Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Portrét sedmnácitileté dívky během čtyř sezón a čtyř písní.... Studentka Isabelle během léta v jihofrancouzském letovisku absolvuje svou první sexuální zkušenost. Prázdninová epizoda je však jen začátkem příběhu zvídavé dívky, která se po návratu do Paříže začne za peníze scházet s nejrůznějšími staršími muži. (oficiální text distributora)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (181)

H34D 

všechny recenze uživatele

Cosi poetického v tomto filmu se mě dotklo, vnitřní rebelie charismatické hrdinky v excelentním podání neznámé Marine Vacth, příjemná atmosféra a snad i drobek humoru. Jen 17 je film skromný na slova a přitom tak výmluvný, nejedná se o žádné epické drama plné psychologie, prostě jen ostré i něžné vyprávění o podivné holce, která přistupuje k sexualitě a dominanci nad muži svým vlastním způsobem... 8/10 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nadpriemerný snímok evokujúci slovenské poctivo sa učiace študentky vysokých škôl. Zdá sa, že aj na západe si dievčatá takto spestrujú ťažké hodiny strávené nad skriptami. Muž, otec, aby sa dnes obával, čo jeho slušne vychovaná dcéra môže tak robiť na internáte a mimo vyučovania. No čo asi, brigáduje v polohe ľah. ()

Reklama

nevermore 

všechny recenze uživatele

Neškodný film, který jde mimo mě. Nemám rád ty oduševnělé rozjímání o pocitech druhých, které však my běžní smrtelníci nemůžeme pochopit. Zvláště potom pokud jde o křehkou dívku ve vývinu, která se začne bavit běhounstvím a sama neví proč. Pro peníze ne, s maminkou má výborný vztah, v životě jí nic nechybí. Všechno podtrhl dementní závěr bez vyústění. Kdyby to nebylo tak hezky natočené a dobře zahrané, dal bych méně. Aspoň že filmovému řemeslu se tu však rozumělo. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Neotřelý pohled na sexualitu sedmnáctileté dívky. Na můj vkus sice dospěla až moc rychle, ale přiznejme si, která z nás nějakým způsobem neexperimentovala, když byla v jejím věku. Dějový zvrat uprostřed příběhu, způsobený náhlým úmrtím Isabellina klienta přî souloži, mě vytrhl z letargie a začala jsem film daleko pozorněji sledovat, což mi vydrželo až do samotného konce. Kvituji s povděkem, že se François Ozon nesnaží moralizovat a nechává čistě na divákovi, jak se nejenom s poněkud frackovitým chováním Isabelle srovná. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Isabelle je velmi krásná přemýšlivá dívka, která co nevidět oslaví své sedmnácté narozeniny. K těm si dá sama dárek v podobě první sexuální zkušenosti, která však zklame její očekávání. Od té doby objevuje a hledá mezi staršími muži něco hlubšího, nepoznaného, co by ji naplnilo. Nevím přesně, co bylo záměrem scénáristů, zda poukázat na hluboké a složité myšlenkové pochody dospívající (každé?) dívky, nebo jen natočit líbivý snímek s krásnou hlavní protagonistkou, na jejíž prsa by se pak celý film dobře koukalo. Pevně doufám, že mnozí v tom našli tu hloubku, která ukazuje jistou syrovost a pragmatičnost hlavní hrdinky. Ta stoprocentně využívá všechna pozitiva, jež ji život staví do cesty a těch negativních stránek se snaží okamžitě zbavovat a ze života vytěsňovat. Zajímavý a pomalý film s jistou dávkou erotična. 80% ()

Galerie (52)

Zajímavosti (6)

  • Film byl uveden na filmovém festivalu v Cannes. (Weasley)
  • Scéna, kdy se Isabelle a Alex dívají z mostu na Paříž, se odehrává na slavném Pont des Arts, který je často ve filmech využíván pro romantické scény. (claudel)

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Reklama

Reklama