Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krátkometrážní

Recenze (1 662)

plakát

Stárnoucí gigolo (2013) 

Velmi milé překvapení. John Turturro si napsal roli přímo na tělo. Jako upřímně jeho věková kategorie mě absolutně neláká a ani to není bůhvíjaký krasavec, ale tady působil tak sexy, až se mi tomu nechtělo věřit a přiznám se, že jsem Sharon a Sofií záviděla. No a teda závidím jim i jejich postavičky... to chci taky, až budu v tomto věku :) Hrozně mě rozesmál záběr na židovské děcka, co si na ulici nechávaly nakudrnatit ty divné prameny po stranách a čučeli na tu hádku u "bouračky". Prostě dokonalé. "We don't play baseball. We are very serious people. We have to study." řekl 12letý židovský ogar. A následovalo "I don't understand the concept of competition.", načež ten posměšný pohled malého černocha "He doesn't understand the concept." A potom, když židovského chlapce Woody nastavoval, jak má stát při odpalování "Band over. You look like a question mark." Perfektní scéna. Film sám o sobě je dobrý, ale nejlepší jsou na něm právě určité jednotlivé scény, které pobaví nebo nažhaví. A vůbec všem tady ty role naprosto seděly, Woody taky hrál přesně takové postavičky, co vždycky. Sofía byla zase smyslná a sexy jako vždycky. Hodně povedený snímek, který musím pochválit.

plakát

Imigrant (2013) 

Je to skvělé dobové drama, výborní herci, příběh, prostředí, barevnost (ta je přímo kouzelná), prostě všechno... ale má to velmi značné mínus, alespoň pro mě. Neprobudilo to ve mně absolutně žádnou emoci. Ani znechucení, ani lítost, ani smutek... nic. Jen jsem necelé dvě hodiny seděla, koukala, v průběhu jsem si šla pro puding, který mi mezitím vychladl v ledničce, koukala dál, dojedla puding, hele vláčí mrtvolu do lesa, hmm, koukala a najednou byl konec i s tou odplouvající lodí snad k lepším vidinám. Spoustě lidem se tento snímek bude hrozně líbit. Já chápu proč. Kdyby to ve mně něco vyvolalo, taky bych hodnocení zvedla tak o 2*, ale takto jen dvě hvězdičky za výše vypsané.

plakát

Imaginaerum (2012) 

Parádní hudba a skvělé zpracování, které si zakládá na podivném ale fantaskním a krásném vizuálu. Příběh sám o sobě je ale tak prostinký a průhledný a všecko vám dojde asi po 25 minutách.Je však také milý i temný zároveň a rozhodně potěší. Musím pochválit konec, kdy zvítězil nad temnotou, probral se, vzpomněl si a pak.... přechod z G na E-moll aka Gem (chvíli trvalo, než mi to docvaklo:D). Film stojí za to vidět, ale jen jednou... 3-4*

plakát

Lucy (2014) 

Popravdě nedokážu říct, jestli se mi to líbilo nebo ne. Když jsem přemýšlela nad hodnocením, tak si film zaslouží plnou škálu... tím myslím, že nedokážu posoudit, jestli tomu dát odpad nebo 5*. Některé okamžiky jsem si říkala "bože to je kravina", jiné zase jak je to dokonalé. Nebudu zastírat, že jsem měla jednu chvíli i spadlou bradu nad tím, co se tam odehrávalo. Poslední dobou se dívám vůbec na samé takové divné snímky, které nevím, jak hodnotit, ale tenhle to vyhrál na plné čáře... asi to zprůměruju nebo co. Co se týče Scarlett tak ta byla dokonalá. Morgan se tvářil jakože to je prostě normální, že mu někdo vtrhne do rádia, telefonu, televize a bliká mu se světly. Pařížský policajt se taky tvářil docela v pohodě na to, že kolem něj levitovali Číňani a zbraně a auta kolem byla odstrkována neviditelnou energii. No a když si před těmi vědci začala Skája přidávat druhou ruku, nebo vytvářet žábry mezi prsty, potom jí z huby vyletět zářící paprsek plný blesků (který mi trošku připomněl scénu, která následovala těsně po tomto z tohoto filmu a bohužel jsem nenašla obrázek přesně té scény) a nevím čeho, a následně se z ní začaly plazit černé chapadla, tak se tvářili taky v pohodě jakože aha.. ona přece jen vytváří super počítač se všemi vědomostmi vesmíru, který jim pak předá na pidiflashce. Heslo filmu: "Pidiflashka nás zachrání před nevědomostí a milionem chyb lidstva." nebo "I'm everywhere."

plakát

Kmen (2014) 

Viděno díky Pastiche Filmz aneb po dlouhé době jsem šla do "kina". Přímo po zhlédnutí musím dát 3,5*, protože jsem totálně otřesena tím koncem (a ano musela jsem si zakrýt oči, protože jinak by se mi udělalo blbě) a vůbec mi to přišlo takové nijaké.. kdyby se tam řeklo byť jen jedno slovo, byl by to film odsouzený k zapomenutí... Zvláštní je v podstatě opravdu jen svým zpracováním a prostředím a tím, že když je to film o sluchově postižených, nepotřebuju přece titulky... na co vědět, o čem se dohadují, si to vyvodím totiž ze situace ne? Uvidím, jak se mi to rozleží v hlavě a zítra přehodnotím. Dodatek o 4 dny později: Hodnocení nechávám, jen ještě něco doplním a možná to bude obsahovat spoilery. Celé to stálo na tom, že tam nepadne ani jedno slovo (pro nás slyšící a nerozumějící znakové řeči), nepřečtete si titulky, nezazní žádná podkresová hudba, prostě jen musíte vnímat okolní zvuky. Zbystří vaši pozornost a když si den na to pustíte ukecaný film La grande bellezza, tak docela nestíháte:) Skvěle bylo zvolené prostředí a vzájemné vztahy mezi postavami. Na Ukrajině je teda normální, aby nějaký gang zabíjel lidi a okrádal je, dvě jejich kurvičky byly i prodejné kurvy pro kamioňáky, přičemž všemu přihlíží učitelé, kteří je klidně dovezou na místo činu nebo jim seženou pasy do Itálie (asi aby mohly šlapat tam za větší prachy). Ta tíseň a absurdita, že když tam někdo někoho znásilňuje nebo zabíjí a nikdo to neslyší, je přímo děsivá. Prostě trošku psycho film, po kterém člověk musel jít aspoň na sklenku vína, aby se vzpamatoval. Celé to bylo surové, drsné a velmi autentické (takový sex v žádném jiném evropském filmu asi neuvidíte, prostě ničím přikreslované). Z filmu jsem si vzala dvě varování. Za prvé nikdy nemít u postele těžký noční stolek, jinak..... (doplňte si, co se asi stane a pro správnou odpověď se na to musíte podívat) a za druhé nechválit svému žákovi, jak hezky udělal dřevěnou palici, jinak vás s ní potom klepne a okrade.

plakát

10 pravidel jak sbalit holku (2014) 

Perfektně jsem se bavila. Smích prozvoňoval celý náš pokoj ve třech různých tóninách. Každá z těch individuí na jejich trávovém bytě mě rozesmívala jiným způsobem a Donutil tomu všemu nasadil korunu. Bohužel nemůžu pominout fakt, že pokud jsem se nesmála, tak jsem kývala hlavou nad tím, jak je to trapné. Což uznejte sami, naprosto zničí celkový dojem. Když to vezmu kolem a kolem, tak mě ale překvapil, protože jsem od toho čekala totální koninu na max. 1*, ale je to tak 3-4*. P. S. Závidím jim tu střechu.. chci taky.

plakát

Newyorská romance (2013) 

Popravdě řečeno mě to zas tolik nevzalo. Není to špatný film, ale ani mě nějak extrémně nebavil. Keiru mám ráda, Ruffalo je taky fajn a i na svůj věk ještě pohledný, písničky pohodové, ale na 100 minutový film to není dostačující. Líbily se mi některé nápady... např. ten začátek, který jsme viděli třikrát, dokud nám nebylo jasné, co se předtím dělo ten den s ním a co měsíc s ní. Taky to natáčení a shánění muzikantů bylo fajn. Nebo rande, kdy celou dobu posloucháte písničky, procházíte se a přitom si tančíte, bych si klidně taky někdy dala, protože na dva lidi, co si při chůzi tančí, se kolemjdoucí podívají "jéé to je milé", ale když to dělám sama, tak si říkají "co to je za pošuka". Ale jinak to bylo vcelku celé o ničem, sorry - 3*.

plakát

Na hraně zítřka (2014) 

"There's a dam. It's in mountains. I saw german writing. - Do you think you can work out, where there is? - There can be to many places that fit that description." Na to, jak se nerada koukám na Cruise, to vůbec nebylo špatné. V okamžiku, kdy ho poprvé zabili a najednou se probudil živý na základně, mi sjela brada dolů.... já totiž vůbec nevěděla, do čeho jdu. Jen jsem věděla je to akční, má to dobré hodnocení od mých oblíbených a brácha to chtěl vidět. Musím uznat, že mě to mile překvapilo a zírala jsem. Drsňačka Emily, co ho pokaždé odpráskla ještě v době tréninku byla skvělá... docela jsem jí to záviděla. Tempo to mělo, spád taky, napětí tež... no co víc si přát... pro mě teda jiného hlavního herce :D 4,5*

plakát

22 Jump Street (2014) 

Dle mého mínění o nic horší než jednotka... jakože vážně, až mě to samotnou překvapilo, ale bavila jsem se u toho stejně dobře. Totálně střelená komedie, místy přepálená, s jedním udělaným pakem a druhým zdánlivě chytrým vtipným pakem, která ať chcete, nebo ne u vás několikrát vyvolá smích... nemyslím teď takový ten smích haha to je vtipné, ale upřímný smích přímo z plic, až vás z toho bolí břicho a musíte to chvíli rozdýchávat. No a ten konec, kdy si dělali prdel ze sequelů byl the best. Doufám, že ale chápou, že po té prče na konci už opravdu 23 nedejbože 43 natočit nemůžou:) A figurka s "Don't fuck my daughter" je boží.. ovšem hru "Don't shoot my dicks" bych si i koupila. P. S.: Hrál tu Jimmy! :)

plakát

Přijde letos Ježíšek? (2013) 

Nezvyklý film na české země? No jak se to vezme. Tím, že se v něm 1/4 času mluví španělsky, ano. Ale jinak boužel takový ten český lehký průměr, který ani neurazí, ale ani extrémně nepobaví. SPOILERY. Spousta uvěřitelných faktů: 1. 70letému dědkovi je normální říct, že má ještě čas najít svou půlku nebo chcete-li půlválec. 2. V ČR umí všichni španělsky. Normálně si půjdete v Praze koupit kapra a prodavač vám bude rozumět, když mu řeknete "Quisiera carpa, que tiene 3 kilos más o menos, por favor." 3. Běžně do typicky českého vánočního prostředí od nepaměti patří písničky v anglickém znění. Tichá noc už je nuda, ale Silent night... to je teprve bomba. 4. Český film je expert v používání zpomalených záběrů. Byly tu celkem 3 tuším a všechny vyzněly naprosto normálně a vůbec nepůsobily divně. 5. Ach neotřelá fráze: "Není ti zima? - Jo. - Nezajdem na grog. - Dobře. - Třeba ke mně?" - je jasné, že to znamená podpálím koupelnu svíčkama a ve vaně se mnou otěhotníš, pak mi za to dáš prachy a odjedeš ke svému manželovi do Mexika, aniž bych věděl, že čekáš moje dítě. 6. Nad Kauflandem běžně létá v období Vánoc kometa. 7. Když vypustíte mrtvého kapra do Vltavy, šťournete do něj klacíkem, tak doplave až do moře! 8. Mácha odjel z Rožnova a teď v Praze dělá Brouka Pytlíka aneb práce všeho druhu. Když ho nepotkáte, jak na Mikuláše dělá anděla, určitě na něj narazíte jako na Santu v restauraci, prodejce ryb a když ani tam, tak zkuste zajít večer do kancelářského komplexu, kde uklízí nebo do kostela, kde zpívá a vaše poslední naděje, kde na něj narazíte bude na věži, kde jako zbrojnoš hraje na trubku.... Někdo by rád aspoň jednu brigádu, jenže tenhle skrblík zabral místa 6 dalším. Konec SPOILERŮ. ČR se zařadilo mezi země, které se taky pokusily o Lásku nebeskou, ovšem na rozdíl od Poláků, se nám to moc nepovedlo. To by bylo asi vše vážení... jen že ten konec byl pěkně trapný a ty humusácké červené titulky na začátku a konci už nemám sílu komentovat.