Reklama

Reklama

Troy Bolton a Gabriella Montezová se potkali o zimních prázdninách na soutěži v karaoke. Uvědomují si, že se asi znovu neuvidí, protože každý žije v jiné části USA, přesto si vymění telefonní čísla. Krátce poté je Gabriellina matka vedením své firmy přeložena do Nového Mexika a Gabriela tam nastupuje do školy. Jaké je její překvapení, když zjistí, že do stejné třídy chodí Troy. Ten je její přítomností mile překvapen, a když na škole ohlásí konkurz na připravovaný muzikál, oba dva uvažují o tom, že se přihlásí. Jejich konkurenty jsou sourozenci Ryan a Sharpay Evansovi, populární muzikálová dvojice, která již od svých dětských let pravidelně obsazuje hlavní role ve všech hudebních školních projektech. Ryan a Sharpay ale nesnesou pomyšlení, že by mohli být někým překonáni, a plánují, jak se soků zbavit. (TV Nova)

(více)

Recenze (359)

Kamkon 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, je to kýč, ale má v sobě zamícháno úplně všechno-hezké, pohybově a pěvecky velmi nadané mladé herce (navíc 2 kladné hlavní páry a jeden méně kladný protihráčský, ale nakonec stejně všichni patří do jednoho týmu), typické prostředí americké střední školy se všemi nepsanými pravidly (ty seš šprtka, takže navždy budeš v jejich klubu) a rovněž láskyplný všeobjímající motiv. Každý si může najít to své a pak podle sebe ocenit nebo podle většiny odsoudit. Je zde však i něco nového-můžeš se vzepřít tomu, že jsi šprtka a hrát divadlo, jít si za svým snem a dokázat to, po čem toužíš. Je jasné, že nejeden americký teenager si řekl: Tohle je přece moje škola, proč by to nemohl vyjít i mě? Vše rovněž dobře skončí, tak co bysme chtěli víc? Možná alespoň jednu pusu nebo láskyplné objetí mezi představiteli obou pohlaví, ale na to si ještě v nepřirozeně cudném americkém filmu pro mladé budeme muset počkat... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Žánr filmového muzikálu se před několika lety naštěstí nadechl ke slibně novému začátku. V tomto případě jeden z nejúspěšnějších televizních muzikálů je výhradně určen mladému publiku. Bez výjimek neztrácí kontakt se svým divákem, přímočaře si jde za svým, neustále jej zasypává popovými hity jako z dílny skladatelů pro S Club 7 nebo Britney Spears z devadesátéhoosmého. Absence zásadnějších skladeb je ale znát. Hlavní hrdinové jsou nevýrazné, leč sympatické, postavičky, zahalené do pestrých barev, křiklavého oblečení dle nejmodernějších trendů, zářivých účesů a nebezpečně širokých úsměvů. Příjemně to ale celé utíká, nenásilného humoru se těžko dořežete, ale i ten se objeví a těch devadesáti minut litovat nebudete!! V nepřehnaném očekávání si je i slušně užijete!! ()

Reklama

ivishka odpad!

všechny recenze uživatele

Abych se přiznala na rovinu...když jsem to viděla poprvé to mi bylo 13 let a celkem se mi to líbilo. Poté jsem to viděla i několikrát jelikož nova a podobné stanice neumí nic jiného než opakovat trapné a sr*čkovité filmy dokola. S odstupem času přicházím na to, že právě takový muzikál bohužel s muzikálem nemá nic společného. Nevím jaký by byl můj názor dívat se na to v anglickém jazyce ale s českým dabingem a vůbec s tím celým příběhem a s pseudo problémy teenagerů to aspiruje na post - nejhorší muzikál v dějinách světového filmu a hned za HSM tam v čele bude stát pokus o český muzikál Fredy a Zlatovláska a to bude tak hezky vedle sebe naskládané se s*ačkami od Disney Channel(JAK MŮŽE NĚKDO TAK ZNIČIT POJEM DISNEY?!)např. seriál Na parket, Hannah Montana-i jako film naprostá ostuda...No o hereckých výkonech moc nemluvím ale je pravda že až Zac povyrostl a zahrál si třeba namakaného vojáka tak to je jiná káva po herecký stránce není zas tak špatný ale tohle je jedním slovem OSTUDA. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Exploatačný tínedžerský muzikál využívajúci najbizarnejšie, najohranejšie a najvytrepanejšie emócie ako z cukrovej vaty. Tomu sú prispôsobené všetky typy tanečných čísel a melódie rečí. Až do tých najobskúrnejších hrán, výsledkovo značne falošné a nevyužiteľné. Z druhej strany sú muzikály i temer jediným žánrom, ktoré reálny svet neodzrkadľujú, ale iba určité vlastnostné archetypy. Ale ani nie sú určené k manipulácii: najkrásnejšie ksichtíky s najcnostnejšími cieľmi, s umelou výstrahou k ich skutkovému nenaplneniu, avšak popretkávané k najsilnejšiemu odhodlaniu daným výzvam čeliť. Blé... ()

adams89 

všechny recenze uživatele

Nenechte se zmást, o jakémsi pochybném středoškolském muzikálu se tu sice vypráví, své příznivce si to však může najít maximálně mezi diváky ze školy základní, a to ještě nemám na mysli mužské pohlaví. Film si u mně udělal vroubek hned zpočátku, kdy jsem u něj, jako u jednoho z mála, dokázal po deseti minutách usnout. Napodruhé jsem ho už sice dokoukal celý, ale řeknu vám, bylo to nekonečných devadesát minut. Příběh, dá-li se tu ta věc tak nazvat, je tak nezáživný a plný všemožných klišé, že dospělí u něj musí hodně trpět. A nebojte, nebudu se tu rozplývat nad krásou a sladkostí Zaca Efrona neboli Troye, přece jen nejsem dvanáctiletá puberťačka. Ukňápaná barbína je v těchto filmech téměř pravidlem a ta, co je tady, je vážně utrpení. Hudebních čísel je tu víc než dost a až na závěrečný duet hlavních postav jsou příšerná. Když vezmu na vědomí, že film je vážně určený pro ty mladší, vychází mi toto hodnocení.30% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (29)

  • Slogan filmu: "This school rocks like no other". (Halloween9)
  • Charles Klapow, jeden z choreografů, si zahrál ve filmu jednoho tanečníka. (Halloween9)
  • Původně měl být maskotem družstva levhart, ale nakonec to byl tygr. (Halloween9)

Související novinky

Disney představil svoji streamovací službu

Disney představil svoji streamovací službu

12.04.2019

Studio Disney konečně odhalilo detaily o své chystané streamovací službě Disney+. Ta se oficiálně spustí 12. listopadu a bude dostupná zatím pouze v Americe s tím, že se brzy rozšíří i do zbytku… (více)

Lekce života podle Orsona Wellese

Lekce života podle Orsona Wellese

26.01.2008

Jeden z nejoriginálnějších současných filmařů Richard Linklater vzdá poctu jednomu z nejlepších režisérů všech dob. Ne však prostřednictvím suchopárného životopisného filmu. Snímek Me and Orson… (více)

Reklama

Reklama