Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krátkometrážní

Recenze (1 662)

plakát

The Boy Who Saw the Iceberg (2000) 

Teda měla jsem, co dělat, abych to stíhala všecko sledovat, ale líbilo se mi to a hrozně moc... Nápad prostě geniální a tak jak se cítil ve škole, jsem se taky kdysi cítívala - hrozné mučení, pavouci ze všech stran a tak vůbec, a to ani nemluvím o ranním vstávání. Na konci mi běhal mráz po zádech a ne nebylo to průvanem v pokoji. Neskutečně zvláštní animace, u níž jsem si na začátku myslela, že mi bude vadit, ale nakonec to perfektně sedělo. K vidění zde: https://www.youtube.com/watch?v=oA2wseEesC4

plakát

Skoro doma (2014) 

"Someone please discover a planet I can discover." Nejvtipnější bylo, když je ještě před přistáním chtěla sežrat sama planeta.... whole new level. Earth - terrible name. K vidění zde: https://www.youtube.com/watch?v=FavW-Y1kaxs

plakát

Místnost sebevrahů (2011) 

Tento film u mě dominuje především díky bombastickému soundtracku. Ten příběh a zpracování... no popravdě ani nevím, jestli se mi to líbilo či ne. Sice to bylo zajímavé a nezvyklé, ale zase to bylo dosti nedotažené a někdy taky hodně nereálné, bizardní a divné. Každopádně ke zhlédnutí určitě doporučuju, protože patří mezi ty snímky, kdy vlastně nevíte, co si o tom myslet a vlastně ani nevíte, jestli se vám to líbilo nebo vás to otrávilo a to jde jednoznačně vidět i na hodnocení - jedni tomu dávají hvězdičku, jiní plný počet, já jsem hodně na vážkách a tak se prostě přikloním ke zlatému průměru. P. S. On měl na sobě dvoje rifle? A oboje nezapnuté?

plakát

Ranhojič (2013) 

"English man. Walk somewhere else. Or do you find a desert to crap for your liking?" Z té krajiny a panoramat mě přecházely zraky. Herci byli skvělí. Prostě tomu nic nechybělo. Sem tam to člověku přišlo trapnější např. když si vzal Ibn Sina jed a čekal v hořícím domě s tou vzácnou přemoudrou knihou, protože přece věděl, že Robe aka Jessee se vrátí a po cestě tam ani zpět se mu nic nestane, přestože vedle něj vraždili židy jako on. Normálka. Jednoznačných 5* "We're going to cut the Shah open and remove the sickness. - Are you mad? - Yes, I think we've all gone a little mad. You're next."

plakát

Odpojit (2012) 

K tomuto nemám co dodat... naprosto skvělý snímek (zase takový ten vícepříběhový s propojkami, jak mám ráda) s ještě lepším koncem - vyvrcholení všeho a vlastně nic z toho neskončilo nějak dobře. Naopak většina tou nejhorší možnou cestou a snad i proto se mi to tak moc líbilo.

plakát

Spisovatelé (2012) 

"I kind of picture your dad opens me a door. Could you shut it and go get him?" Fantaskně příjemný snímek s neskutečně sympatickým přístupem Samanthy aka Lily Collins ke vztahům a světu. Vždycky mě udivuje, jak všichni mají jednu oblíbenou píseň, jednu knihu, jeden seriál, jeden film, jedno jídlo... já tohle nedokažu. Těch oblíbených mám tolik, že je pro mě těžké vybrat jen jedno, co bych považovala za nejnejnej, nehledě na to, že postupem času člověk objevuje nové písně, nové knihy, filmy atd... Jinak fajn snímek, který nevím proč nějak unikl mé pozornosti v době vydání, přestože tam hraje Kristen Bell. P.S. Stále mě nepřestává překvapovat obočí Lily Collins.

plakát

Hrátky s peklem (2013) 

Naprostá ujetina. Na jednu stranu mě to bavilo, na druhou jsem zírala a nevěděla, co si o tom myslet. Asi nejsem takový fanda naprosto nesmyslných snímků zaměřujících se jen na umění natočit film. 1.) Novodobá vodní skluzavka ve formě krvavých lázní - to se na vysokoškolských kolejích asi nezavede. 2.) Úplný konec, kdy běžel jak debil ulicí, přestože měl v sobě nejmíň 4 střelné rány.. jasně a pak záběr konce filmu natáčejícícho film, který natáčel film - bomba hříčka. 3.) Fuck bombers - tomu se říká oddanost filmu, když této skupince nevadí zabíjet a být zabiti jen proto, aby natočili film jejich života. 4.) Jak ta borka sťala všechny hlavy v kruhu - vůůůbec mi to nepřipomnělo Wanted a scénku s kulkou. 5.) Největší záchvat smíchu jsem dostala při tom, jak si představoval, že to natočí --- vešli tam, postavili stojan, kameru na to, ti zírali a pak spadly všechny papírové stěny a všude se bojovalo. 6.) Čímž jsem přistoupila k bodu šest, aka že vlastně na filmu bylo naprosto skvělé, že jsem nevěděla, co je skutečnost, co vize, co sen, představa, jejich minulost či tužba... 7.) Když si dáte moc heroinu, pak místo krve stříkající z těl vidíte barevnou duhu nad hlavou osoby, jež je sesekávala - asi žrali moc M&M nebo co, aby vytvořili krvavou duhu. V závěru tento počin tedy oceňuji, ale přesto musím brát na zřetel, že ta písnička mě neskutečně srala, nehledě na to, že člověk nechápal už od startu, jelikož začátek filmu vám naskočí japonská reklama na zubní pastu.. prostě na mě až moc šílené a nelogicky ztřeštěné.

plakát

Divoká stvoření jižních krajin (2012) 

Roztřešená kamera, hudba, herci neherci, bordel a špína, tvrdohlavost a fantazie - to vše vládne tímto snímkem a dělá ho krásným. Popravdě jsem k snímku přistupovala dosti s předsudky. V ntb jsem ho měla už dlouho a několikrát jsem se na něj chystala, ale vždy vycouvala a hodnocení tady stále klesalo a teď, když jsem jej konečně viděla, nechápu proč klesá. V tu chvíli, kdy se Hushpuppy střetla tváří v tvář tomu divnému gigantickému tvorovi, mi přeběhl mráz po zádech a zároveň se vykutátely slzy z mých očí... ani sama nevím proč... prostě to bylo moc silné. Je pravda, že jsem nechápala pár věcí, nebo ne nechápala ale nedávaly mi smysl. Co měla být jako ta zvířata? Chápala jsem, co znamenalo postavení se jim malou slečinkou Hushpuppy, ale co byly sakra zač? To byl asi ten fantasy prvek, co? Nebo naprosto normální, že děcka plavou doprostřed moře úplně v pohodě, pak je nabere trajekt a doveze do přímořského bordelu. Běžný všední den této vzdorovité osůbky, která mě naprosto dostala stylem zapalování plotny aka takové malé děcko skoro s plamenometem ale hlavně že si na to vzala helmu... bezpečnost nade vše:D

plakát

Cellista Gauche (1982) 

Když tam došla kočka po dvou a začala mluvit a Gauche na ni civěl, myslela jsem si, že je to právě z toho důvodu, že ta kočka fakt došla po dvou a fakt mluvila. Ale on? On na ni civěl, protože to nebyla jeho kočka, ale nezvaný host aka kočka, jenž zná Beethovena a Schumanna. V Japonsku jsou holt inteligentní i zvířata. Ne tak dobře, byl to vážně moc krásný poetický snímek s pár dobrými místy.. ale právě jen pár, jinak to docela neplynulo a vlastně se tu vůbec nic nedělo. Zajímavější by to mohlo být snad jen pro muzikanty nebo přírodovědce zkoumající, jakými tóny kukačka kuká nebo jak bubnuje to prapodivné zvíře podle mě mývalomyšobobr nebo něco takového. Z těch pár dobrých míst se mi hrozně líbilo promítání kocoura, jak honí myš na plátně a k tomu hráli kankán a přitom se v kině naháněla skutečná myš nebo když vzal Gauche do ruky nemocnou myšičku a matka myš řekla: "Chci jít s ním. Každá nemocnice to povoluje." a vylezla mu na čelo. Zatím pro mě nejslabší snímek od Takahaty, co jsem viděla. P. S. Ta slečna houslistka měla brčálové vlasy! A ještě by mě zajímalo z jakého důvodu měl Gauche tu hadru furt za páskem.

plakát

Molly Maxwellová (2013) 

Matka, která dá dceři knihu o sexu a robertka? Nechtěla bych :D Styl kterým hlavní představitelka fotografovala? Naprosto nereálný. To by tímto způsobem nestihla ani zaostřit, natož udělat snímek, jaký by chtěla, když sotva přiloží fotoaparát k oku, tak cvakne. Počkat a v jakém století, že to žijeme, že své 16leté dceři nechce dovolit mobil? Vždyť tento ďábelský přístroj byl vynalezen právě rodiči, aby mohli mít své děti neustále pod kontrolou a kdykoliv je otravovat a případně ti méně věřící i ověřovat jejich pozici pomocí gpsky. I když je pravda, že dnešní móda, kdy už děcka ve školce mají své "I"pytlovinky je přehnaná /já jsem hrdá na to, že můj první mobil jsem si koupila sama.. a to až v 6. třídě a ještě k tomu byl z bazaru a s anténkou! :D/ Jinak Molly a Ben byli ve škole fakt hrozně nenápadní, že to prostě muselo být jasné každému. Jinak teda chudák Ben, když se začala Molly začala hihňat po krátkém začátku "action blowjob", se nedivím, že měl tak sklíčený výraz. 4*- Na jednu stranu ohraný námět, ale hlavní herci byli přesvědčiví a hlavně, přestože jsem holka, tak prostě Lola Tash je neskutečná kočka... stejně jako Charlie Carrick je tu sexy.