Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krátkometrážní

Recenze (1 662)

plakát

Imigrant (2013) 

Je to skvělé dobové drama, výborní herci, příběh, prostředí, barevnost (ta je přímo kouzelná), prostě všechno... ale má to velmi značné mínus, alespoň pro mě. Neprobudilo to ve mně absolutně žádnou emoci. Ani znechucení, ani lítost, ani smutek... nic. Jen jsem necelé dvě hodiny seděla, koukala, v průběhu jsem si šla pro puding, který mi mezitím vychladl v ledničce, koukala dál, dojedla puding, hele vláčí mrtvolu do lesa, hmm, koukala a najednou byl konec i s tou odplouvající lodí snad k lepším vidinám. Spoustě lidem se tento snímek bude hrozně líbit. Já chápu proč. Kdyby to ve mně něco vyvolalo, taky bych hodnocení zvedla tak o 2*, ale takto jen dvě hvězdičky za výše vypsané.

plakát

Iron Man 3 (2013) 

Je to možné? Opravdu je třetí díl nejlepší? Že trojka je lepší jak dvojka, to je jasné. To už tak většinou bývá, však víme. Ale aby byla lepší i než první díl? Podle mě tady ano. Naprostá parádička. Velmi mě překvapilo, že snímek navazuje na to, co se dělo v Avengers. Že to všechno krásně propojili. Bych ani nečekala, protože přece jen Iron man byl vždycky z těch marvelovských superhrdinů (co se filmu týče, komiksy fakt nečtu) tak ten nejvíc lidský, jakože žádné nadpozemské prvky, Avengers se zase nadpřirozenými prvky jen hemží a scénáristé na to navázali. Vlastně proč ne, že? Myslím, že lepší zakončení Iron mana ani vymyslet nemohli. Sice mi přišlo trošku zbytečné zahodit do moře nevyčerpatelný zdroj energie (aka jeho svítící blbůstku, prý elektromagnet), ale tak co už, chtěl být novým člověkem a ne superhrdinou... So foolish:D Vtipné scény? Nespočet. Ale např. když ho z potápějícího se domu vytáhla jeho vlastní ruka (technicky vzato to byla ruka jeho obleku.. ale víte, jak to myslím, bylo to prostě vtipné). Dobré bylo i jak zachránil 11 lidí z letadla a pak ho respektive Jarvise rozjebal náklaďák "That came out of nowhere." ...... "That's.. is that Iron man? - Technically, I am. - Technically, you're dead. - Valid point."........ "Who's home? - "Well, my mom already left for the diner, and dad went to 7-Eleven to get scratchers. I guess he won, 'cause that was six years ago. - Hmm... which happens, dads leave, no need to be a pussy about it." ....... "So you're just gonna leave me here? Like my dad? - Yeah. Wait, you're guilt tripping me aren't you? - I'm cold. - I can tell. You know how I can tell? Cause' we're connected!" a odjede pryč:D...... Vůbec ten klučina byl úplně super a všecky scény s ním a Tonym:D Ti dva mě bavili a hodně. "You're breathe fire?" ....."Honestly I hate working here. They are so weird."

plakát

Já a robot (2013) (seriál) 

Po 4. dílech se mi to zatím hodně líbí, uvidí se, jak to bude dál. Baví mě příběh i jednotlivé malé příběhy mezi tím. Zatím je ale fakt, že na tu hlavní dějovou linii se to až moc nesoustředí a v každém díle se převážně zabývají samotným případem, kdy se ale dozvídáme něco málo z Johnova života. No a z Doriana prostě nemůžu, naprosto parádní fórky valí. Dorian: "Byl výrobce sexuálních robotů." - John: "Škoda, že je mrtvý, mohl ti vyrobit přítelkyni." - Dorian: "Já nejsem ten, kdo má profil na seznamce." - John: "Já nemám profil na seznamce." - Dorian: "Teď už máš. Kozoroh, co miluje nebezpečí."................John: "Vypadáš tam dole stejně jako life size ken doll?" - Dorian: "Ne že by ti do toho něco bylo, ale můj návrhář byl mnohem ohleduplnější. Ukážu ti to." - John: "Ne, ne. Oh my god. To je všechno pro jednoho chlapa? Jsi robot. Co s tím děláš?" - Dorian: "Asi to stejné, co ty děláš se svým... nic." Konec 1. série a zároveň konec seriálu, což je dobře, protože už ani mě to tolik nebavilo, což jsem lehce poznala podle toho, že mi na disku leželo posledních 6 dílů asi měsíc po jeho skončení a furt ne a ne si je pustit. Teď už dokoukáno a nezůstalo ve mě to nadšení, jaké se zpočátku objevilo. 3,5*.

plakát

Jack a obři (2013) 

No dobře naprosto čekaný příběh i se závěrem.. v podstatě mě snad v žádném okamžiku ten film ničím nešokoval. Ale to tomu vůbec navadilo. Byli tam příjemní herci, bylo to skvěle zahrané, dobře provedené triky, výborný nápad zpracování pohádky pro děti a prostě mě to bavilo od začátku do konce. Jsem velmi ráda, že se Nicholas Hoult konečně začíná výrazněji objevovat ve filmech od dob Skins. Letos se mu povedly dvě skvělé role - Jack a R. Jsem ráda, že mě film nezklamal a nadělil mi přesně to, co jsem od něj očekávala.

plakát

Jak se dostat na Princeton (2013) 

Průměrný, nijak nevyčnívající snímek na poklidný večer. Místy se trošku bavíte, místy zíváte, dokoukáte to až do konce, ale stačí jen jednou. Prostě ten typický americký snímek na 3* a ani o špetičku více. Možná, že tento je i slabší, na 2*, ale za hlavní herce - Tinu Frey a Paula Rudda a taky za Travarise Spearse - ten byl na jedničku, dám ten zlatý střed. Jeho postava mě prostě rozesmívala a líbila se mi ta prostořekost.

plakát

Jak ulovit Dr. Lewise (2013) 

"We're out here in uniforms that look like cricket uniforms, holding bats that look like cricket bats, and we have no idea how to play cricket! What do we do, what do we do..." asi ještě 8x aneb když se přijde nový doktor podívat na kriketový zápas blíž, přičemž oni kriket samozřejmě hrát neumí.... co uděláte? Že nevíte? No přece zařvete Jóoooo "The game is over." Ušité dresy z ručníků a záclon také neměly chybu. No řeknu to prostě - bavila jsem se a to velmi moc, díky! Nepřestávala jsem se udivovat, co všechno byli schopni vymyslet za šílenosti jako dávat zmrzlé ryby na háček, aby se cítil, že rybaří.. prostě totální blázni a cvoci. Krásná hudba, nádherná příroda, největší šílenci na světě a lehký úsměv po celou dobu snímku - to je to pravé Grand Seduction. "He said "ah" and they left." Ale jedno velké ponaučení si z tohoto snímku vezměte - "I can't begin to explain the joy we feel at the end of the day just to be a little tired." aneb celý přístav š**á - "True happiness." 4-5*

plakát

Já, padouch 2 (2013) 

Panejo můj 1000. komentář. By člověk neřekl, že to všechno tak letí. Vybrala jsem si schválně nějaký fajnový film pro tuto speciální příležitost a myslím si, že s Despicable me 2 jsem se trefila. Jako první zajímavý a snad i zarážející fakt mi přijde, že zatím je celkové hodnocení stejné jako u jedničky - tedy 78%. Přitom tento díl byl sice parádní, ale přišel mi slabší, nevím čím, ale prostě je to tak. Ale stále na většinu druhých pokračování to byl prvotřídní výkon. Podle mě byla dvojka méně originální, kdy první díl byl prostě něco nového a zářivého a suprového. Jako hlavní hrdina padouch, mimoni.. byla to bomba.. u dvojky mimoni stále vedou (o tom žádná), vtípky byly pořád dobré, ale Gru jako hodný taťulka po nějaké době omrzí. Opět musím vzdát holt českému dabingu - nemohli vybrat lepší herce/dabéry. K těm stálým jako Lábus přibyla Žilková jako ta zrzka a Jirák jako tlusťoch Manuel Peréz (který mi vzhledově přišel úplně jako Petr Novotný :D) "Zvonigrundilka - nejkouzelnější vílí princezna ze všech víl." ... "A proč jste tak tlustá?" - "Protože můj zámek je z cukroví a já mnohem raději mlsám než bych čelila svým problémům." Oslava 5 de mayo a hraje tam Don't stop the party a Where them girls? Jasně:D "Sbohem pane Megaprde" - "Velezadku" - "To zni mnohem líp."............. "Na důkaz nejvyšší pocty doktoru Nefariovi za jeho služby, nechť zazní salva jednadvaceti prdů." - "Pato. prd. pato. prd. pato. prd." - "Já napočítal dvacetdva." No a ty písničky nakonec mě dostaly. V té od Ball 4 one bylo i v češtině jasně slyšel anglické underwear čili SPOĎÁRY :P A ta druhá od Village people taky neměla chybu ani v tomto podání, natož originál. "A mým snem je, že jednou se budu živit hraním videoher" - "Páni ty si tak komplikovanej."

plakát

Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic (2013) 

Možné Spoilery. Začátek mě docela navnadil, jak tam běžely zprávy v "novinách" aka, jak Jeníček a Mařenka zachraňovali města a zabíjeli čarodějnice. Potom mě pobavil záběr na lahve od mléka, na nichž byly podobizny ztracených dětí. Ono vůbec takových drobností "moderní doby" aplikovaných do těchto čas "snad středověku" nebo nějakého "mezivěku", který je těžko určitelný, byla celá řada, akorát to musel člověk postřehnout. A to na tom byly většinou ty vtipné části. Například si vzpomenu mimo to mlíko na defibrilátor, inzulín, autogramy a další a další. Každopádně potom famózní začátku už to byl příběh, který se dal až na nějaké detaily čekat. Jinak velmi povedené a zábavné provedení pohádky o Jeníčkovi a Mařence. A hlavně ten závěr byl vcelku dobře udělaný alias, jak se tento "pravdivý" příběh postupem časů přeměňoval na pohádku pro malé děti a přitom můžeme vidět, že vlastně ta drsňácká koruna na ovládání mysli obrů je dnes uložená v Toweru jako korunovační klenot. NO JISTĚ :D No ale já se perfektně bavila, mělo to svižný spád a velké plus, jeden z mála filmů, kde víte, že si to dva hlavní hrdinové mezi sebou prostě nerozdají, i přestože je hrají takoví charismatičtí herci jako Gemma a Jeremy. Čisté 4*.

plakát

Jen 17 (2013) 

Prostě puberťačka evidentně hledá sama sebe, zkouší, riskuje, je zvědavá... naprosto normální v tomto věku, ovšem Isabelle ty svoje hranice velmi posouvá až na samý okraj prostituce a leckdy se i ona musela cítit zneužitá. Evidentně to nedělala pro peníze, pro své vlastní potěšení /teda já neviděla, že by si to nějak užívala většinou/, proč to dělala možná ani neví ona sama... prostě to bylo něco jiného než její běžné starosti s rodinou a školou. Jsou to velmi silné 3*, skoro až 4*, jsem dost na vážkách. Marine je rozhodně neskutečně přirozeně krásná, tím lépe se na film dívá. Trošku podivný mi přišel ale vztah s jejím bráchou... velmi otevřený a intimní, to se jen tak nevidí.

plakát

Justin: Jak se stát rytířem (2013) 

"Dyť já ani nevím, co to je kočkovací průkaz. - Je mi líto, ale tvá kočka půjde do vazby." Místo rytířů zákonodárci aneb nádherná parodie na dnešní debilní politiku a zákony (v ČR je na tohle z posledních let nejlepší Bambitka) a vůbec dnešní konzumní společnost samozřejmě zaobalená do animáku pro děti, kde místo draků lítají krokodýlové, kde místo rytířství jdete na práva se svou holkou (bacha za prvé měl přítelkyni, žádné vidíš nevěstu těsně před svatbou, za druhé holky mohly jít studovat.. wau...), kde je normální jít do středověké hospody a objednat si kebab z tresčích jater, prasečí burger a hranolky, kde už existoval kamenný notebook, kde jeden z padouchů byl naprosto skvěle přiteplený se svým krokem a pohazování brky na čepce, kde se tančí moderní tanec (trochu mit o připomnělo tento taneček z Příběhu rytíře) a v neposlední řadě, kde všecky ženské měly neskutečně výrazné a kýčovité líčení... a hlavně... oční linky. Jinak ten kůň byl boží "Pusť ty osle. Vrať to ty jelito." 3-4*