Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Recenze (62)

plakát

Krotitelé duchů: Říše ledu (2024) 

Je to o něco slabší než minulý díl. Hlavně to není zase tak silně emocionální. Přesunutý děje zpět do New Yorku je příjemné. Líbí se mi, že film dobře pracuje s postavama i přesto, že jich je tu v rámci příběhu docela hodně. CGI tu vypadá o něco lépe než v trailerech, za což plus. Je tu docela dost fan servisu na první dva díly. Fan servis je dle mého proveden dobře. Myslím, že pro lidí, co jsou fanoušci starých dílu je to fajn a pro lidi, kteří si první dva díly už tolik nepamatuji nebo to zas tolik nežerou to nějak neomezuje a nezpůsobuje to nechápaní jednotlivých scén, což je správný přístup. Je docela škoda, že film často klišovitý a předvídatelný. Za mě příjemný návrat krotitelů, který má své mouchy a ze všech čtyř dílů je nejslabší, ale i tak zabaví. Jsem rád, že se tahle série oživila. Dávám ektoplasmických 7/10.

plakát

Abigail (2024) 

Docela příjemný horor s komediálním nádechem. Základní námět filmů je v rámci dnešní hororu docela svěží. Nějakých prvních 30, 40 minut kdy nás děj seznamuje s postavama je trochu nezáživný a mohlo to být svižnější. Jakmile se, ale film rozjede je to velmi zábavné. Hlavně posledních 20 minut je neskutečný brutální nářez. Za mě spokojenost. Dávám krvavých 7/10.

plakát

Game Story (2024) (seriál) 

Celkově jsem rád, že tahle dokumentární série vznikla. Myslím, že by tomu slušelo kdyby jednotlivé díly byly delší a přinesli více informací. Stejně jako více dílu. V naších končinách je o dost více výrazných herních příběhu. Prostřihy na scénky z různých filmů/seriálu/pořadů/YouTube videí jsou často zábavné a trefné k aktuálnímu komentáři, ale i hodně často mi to přišlo slabé. Hlavně to bylo většinou z věcí staršího data, což je trochu škoda. Všechny díly mě bavily, až na desátý, který byl o hračkách a ženských vývojářských. Oproti jiným dílům, které byly něčím zajímavé, měli nějaký příběh v pozadí, to bylo extrémně slabé. Ve výsledku to ujde, ale mohlo to být výrazně lepší. Dávám 7/10.

plakát

Godzilla x Kong: Nové impérium (2024) 

Když se člověk zamyslí je to v jádru strašná pitomost, ale je to přesně ten film, kdy se při sledování cítím jako své dvanáctileté já a královský si to užívám. Ději se zde ještě větší šílenosti než v minulém monsterverse filmu. Je tu spousta bitek mezi monstry a stopáž je pěkně svižná, respektive se tu pořad něco děje. Akce je zábavná, sice se tu absolutně neřeší fyzika, ale co už. Scény odehrávající se v duté zemi jsou z hlediska palety barev pěkně barevné a jsou z toho dle ohledu příjemné na oko. Godzilla tu má podobně jako v minulém filmu o něco míň prostoru jako Kong. Pokud chcete adrealinovou akční šílenost, která je sice trochu hloupá a máte rádi kaiju filmy tak tohle zkuste. Minimálně po posledních filmech už víte co zhruba čekat. Dávám 7/10.

plakát

Na západní frontě klid (2022) 

Knižní předlohu jsem kdysi dávno přečetl a hned za začátku musím říct, že by se dala zadaptovat lépe. Ve filmu jsou často moc pěkné scény z hlediska polohy záběru nebo nasvícený a volby barev na scéně. Snímek umí být emoční a velice silně mrazivě přenést hrůzy války. Postavy jsou vykresleny docela působivě. Místy by sedlo svižnější tempo. Kdybych nečetl knihu, tak by mě film oslovil asi o bod více. Takhle je to na 7/10.

plakát

Mravenec Z (1998) 

Velmi chytrý animák s pěknou myšlenkou. Na svoji dobu má moc hezkou animaci. Jeden z těch animáků, které děti většinou zas tak úplně nedocení, respektive nepochopí jeho pravou podstatu. Dávám koloniálních 8/10.

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Z takhle silného zážitku už jsem z kina dlouho nešel. Je tu skvělý příběh s kvalitní prací s postavami. Nádherné epické záběry. Extrémně solidní akce.  Mistrovský soundtrack. Povedené herecké výkony. Tohle je přesně film, proč existují kina. Pro ty, kterým vadilo pomalejší tempo první častí (konkrétně mě to nějak zvlášť nevadilo) zde budou spokojeni, jelikož i přes dlouho délku je film o hodně svižnější. To co bylo pro generaci lidi po počátků milénia Pán prstenů je pro nás z hlediska výpravné, epické, kvalitní ságy pravé série Duna. Dávám písečných 10/10.

plakát

Madam Web (2024) 

O filmu jsem předem slyšel jenom samé negativa. Byl jsem příjemně překvapen. Ano, není to žádná oscarovka. Některé dialogy jsou dost zvláštní a nepřirozené. Hlavní záporák má docela dost prostoru, ale zároveň film dostatečně nepředstaví jeho motivace a moc ho neprokreslí, ale i přesto působí hrozivě. Film často působí kýčovitě v rámci podobných filmů a působí jako by se vracel ke komiksovým filmům z doby konce devadesátek a začátku milénia, kdy se takové filmy nebrali tak vážně. Ale hlavní předností filmu dle mého je je docela svěží a odlišný koncept, kdy film působí jako marvelovka, která konceptem spíš připomíná nějaké terminátor filmy, kdy se hlavní postavy musí obránit před pomalu nezničitelným záporákem. Hlavní hrdince pomáhají její schopnost vidět krátkodobou budoucnost, což taky bylo docela nevšední. Není to prostě takové to šablonovité zachraňovaní světa. Navíc je film většinu času poměrně vážný. Moc pokusu o humor tu není a to je pro mě osobně vždycky plus. Akční scény se mi z těch sony marvel filmů (Venom 1 a 2, Morbius) přišly zdaleka nejlepší. Ani CGI nebylo tak hrozné, jak jsem očekával. Třeba oproti takovým posledním DC filmům jako Flash nebo Aquaman 2, které měli otřesné CGI, tak tenhle film v tomhle ohledu působí jakžtakž. Celkově jsem čekal hrozně špatný film a z kina odházel velmi spokojen. Rozumím, když někdo jednotlivým negativům filmu dává větší váhu a film si neužije nebo i trpí. Mě to zas tak nebolí a na filmu jsem ocenil jiné věci. Filmu dávám šokujících 7/10.

plakát

Bob Marley: One Love (2024) 

Mám tyhle filmy o životě mrtvých hudebníků rád. Bob Marley je zajímává volba na adaptaci. Upřímně si myslím, že by se v jeho životě určitě našlo víc dramatičtějších momentů. Na film se pěkně kouká díky pohodově atmosféře. Filmu možná chybí více nějakých výrazných momentů, ale pokud chcete trochu poznat život Boba Marleyho není to špatná volba. Příjemných 7/10.

plakát

8. míle (2002) 

Za pozornost stojí snímek především, protože hlavní postavu hraje Eminem. Jeho písničky mám velmi v oblibě. Hraje tu k mému překvapení hodně dobře. Film i přesto, že je to jenom příběh kluka, co chce rapovat a dokázat, že v něm něco je, tak umí být velmi inspirátorovi. Tedy, že lide by se neměli nechat zastavit překážkami a jít za svým snem. Dávám 7/10.