Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krátkometrážní
  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (3 528)

plakát

Krvavý příliv (1995) 

Další super ponorkový film s dobrým obsazením. Tony Scott tyhle filmy prostě umí. Dostáváme se do fiktivního konfliktu mezi Amerikou na Ruskem v polovině 90. let. Ruský separatista obsadí nukleární sila ve Vladivostoku a hrozí jejich odpálením. Americká ponorka Alabama dostane za úkol tuto hrozbu zvrátit. Kapitán a první důstojník se však neshodnou na tom, jak tuto vyhrocenou situaci reagovat. Začíná urputný boj o moc a o to, kdo bude velet ponorce. Odpálit rakety nebo ne? Některé momenty jsou dost dobré. Prostě mě ty ponorky teď nějak berou. "Tohle je vzpoura!"

plakát

Léto 84 (2018) 

Ani mi to moc nepřipadalo jako horor. Film se nese na vlně 80tek, jako spousta dalších v poslední době. Opět jsou v hlavní roli děti. Tentokrát kromě svých pubertálních problémů hledají i sériového vraha, který zabíjí děti v jejich okolí. Celou dobu mají jednoho podezřelého. Je to ale vážně on? Všechno do sebe až moc zapadá. Ke konci se situace trochu vyhrotí a naší hrdinové se ocitnou v situaci, kdy musí bojovat o holý život. Film je dost prošpikovaný různými popkulturními narážkami na 80. léta, hlavně pokud jde o filmy. Jako oddechovka v pohodě. "Máš do odvolání domácí vězení."

plakát

Kód Enigmy (2014) 

Tak jsem doplnil i tento historický film s dobrým obsazením. Přesto, že není úplně přesný. Je to pohled na druhou válku úplně z jiného pohledu, a to ne z bojiště, ale jakoby z kanceláře. Zřejmě bylo prolomení onoho kódu vážně pro vyhrání války klíčové. Místy mi to trochu připomínalo film Čistá duše. Benedictu Cumberbatchovi role střeleného vědce vážně sedne a Keira Knightley ho hezky doplňuje. Film se odehrává ve třech časových rovinách. Překvapil mě možná příliš velký tlak ne jeho homosexualitu. Škoda, že se nedožil vyššího věku. Určitě měl ještě světu co přinést... "Asi nejste moc oblíbený."

plakát

Pod povrchem (2000) 

Docela zvláštní horor v hlavní roii s Harrisonem Fordem a Michelle Pfeiffer. Začíná to dost neškodně, ale nakonec se to promění v noční můru. Je tam pár zajímavých zvratů. Některé jsou očekávatelné, jiné méně. Každopádně to má ke konci dost dobrou atmosféru. Vytkl bych leda delší stopáž... Jinak zajímavý kousek. "Nedotýkej se mě!"

plakát

Ponorka U-571 (2000) 

Další do sbírky ponorkových filmů. Tentokrát se vydáváme do 2. světové války. Snímek je zaměřený na německou ponorku, ze které se spojenci snaží ukrást Enigmu. Shodou okolnosti jsou poté donuceni v ní pokračovat ve své plavbě. Pak u následuje jen nekonečná hra na kočku a na myš s německým torpédoborcem. Docela mi sedlo obsazení filmu. "Splňte svůj rozkaz!"

plakát

Země bez zákona (2012) 

Zajímavý film ze 30. let s dost našlapaným obsazením. Ani se mi nechce věřit, že to tam tehdy tak fungovalo, taková anarchie. Obchod s alkoholem asi v době prohibice nebyl žádný med a tito protagonisté nejsou žádné ořezávátka. Tvrdě bojují s policií. Volba herců je vážně dobrá. Akorát si nejsem jistý, jestli si tehdy mohli vážně tolik dovolit a celkově mi moc nesedla postava Toma Hardyho... Jinak je to celkem OK snímek. "Tohle je válka!"

plakát

Kursk (2018) 

Docela zajímavý snímek, který krásně ukazuje ruskou tvrdohlavost a neochotu v těchto situacích podat jakékoliv informace, případně přijmout cizí pomoc. K havárii dojde chvíli po začátku filmu a pak už jen sledujeme marný, avšak statečný boj o přežití ze strany námořníků a hru o čas a informace ze strany jejich velení. Dost mi to připomnělo události Černobylu nebo K-19. Samozřejmě se do toho zde zapojují i horlivé rodiny námořníků, které štve ruský přístup k celé záchranné misi. Jak to asi skončí si může každý najít. Příjemný pohled to není... "Jsem námořník a srdce mé je stálé."

plakát

Bod zlomu (1991) 

Dost netypický film s Patrickem Swayzem. Spolu s Keanu Reevesem hrají surfaře, ale ne ledajaké. Občas totiž vyloupí nějakou tu banku. Keanu je na něj nasazený jako tajný agent. Tajemství se ale nedá udržet věčně. Postavy přichází na úmysly těch druhých a podle toho reagují. Nechybí ani krev. Nevím, co víc dodat. "Tohle je jednou za život."

plakát

Dárek (2015) 

Docela zajímavý film o tom, jak vám může nevyřešená minulosti převrátit celý život naruby. Manželský pár se přestěhuje do nového města, kde Simon naráží na spolužáka ze školy. Vše začne nevinně, Gordon jim neustále dává nějaké dárky. Časem se ale vše vyhrotí do větších rozměrů. Postupně se začne odhalovat jejich společná minulost, což manželku Robin celkem vyděsí. Pak už se děje jenom jedna psycho věc za druhou a vy nevíte, kam až to zajde. Místy je to vážně až děsivé. Rozhodně mě tento počin Joela Edgertona příjemně překvapil. "Gordo je magor."

plakát

Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem (2007) 

Životopisný film s neskutečně pomalým tempem. Hned ze začátku bych vytkl stopáž, místy je to až ubíjející. Ačkoliv jsou herecké výkony dobré a tento příběh mě docela zajímal, je to místy docela nuda. Určitě to šlo natočit i jinak. Samotná postava Jessieho Jamese mi v podání Brada Pitta nepřišla moc sympatická. A Robert Ford, jeho konec mě celkem překvapil. Najdeme tu více známých tváří. Ani to na mě moc nepůsobilo jako western... "Jak je, Bobe?"