Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (153)

plakát

Avatar (2009) 

První a druhý 3D mýho života )...naprosto vyvážený žánrový mix, kde si každej najde to svoje, proto je to schopný oslovit tak široký publikum. Každej tady sere na hlavu příběhu, ale co byste tam chtěli ještě nacpat, dyť to má skoro 3 hodiny a nebyl čas si pomalu srknout CO2 obohacené H2O (sodovky). Je to dobrodružný, je tam romance, je tam akce a společně s Landou nejlepší záporák co pamatuju a nakonec nutno dodat, že děj slušně odsejpá. Mě to bavilo a ta proklamovaná ekoagitka mi vůbec nevadila, protože to má být ten myšlenkový přesah v kontrastu s vykořisťujícím kapitalismem. Srovnani priorit a filosofii - paralela s vysídlováním indiánů v americe - satira na kapitalismus - plus třeba kontrast vojáka na vozíku, který může prostřednictvím avatara znovu chodit, nebo postavení se zády k vlastni rase atd. Motivů je tady hodně. Samozřejmě není naplno využitej jejich potenciál, ale tohle je blockbuster a ten musí udržet v kině i, nebo spíš hlavně, nenáročného diváka. Nejde narvat půl miliardy do animací a cgi efektů a pak tam rozpitvávat duši vojáka na vozíku a dělat hloubkový rozbor jeho motivů pro filmový klubisty. Takže pokud náročnější divák čekal něco jiného, byl pošetilý, protože tady jde o to dostat lidi do kina a nechat je čumět na plátno s otevřenou hubou 3 hodiny v kuse, což se dokonale povedlo. Pokud jde o mě tak jak jsem psal výše, najde se tam i spousta jinýho materiálu pro náročnější, kteří chtějí vidět.

plakát

Neporazitelný II: Poslední zůstává (2006) 

Boyka je mastnej klouzek a je jenom dobře, že další pokračování má být o něm, protože co v jeho trenkách předvádí Scott Adkins posílá Michael Jai Whita na párek. Chvílema jsem měl chuť tomu parchantovi začít fandit, kdyby nebyl za takou kurwu. A pokud bych hledal nového akčního hrdinu, tak každopádně Scott Adkins.

plakát

Blood and Bone (2009) 

Hodně slušná záležitost, kde Michael Jai White předváti silovější-západní pojetí bojového umění, konkrétně asi MMA, ale přesto tomu neschází vůbec šmrnc. Zápletka nedělá moc velký bobky, ale hlavní borec je frajer a ukáže toho celkem dost. Samozřejmě to má svoje mouchy a souboje by mohli být pohyblivější a i ta kamera není úplně ve své kůži, ale určitě to za shlédnutí stojí. Schválně se tu dívu, jak jste vy, co jste hodnotili nízko kvůli ději hodnotili a komentovali tady: Ong-bak a rozdávali generálský čtyřky, nedejbože magic five. A co na to říct jinýho, než že jste hovada a vaše soudnost jde srát s mrštným thajčíkem na záchod závodů v gymnastice.

plakát

Harley Davidson a Marlboro Man (1991) 

Harley a Marlboro jsou dobrá dvojka a tohle buddy movie na nich stojí, ale až na to jací jsou to vandráci mi neukázali vůbec nic. Tihle dva mohli být kult, kdyby z huby pustili sem tam něco vtipnýho. A taky to chtělo trošku přitáhnout uzdu s těma ulízanejmá dlouhokabátníkama, sem nevěděl jestli čumím na western nebo sci-fi. Promrhanej potenciál ústřední dvojky.

plakát

Náhradníci (2009) 

Dost nuda, všechno co nám tady bylo předhozeno jsme už viděli jinde stylovější a promakanější, i ta krimi zápletka stojí za hovno. Ale hraje tu Willis a ten role suchoprdů nebere, takže jeho postava je na tom vůbec to nejzajímavější, protože jako jediná prodělá vývoj a z uhlazeného FBI panáka se stává starej známej pstruh protiprouďák, co nejdřív chytne pár do kedlubny a pak rozjíždí pátračku po vlastní ose, dokonce i zahlásí: "Honey. I don't know WHAT you are. I mean for all I know you could be some big fat dude sitting in a stim chair with his dick hanging out.", ale tím to začíná i končí.

plakát

Doba ledová 3: Úsvit dinosaurů (2009) 

Když jsem seděl v letním kině s litrem vína a slyšel to děcko v řadě za mnou, jak se zaliká údivem a smíchy, napadlo mě, že být fotřík nemusí být zas tak špatný. Hned potom jsem ale přebral kontrolu nad svým sentimentem, líznul si okaru, zahnal myšlenky o capinách, co na ně mám dost času a bavil se animací a glosama prehistorických zvířat. Good Stuff

plakát

Maršál (1969) 

Ja prostě žeru týpky s divokýho západu, jejichž drsná povaha jde ruku v ruce s vlkem z koňskýho sedla a John Wayne je majitelem jednoho z nejpovolanějších a nejkrvavějších vlků vůbec.

plakát

Gamer (2009) 

Naprosto zvrhlá utopie, kterou táhne jedině Gerard Buttler a ucházející akce, ale a teď myslím velký ALE, ten film se topí v nejhlubší béčkovosti řekněme vyjma akce, kde to drží kamera, která dokáže předvést pár slušných setů, když se s ní přestane třepat jak s shake baterkou, při procesu dolování fotonu. Zasaďte stupidní příběh do stupidního prostředí, dejte tomu šílenej visuál počítačovejch her, jeblýho úchyla co to všechno manipuluje a dostanete Gamera. Fakt zbytečnost, ale nejvíc mě udivuje, že na to Buttler sednul jak mucha na lep, při výběru role to chce razit nějakou zásadu, třeba něco jako: "STOP acting in bullshits".

plakát

Jennifer's Body - Bacha, kouše! (2009) 

Je jen jediný důvod proč tohle chtít vidět a ten má 165 čísel v rozpalu pata-vrchol a má kurevskou schopnost nahromadit krev v jistých partiích. Jinak je to btw pěkná blbost a dát tomu 102 minut z jinýho důvodu, než jsem právě popsal prostě nejde :o).