Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Recenze (1 393)

plakát

Vražda v Paříži (2023) 

O něco horší než Vražda na jachtě. Přišlo mi to velmi podobné prvnímu dílu, především tedy ze začátku. Čekal bych něco nového, než jen kopírování schématu jedničky. Změnilo se alespoň prostředí, a tak se je na co dívat. Především však dvojici Adam Sandler a Jennifer Aniston mám velmi rád a sedí mi jejich humor, tudíž jsem se několikrát během filmu zasmál. Celkově však musím říci, že jde o průměrný film.

plakát

Srdečně vás vítáme (2017) 

Můj oblíbenec Christian Clavier v další franouzské komedii, která naťukává téma cizinců. Zde v televizi prohlásí, že by doma klidně ubytoval Romy, a tak mu tam jednou ráno skupinka Romů zazvoní. Christian jako Jean-Etienne je tam nechce, ale kvůli své image je ubytovat musí. A tak začíná celá řada vtipných situací, i když člověk má u filmu trochu i nervy, když si představí, že by takhle lezli po jeho baráku... Ale jedná se o fajn oddechovou komedii.

plakát

Co jsme komu všichni udělali? (2022) 

Určitě lepší než druhý díl, avšak o malinko horší než první díl. Třetí díl série je ovšem velmi povedený, líbí se mi příběhy rodiny Verneuilovy. Zde nastane opět řada komických situací, kdy se divák zasměje. Opět se také nejvíce ztotožňuji s Claudem, to je fakt sympaťák v podání Christiana Claviera. Jediné co mi na filmo vadilo bylo to, že se pustili do zápletku s černým Ježíšem, to se mi jako křesťanovi nelíbilo.

plakát

Co jsme komu zase udělali? (2019) 

Bohužel úvod filmu byl zmatečný, Claude a Marie se chystají do Afriky, načež vidíme, že po letu jsou pořád v Paříži v nějakém hotelu. Následně se pak vrátí domů a tvrdí, že byli u všech rodin svých zeťů. Vůbec jsem z toho nepochopil, kde tedy byli a kde nebyli. Každopádně pak už se to rozjelo a komických momentů začalo přibývat. Zápletka celkem fajn vymyšlená, i když to trošku připomíná jedničku. Ale určitě jsem se u filmu bavil, opět zde film táhl výborný Christian Clavier. Ale jelikož první díl byl lepší, tak musím dát jen 3*.

plakát

Co jsme komu udělali? (2014) 

Christian Clavier ve skvělé roli nasraného otce, kdy mu dcery domů přitáhnou muslima, Číňana, Žida a nakonec ještě černocha. No Claviera z toho může klepnout. Já s jeho postavou naprosto soucítil. :D Vidíme zde pak spoustu vtipných momentů, které vyplývají z toho, že každý ze zeťů má odlišnou kulturu. Opravdu povedená francouzská komedie.

plakát

Black Panther: Wakanda nechť žije (2022) 

Chadwick Boseman je obrovská ztráta jako i Black Panthera. Tvůrci se však s jeho smrtí, resp. se smrtí T'Challi skvěle vyrovnali a nabídli nám výborně natočené akční drama. Celá Wakanda samozřejmě truchlí, ale objeví se nový národ a nový záporák a tato dějová linie mě neskutečně bavila, protože Tenoch Huerta je v roli Namora fantastický a každou scénu si krade pro sebe. Scénář tedy musím pochválit, nemám námitek, jen se mi moc nelíbil nový, drobný, hubený Black Panther, ale to bohužel asi jinak vyřešit nešlo, protože dotyčná osoba má na ten oblek právo. Ale v kostýmu Black Panthera bych očekával velkého statného chlapa.

plakát

She-Hulk: Neuvěřitelná právnička (2022) (seriál) 

Můj oblíbený Marvel bohužel místo kvality sází na kvantitu. Toto je snad jeho nejhorší počin, to i Ms. Marvel byla kvalitativně o třídu výše. A finále seriálu? Horší epizodu jsem snad neviděl, jak toto může vůbec Marvel vyplodit... Přijde mi, že od Avengers: Endgame to jde pomalu z kopce.

plakát

Karel Svoboda: Šťastná léta (2020) 

Karel Svoboda byl asi nejvýznamnější československý skladatel a bylo fajn vidět fotky a videa z jeho života. Potěšily také rozhovory známých osobností, ale některé byly tedy opravdu krátké. Celkově však syn Karla, Petr Klein Svoboda, není úplně zručný režisér, dokument působil trošku amatérsky a také mi u rozhovorů chyběly popisky, kde by bylo uvedeno, kdo právě mluví. Protože u některých lidí jsem vůbec nevěděl, o koho jde, a ve většině dokumentů bývá u člověka, který hovoří, napsané jméno.

plakát

U tebe nebo u mě? (2023) 

Za mě fajnový romantický filmek. Příběh mě bavil a Ashton i Reese k sobě pasovali, chemie mezi nimi i na dálku byla znát. Myslím, že ideální film pro romantické páry na páteční večer.

plakát

Spartakus (1960) 

Ve své době muselo jít o epický historický velkofilm, protože na ty velkolepé scény s mnoha protagnostisty a prostředím se asi nechytal žádný jiný film. Já to v roce 2023 tolik neocením, jelikož podobných novějších filmů jsem viděl spousty a např. Gladiátorovi se to nemůže rovnat. Film trpí hlavně přepálenou stopáží, kdy film měl mít o hodinu méně, a také nudnými milostnými scénami. První hodina mě ještě udržela přišpendleného u televize, ale pak se otroci osvobodili a zbytek filmu mě zaujaly hlavně bojové scény. U finální epické bitvy oceňuji zobrazení strategie římských legií, avšak samotná bitva mě tolik nenadchla. V roce 1960 bych hodnotil 4*, avšak v roce 2023 dávám pouze 3*.