Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Sci-Fi

Recenze (79)

plakát

Dunkerk (2017) 

Tak trochu nezvyklý popis jedné nezvyklé válečné situace. Když pominu okolnosti, které celé události u Dunkirku předcházely (Doporučuji před shlédnutím udělat aspoň minimální historický exkurz), tak vykreslení jednotlivých dějových linek je trochu předimenzované. Což ovšem nemusí být nutně problém, tady už záleží na vkusu diváka jaký způsob "vyprávění" preferuje. Za mě zde jednoznačně nejlépe působí práce s kamerou, která zvlášť v případě leteckých pasáží dokáže skoro až násilným způsobem vtáhnout diváka mezi jednotlivé protagonisty. Pocit, že se opravdu ocitáte ve válečné vřavě se panu Nolanovi daří navodit asi jako nikomu jinému v žádném jiném válečném filmu. Historičtí experti by určitě našli skuliny, ale našinec si film bezpochyby užije. I když to k nedostatku ryzích bojových scén určitě není film pro klasického popkornového diváka.

plakát

Bojovník (2015) 

Zdejší vytříbená komunita filmových pseudoarbitrů si s radostí stříkla do trenek z každého dílu Orbita a Špeka, ale Bojovník je přece jenom od Antoine Fuqua, tak to musíme co nejvíce pohanit. Ve skutečnosti je Bojovník poctivá old schoolová záležitost, která vás veze ve vyšlapaných kolejích, což ale vůbec není na škodu. Ba právě naopak. Divák se pak snáze identifikuje s hlavním hrdinou i ostatními postavami, které jsou mimochodem z hlediska comparzu trefou do černého. Objektivně hodnoceno za 4, subjektivně i kvůli Gyllenhalovi dávám 5*.

plakát

Jezero vs. Anakonda (2015) odpad!

I když mám pro animal horrory slabost, a pro krokodýli zvlášť, tak tohle bylo tak hloupé, že to ani za tu jednu hvězdičku nestojí. Mizerné efekty, mizerní herci, a scénář je něco, co musela vymyslet hodně chorá mysl. Tenhle snímek dělá ostudu nejenom svému předchůdci (Jak tady člověku chybí partička a šmrnc jedničky) tak žánru. Těch 90 minut už mi nikdo nevrátí.

plakát

Bratrstvo neohrožených (2001) (seriál) 

Tohle je přesně ten důvod, proč se dívat na filmy a seriály. Uvidíte jich spoustu které spadají do podprůměru nebo průměru, ale pak se objeví takový klenot jako Bratrstvo neohrožených, u kterého do poslední minuty posledního dílu civíte s otevřenou pusou. Příběh obyčejných kluků, ze kterých se během války stali profesionální vojáci, ale především chlapi, a jejich jednotlivé i společné osudy během vítězného tažení Hitlerovou Evropou. SPOILER: Když si uvědomím, že většina z nich se pak po válce dožila požehnaného věku, říkám si, že snad ještě nějaká spravedlnost existuje. Protože kdo by si to zasloužil víc, než právě Bratrstvo neohrožených.

plakát

Ant-Man (2015) 

Mravenčí muž Paul Rudd, génius Michael Douglas, a zlodějíček Michael Peňa mi připravili 117 minut skvělé zábavy. Popravdě jsem nevěděl co mám od Ant-Mana čekat, a trochu jsem měl strach zda si hlavní představitel s rolí poradí, ale mé obavy byly doslova rozmetány na atomy. Nebojím se říci, že tohle možná trochu podceňované a zapadlé dílko Marvelovského světa je daleko lepší než noví Avengers. Tam bylo spoustu povyku pro nic. Tady se z minima vytřískalo maximum. Jen tak dál mravenčí komando! 4,5*

plakát

Interstellar (2014) 

Jasně, tak aby bylo tak nějak zhruba jasno o co se jedná. Interstellar patří do toho typu filmů, které mají za cíl narvat do diváka kupu vědátorskejch teorií, faktů, a fikcí tak, že vlastně ani člověk neví co je pointa příběhu. Co na tom, že je to naprostej mišmaš který plácá pátý přes devátý, hlavně že film vypadá důležitě a chytře. Až na pár zajímavějších scén, je to okázalostí podobná blbost jako třeba Prometheus. Takže stejně jako u něj, dvě hvězdy pouze hlavního herecké obsazení Matthew McConaugheyho.

plakát

Terminator Genisys (2015) 

Opět jsem sám sobě dokázal jaký jsem debil, když jsem si připouštěl ten veškerý mediální humbuk, a odsoudil nového Terminátora ještě před tím, než jsem ho viděl. Tímto se Alanu Taylorovi, i ostatním účastníkům zájezdu omlouvám. Rozhodně se po dvojce jedná o nejpovedenější díl, a já se ani chvíli nenudil. Což se mi v případě Vzpoury strojů i Salvation nepodařilo. Nejsilnějším hráčem v poli i přes svůj zralý věk Arnold "Taťka" Schwarzenegger který mimo ochrany ústředních postav ještě stačí chrlit jednu vtipnou hlášku za druhou. Jsem i docela rád, že se nové díly vydaly cestou téhle šikovné inovace, a nutí tak diváka být neustále ve střehu, a přemýšlet. Sice nevím jaký příběhový potenciál chtějí využít v dalším díle, přesto se po tomhle příjemném překvapení budu těšit.

plakát

Predátoři (2010) 

O krok před AvP, o dva zpátky oproti prvním dvěma dílům. Mě asi tak zásadně nevadí Adrien Brody, i když přiznávám že mi chvíli trvalo než jsem vyhnal z hlavy asociaci na Pianistu, ale mám problém se zbytkem hereckého obsazení.Přece jenom rachitickej rádoby vrah a přestárlej mexickej mafián nejsou to nejlepší co se může dredařům z vesmíru postavit. A ani to tak nefunguje k té vzpomínce na původní komando v čele s Mr.Olympia. Za oldschool samurajskej souboj, filnální scénu, a soundtrack kloubouček, zbytek šedej průměr. Lepší 3*

plakát

Milk (2008) 

Sázka na jistotu, protože taková "velká" témata mají vždy svého věrného diváka. Ale o to víc jsem pak byl zklamán, když jsem se přistihl jak se naprosto nefalšovaně a neskrytě nudím. Skutečně mě způsob jakým film ubíhá vůbec nezaujal, a ani jsem si za celou dobu nevytvořil zásadní sympatie k Milkovi a jeho radiátorgrupp. Sean Penn to sice táhne na svých bedrech dost přesvědčivě, ale že by to byl oscarový výkon ? To si to například Leo ve Vlkovi z Wall street zasloužil daleko víc. Když už bych měl vyzdvihnout herecký výkon, tak by to byl Emile Hirsch v roli Cleva Jonese. Resumé : Neurazí ani nepotěší. Znova už bych si to asi nepustil.

plakát

Interstate 60 (2002) 

Velice příjemný film o jedné fiktivní dálnici, kuriózním chlapíkovi který plní kuriózní způsobem vaše přání, dvou mladých lidech hledajících cestu, bowlingové kouli která má svou odpověď na všechno, a městech která nemají špatně napsané jméno. 4*