Sunshine.

plakát

Na vlásku (2010) 

Jakmile animák místy vypadá spíše jak hraný film a nemá na sobě nálepku "Made by Pixar", tak pod čtyři zákonitě nejde jít. Chytlavá hudba, příjemný humor a luxusní chameleon. This movie has tangled me!

plakát

Sucker Punch (2011) 

Definice kinematografického fenoménu jménem Zack Snyder - orgasmický audiovizuál podpořený unikátním příběhem. Sucker Punch je splněným snem, který se stal realitou.

plakát

Světová invaze (2011) 

Hrozně je mi Liebesmana líto. Ať už tempo filmu šlape sebelépe, akce je kulervoucí a herecká esa na place ze sebe ždímají emoce na maximum, tak s ním každou chvíli brutálně vymrdá scénárista. Jedna věc je vlastenecký popkorn (Indepence Day), druhá militaristická šaráda s účelem získat nové rekruty.

plakát

Spartakus: Bohové arény (2011) (seriál) 

Zpočátku stejný průser jako Krev a písek a stejně jako příběh o Spartakově pomstě, i Gods of the Arena se s každým nadcházejícím dílem transformovala jak akčně, tak scénáristicky, do nehorázně nabušeného dílka. Paradoxně tak samotné nenásilné vyvrcholení s pohledem na rozednívající se Capuu působí mnohem lépe, jak krvavá řež v gladiátorském ludusu. Pokud tvůrci i nadále zůstanou věrni své vizi o nejslavnější vzpouře otroků v historii, tak může tahle sága směle apelovat na nejlepší historický seriál všech dob. V rámci kombinace historické věrnosti a nápadité filmařiny nemá konkurenci. Pět hvězd bez mrknutí oka.

plakát

Varieté (2010) 

Gilmore girls meets Moulin Rouge a není to vůbec na škodu. Nejlepší taneční choreografie posledních let.

plakát

Návrh (2009) 

Může být něco horšího, než když se téměř padesátiletá herečka snaží sbalit třicátníka? V podání plastické Sandry Bullock za podpory křečovitých pokusů o humor, asi těžko. Kdyby tvůrci v posledních deseti minutách nevyhodili tu trošku zbývající logiky z okna, tak by to snad na ty dvě bylo. Takhle oba palce dolů.