Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krátkometrážní

Recenze (1 662)

plakát

V oku tornáda (2014) 

Já si nemůžu pomoct, ale prostě zbožňuju filmy o tornádech. Vím, že to jsou nebezpečná monstra, nikdy bych se nechtěla ocitnout v jejich dosahu, ale jsou to naprosto fascinující monstra. Jakože vážně... wau.. a tady bylo i hořící tornádo.. wau. Jakože u katastrofických filmů nemůžete komentovat děj. Je to totiž vždy to samé. Někdo honí tornáda, do toho se zapojí amatéři a civilisti, je tam romantická linie, je tam smutná linie, kdy se někdo s někým pohádal, myslí si, že umře a lituje toho a ono nakonec ne. Minimálně dvě z hlavních postav musí umřít, jinak by to nebylo ono a na závěr trochu amerikanismu a věříme v boha a uklízení trosek. The end. Klidně si šablonu půjčte a napište vlastní katastrofický film. Ale jde především o ty efekty a ty tady byly wau... Naprosto mě dostaly na kolena, zvlášť v jednom hodně dobrém momentu, kdy jsem zírala s otevřenou pusou a průvanem se mi doma zavřelo okno... No jako vůbec jsem nenadskočila na židli. A nejlepší část byla po filmu. Kdy jsem se vypravila za kámoškou... Pohoda... a najednou na obloze úplně černo.. velmi děsivé.. velmi autentické s filmem... a zničehonic.... začal liják (dobře tornádo to nebylo).... aneb nééé vůbec jsem nezmokla v té průtrži mračen. Takové horší 4*.

plakát

Pojedeme k moři (2014) 

Nápad i provedení dobré - prostě klučina natáčí na kameru, amatérským stylem, jeho život. Pár dobrých scén se tu taky najde, ale víc jak na 3,5* to prostě není. 1) Asi žiju v jiné době, ale já si v 11 letech nedávala rezervaci v cukrárně na rande a hlavně ještě v 19:30, pak jít ještě do kina a ještě si sednout na lavičku, kde tu holku to rande hrooooozně bavilo. Ty vole, já musela v 11 letech být doma tak v 8 večer :D 2) Uvidíte zde typický exemplář české babičky. "A co holky? Ty máš holku? - Ne. - No všam máš čas.... A ty Harisi? Ty máš holku? - Ne. - No však máte čas." Ano typické aneb proč se sakra ptají, když pak při negativní odpovědi řeknou, že máte čas? Tímhle mě štvali všichni příbuzní (nejen babičky) už od mých ani nevím kolika let. 3) Asi jediná scéna, při níž vám bude hrozit bolest slinivky díky nadměrnému smíchu, nastala, když ta holka zpívala Stín katedrál a Tomáš do toho natočil černobílou sekvenci, kdy je v obleku a Haris ve svatebních šatech a běží si vstříc :D 4) Ty songy od Nedvědů mě hrozně iritovaly. Fuj. 5) Pamatujete si, jak se rozdávalo ve škole vysvědčení? Ne? Já už taky ne, ale rozhodně si pamatuju, že učitelka neodcházela hned po odevzdání vysvědčené ze třídy, zatímco žáci seděli a tleskali ji, jak kdyby odcházela v divadle ze scény. Ehm ehm... my jsme vždycky vyletěli jako první a učitelka ještě dalších 5 minut sbírala papíry a kytky a dárečky...

plakát

Barely Lethal (2015) 

Jdem na to.. další kritika.. ty mi dneska nějak jdou. Ovšem musím uznat, že tohle byla relativně dobrá komedie. Bavila jsem se, ale hlavní hrdinka mi byla krajně nesympatická. Já si nemůžu pomoct, ale Hailee u mě teda nezazářila - zatím v žádném filmu, co jsem ji viděla (v Pitch perfect 2 je otravná, v Ender's game jsem ji nějak ignorovala, v Hateship loveship byla za krávu a v Begin again nevynikla). Mnohem víc mě bavila vedlejší story dvojice Liz a Gooch. A hlavně všechny ty outfity, co měla Hailee na sobě byly otřesné. Se nedivím, že jí Sophie řekla, že vypadá jako transka ve všem (nic proti transkám). Takže byl to fajn film, super nápad, ale když je pro vás hlavní postava otravná, je to těžké. Takové lepší 2*, horší 3*... prostě něco na pomezí.

plakát

Dokonalý svědek s.r.o. (2015) 

Řeknu to asi takhle... Prvně jsem se smála, jak začali Doug a Jimmy tančit na té cizí svatbě - hlavně ten balet. Druhá vtipná scéna byla, když fotili tzv. "zážitkové fotografie". Právě jsme v půlce "komedie" a jen dvě dobré scény. Ok jdeme dále... Pak následovala scéna se psem - ano přesně tohle je ten hnusný zvrácený nechutný humor, který nesnáším. Asi stejně jako scéná s "hořením" babky. Hmm a jsme na konci.. ten jediný dostává ode mě velké plus a zvedá tenhle 1* odpad na 2*.

plakát

Vzpomínky na Manhattan (2014) 

"I'd like to worry, it keeps me calm." Ach jo.. vypadalo to na fajn pohodu za 3*, z které se bohužel postupem filmu stala nudná šeď jako na zdech jejich bytu a ani to přemalování na bílo na konci tomu nepomohlo. Nejde o to, že se tam nic neděje... i takové filmy jsou fajn, jde o to, že se tam VŮBEC nic neděje a slyšíte furt dokola to samé... pořád dokolečka, prodat/neprodat, terorista aneb má bombu či nemá bombu/neterorista abeb USA ze všeho dělá big deal, bude pes chodit/nebude pes chodit... aaaaa to jsem právě vylíčila 3 základní body snímku. Hádejte, jak to asi skončí... 2,5*

plakát

Inherent Vice (2014) 

Při sledování jsem se cítila, jako by se tohle Sheldonovi povedlo. Prostě, co jsem to viděla? To nemělo ani hlavu, ani patu, neskutečně zamotané linie příběhu, nechápala jsem, kdo je kdo, co tam pohledává, proč ho hledá, proč to dělá.. no prostě nic.. Nechápala jsem, proč byl Owen Wilson všude. Nechápala jsem, proč Reese Witherspoon vypadala jak 50letá babka. Nechápala jsem, proč byl J. Phoenix v gynekologické ordinaci. Nechápala jsem, co je sen a co skutečnost s Katherine Waterston a hlavně jsem nechápala, co na ní kdo viděl, když vůbec není sexy ani hezká. No jednoduše řečeno jsem nepochopila celý tenhle film. Bavila mě ta atmosféra 70. let a pobavily mě dvě scény. Ten Joaquinův řev, když viděl fotku dítěte, jehož matka brala heroin a na to hned nasadil výraz hmm hezké dítě. A nejvíc mě pobavil pohled Joaquina na J. Brolina, jak lízal ten banán v čokoládě na špejli, když jeli autem.... kvůli tomu rozhodně stojí snímek vidět. Jestli máte - evidentně - větší mozkovou kapacitu než já a nebo si dokážete lépe uspořádat naprosto chaotickou story, anebo jestli se před snímkem zhulíte, tak se vám to možná bude i líbit.

plakát

Velké oči (2014) 

Hezký film, krásně plynul, ale kde nic tu nic. Story je to super. Že se někdo chopil zpracování asi taky, ale celé mě to nějak úplně nedostávalo. Nehledě na to, že obrazy Margareth Keane nepovažuju za plnohodnotná umělecká díla. Kýče to nejsou, ale je to velmi, opravdu velmi podbízivé umění. Ne že bych úplně fandila cákancům v galerii naproti, ale rozhodně bych si radši koupila cákanec než tohle naivní vykulené děcko. O tom, že ani ve světe umění ji nepovažují (stejně jako kritici ve filmu) za umělce hodného viset v národních galeriích, si myslím svědčí i fakt, že kromě let, kdy vyšla publikace ještě pod jménem jejího exmanžela a poté, kdy se vedl soudní spor a vyšla pod jejím jménem, tak nebyla vydaná žádná kniha o ní nebo jejím umění až do roku 2013. Což byla ale její vlastní biografie, která právě dala základ tomuto filmu. Takže asi tak. "Why does someone become a critic? Because he cannot create." Fakt originální a hlavně naprosto nepravdivé ;) Dost mě pobavil soudní proces, kdy tam Keane předvedl divadélko ve stylu, já jsem svůj právník a svědek a obžalovaný a všechno a pobíhal po soudní místnosti. Zajímalo by mě, jestli to bylo poprvé, co se soud rozhodnul podle toho, kdo co namaloval.

plakát

Zázračné kouzlo (2015) 

No original songs? Samé covery a mash-upy... ale tak strašně ohraných songů, že byste je nechtěli už slyšet ani v originále, natož jako cover. Osobně se považuju za velkého fandu animáků, ale tenhle byl vážně hrozný. Když už já dám animáků méně než 3*, tak to vážně musí být strašné. Bylo to především o písních a zamilovávání se, ale jak už jsem psala, to byly covery otřesných songů. Přišlo mi, že tvůrci zadali do google "song with world love in it" nebo "song about love" Nekecám.. tak se podívejte na soundtrack... Can't help falling in love, I'll never fall in love again, I Wanna dance with somebody who loves me, What doesn't kill you etc. Jediné velké pozitivum je, že se kráska-bojovnice, zamiluje do toho "zlého a ošklivého", ale co ta závěrečná scéna aka kaleidoskop?

plakát

Black and White (2014) 

Milý snímek, jehož zhlédnutí rozhodně nelitujete, ale víckrát si to už nezopakujete. Herecké výkony byly úplně the top, jak Costner, tak O. Spencer a mladá slečna taky hrála dobře. Vlastně je to naprosto o ničem.. o jednom soudním sporu, ale jsou tu moc hezky vykresleny pocity, které postavami mávaly a prostě tak... ale to herecké obsazení udělalo hodně. Pobavila mě scéna, kdy služebná jedla večeři a se strachem v očích pozorovala, jak Elliot aka Costner prohledává celou kuchyni, dokud pod dřezem nenašel láhev se svým oblíbeným chlastem, který mu tam schovala. P.S. V obsahu je zásadní chyba... nejprve přišel o dceru a tak se s manželkou starali o vnučku a pak až přišel o manželku....

plakát

Just Before I Go (2014) 

Docela to celé fungovalo. Popravdě je trošku těžké se koukat na film, kdy je vám hlavní postava dost nesympatická, ale dá se to zkousnout, když se soustředíte na story a postavy kolem. Samozřejmě tu nesměla chybět rádoby směsná postava, která vůbec nebyla vtipná a rozhodně jsem se nedivila, že mu jeho manželka plilve do kafe aneb "I'm gay dad. Not blind." Jedna užitečná rada z filmu vyplývá - když si chcete s někým promluvit, nechte mu pod polštářem kresbu zátiší mísy s ptáky (ne těmi okřídlenými). A taky nůž noste v kabelce zásadně otevřený a bez jakéhokoliv obalu!