Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krátkometrážní

Recenze (1 662)

plakát

Šťastný smolař (2012) (TV film) 

Tyto Vánoce nás Čt1 velmi překvapila dobrými filmy (až na tu Saxánu teda). Štědrovečerní pohádka byla skvělá, ovšem řekla bych že tato ještě lepší. Prostě se mi líbí tyhle typy pohádek alias vymoženosti moderního světa aplikované ve světě pohádek za dob králů a princezen a podobných osob a věcí. Herci? Výborní. Filip Cíl, Ivan Trojan, Jiří Dvořák....nemám co bych jim vytkla.....a Veškrnová-Havlová...ačkoliv menší role, tak musíte uznat že na její věk vypadá sakra dobře. Akorát ta Bohdalka tam byla děs a hrůza, jakože její postava ne výkon. Bylo to neotřelé, zajímavé, svěží (mám pocit že tohle slovo teď používám nějak často, asi bych měla zavřít to okno, aby mi tu nešlo tolik svěžího vzduchu) a nápadité. Já tleskám....5* bez váhání.

plakát

Talisman (2012) 

No co jako jste čekali? Obyčejná romantika s krásně propracovanou kamerou, alias záběry vnořené do té krásné ranní sluneční žluté se mi strašně moc líbí. Co se týče příběhu, nic komplikovaného, ba naopak až triviální, zápletka skoro žádná, vše předvídatelné, ale o to tu nešlo, tohle nebylo žádné scifi nebo nevím co..tady šlo o to, ukázat zamilovaný příběh, v pomalém tempu s krásnými herci. A to jsem dostala, takže nevidím důvod, proč nedat 4*. Mimoto Zac už nám dávno vyrostl z rolí puberťáků hrajících basket, kteří u toho zpívají a tančí, už i vyrostl z rolí tančícího šoumena z 60. let. Víc zmužněl, nabral nějakou tu svalovou hmotu a s lehkým strništěm, ač to nerada přiznávám, byl k sežrání. Sice jsem fakt nechápala někdy ty pohledy bez výrazu, ale co už.

plakát

Teď a tady (2012) 

Krásné. Prostě krásné. Některé věci rodiče nepochopí, s tím se asi setkal každý. Tady to vyznívá ale více, otec si myslí, že jí prostě musí naplnit dostatečně to, že zbytek svých dnů stráví s nimi, ne s nějakým klukem, co ho zná pár hodin. Myslí si, že ji chrání, ale opak je pravdou. No co si budu nalhávat, zase jsem brečela ale kdo u tohohle neuronil ani slzičku, asi není člověk. Stoprocentních 5* za dokonalou Dakotu Fanning, která kraluje celému snímku. The great thing is I have actually always wondered id it's possible to dry yourself with a sock.

plakát

Temné stíny (2012) 

Má oblíbená trojka Burton+Depp+Carter, k tomu řada dalších perfektních herců a hereček jako M. Pfeiffer, E. Green nebo Ch. Moretz a vznikne z toho taková slátanina ještě s "otevřeným koncem", který mírně předurčuje možné pokračování. Ano jsem značně zklamaná. Sice i tak to byl řádně vtipný snímek, s parádní atmosférou a vůbec proti zpracování kamera, kostýmy, make-up, hudba-nemám vůbec nic právě naopak..to všechno bylo na vysoké úrovni. Ale co se týče příběhu a jeho průběhu čili děje, je to bída, hrozná bída. No nejvíc mě dojalo na konci scéna doprovázená větou I'm a werewolf, let's not make a big deal out of it, mom, to už si fakt nemohli vymyslet, čím víc to udělat ještě bizardnější a pak si vzpomněli..jo ještě nám tam chybí vlkodlak. Pouze v jednu chvíli jsem se bála a jop byla to přesně ta scéna, kdy přijde k Vickiině pokoji zahalená osoba a myslí si, že je to David, ale pak ty oči a no..jo fakt jsem byla v tu chvíli vyděšená a připomnělo mi to Orfanato. No ale až na to přehánění a rozbíjení se Evy Green jako panenky, to byl dobrý film, ale na víc, jak 3-3,5* to nemá.

plakát

Ten, kdo stojí v koutě (2012) 

Wau. Tu závěrečnou scénu jsem si pustila snad 3x a pokaždé mi při tom kanuly slzy po tváři. Jeden z nejlepších monologů na konci filmu (i když v The breakfast clubu taky stojí za to). Každý film se snaží mít konec vynikající, ale mnohdy je z toho trapný happyend, tady ne..sice "happyend" ale ne v pravém slova smyslu. Jinak poslední dobou mám pocit, že jsem viděla samé výborné filmy se skvělými konci, u kterých jsem brečela (jsem nějak moc přecitlivělá asi:D). Jinak prostě další z těch snímků, co se zamýšlí nad životem a tak, ale jeden z těch neskutečně dobrých. A Emma Watson je prostě kočka i s krátkými vlasy, i když hraje normální roli, kde nemáchá hůlkou.

plakát

Ten Thousand Days (2012) 

Sympatičtí herci, zajímavý námět, skvělá doprovodná hudba - taková jak pomalu z nějakého westernu kombinovaného s výpravnými prvky a na konci mixnuté s indiánskou píšťalou.. něco na ten způsob prostě. Velmi vtipné to začalo být zhruba od 10 minuty - "I've crossed the international date line couple times. So what do you up to today?" - laundry:) No a pak se to vezlo až k samotnému vyvrcholení snímku, které jsem opravdu nečekala (teda půl minuty předem jsem si říkala, že to asi přijde, ale to je úspěch, když člověk odhadne závěr až takhle těsně před koncem a ne v půlce snímku). P.S. A jak se na konci téměř zlomyslně a flirtovně usmála.

plakát

Terapie láskou (2012) 

Dobré. Já se bavila, takže komedie - check, každá z postav měla svou "temnou" a "dramatickou" historii, takže drama - check, a zamilovali se do sebe nakonec oba tito totální cvoci? Ano - romance - check. Splňilo to všechny mé očekávání, dokonce mě to i překvapilo, nečekala jsem až tak pošahaného Bradleyho nebo takovou šílenou Jennifer a naprosto nekonkretizovaný problém De Nira (tak trošku taky cvok ne?, řekla bych že to asi mají v rodině ti Solitanovi). Takže 5*, jo proč ne. Řada vtipných scén způsobena hlavně teda divnými charaktery postav a jejich divností jako I was having sex with everybody in the office. - Everybody? - I was very depressed after Tomy died. It was a lot of people. - We don't have to talk about it. - Thanks. - How many were they?

plakát

The Beauty Inside (2012) (seriál) 

Tak k tomuto seriálu nevím, co říct. Podle mě dokonalý, neskutečně zajímavý nápad a výborné zpracování a je vcelku škoda, nebo možná, že je to pro něj i dobře, že není tak znám. Prostě jen tleskám všem, co se tohoto projektu účastnili. Je pravda, že ale i po skončení vyplývá na povrch řada otázek, ale to je právě jednou z ingrediencí kouzla této minisérie.