Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (7 773)

plakát

Big Ben - V dobrých rukách (2004) (epizoda) 

Příjemná záležitost ze světa Big Bena. Prelát nejenom, že válčí s evangelickým knězem a navíc z odlišné církve, on se navíc zakouká, na úkor jeho víře, do jedné paní, které dá i obrázek panenky Marie a navíc s ní tancuje čardáš. Ben se nestačí divit. Příjemně jsem si odpočinul a užíval si jak Fajfra, mamakami Rési, ale i Sabrinu, která má zase plno klasických narážek, které prostě baví.

plakát

Big Ben - Řád mravní čistoty (2004) (epizoda) 

Díl, který začíná v nově otevřeném swingers klubu ve městě přeci nemůže být špatný, že? Navíc, když na otvíračku jede Rési a ta, jako ostatně snad skoro v každém díle, je svědkem vraždy. Po vražedné scéně se ale rozjíždí totálně nezajímavé vyšetřování. Navíc ani frky mezi Benem, matkou a Sabrinou nejsou takové, jako za normálních okolností. Celé je to jaksi protkané politikou a rádoby vlivnými lidmi a to ve výsledku spíš nudí, než aby bavilo.

plakát

Sváteční rande (2020) 

Totální romantika, trošku té vánoční pohody, příjemná dvojka Emma Roberts a Luke Bracey. To vše splnilo pohodové sváteční dopoledne s Netflixem. A nebudu Vám zastírat, že jsem si film pustil hlavně kvůli Emmě, ta je totiž boží v každém filmovém provedení.

plakát

Policie obviňuje, zákon osvobozuje (1973) 

S uživatelem Enšpíglem jsme si domluvili další online televizní sledovačku a volba tentokrát padla na italskou kriminálku sedmdesátých let, které s pravidelností nabízí Česká televize. Celou dobu to bylo přesně v tom duchu, co si pod pojmem staré italské kriminálky dovedete představit. Perfektní oldschool automobilové honičky Fiatů s Alfou, sem tam nějaká přestřelka, brutalita jako svině. Navíc brutalita vedená na ženách a dětech, což je na dnešní poměry vlastně až nemyslitelný. Co Vám budu povídat, místy to byl fakt náhul jak hovado. Čekal jsem, jak se s tím Franco Nero popere a doufal jsem v mega kosící závěr. Ten se ale nedostavil. Úplně ten závěr popřel celý film. Pak jsem si přečetl komentář uživatele westman a zjistil, že Česká televize upravila závěr filmu? Vážně tomu tak je? Já na internetu po chvíli hledání žádný alternativní konec nenašel. Pokud by to byla pravda, není to trošku zbytečné? Ten film je brutální celou dobu, jeden závěr, na který jsem celou dobu čekal, a ve který jsem doufal, by asi už nic moc nezměnil, ne? Takhle to skončilo bez odplaty...takže jako kdyby to ani konec nemělo.

plakát

Láska se zárukou (2020) 

Občas není na škodu si takhle při odpoledni pustit něco totálně vyklidňujícího a neškodného. Navíc tady mě v nabídce herců zaujal Damon Wayans Jr. Doufal jsem tedy, že by to úplně hloupé být nemuselo. Nakonec to úplně hloupé nebylo, ale obyčejné to bylo hodně. Vlastně víc než dost.

plakát

Kadáver (2020) 

Kdybych byl echt cynik, tak řeknu, že Netflix už zkurvil i jindy kvalitní skandinávskou kinematografii. Kadáver je totiž fakt hovadina.

plakát

Rebeka (2020) 

Vlastně jsem netušil do čeho jdu. Že se jedná o remake nějakého dobového amerického filmu jsem neměl ani tušení. Lákal mě pojem mysteriózní a Lily James s Armie Hammerem v hlavních rolích. Výsledek je ale totální nuda, navíc blábol a nesmysl v jednom. Dlouho se mi nestalo, že bych koukal na film, který mě vlastně vůbec nezajímá.

plakát

Přes prsty (2019) 

Petr Kolečko je zřejmě všeuměl. Pochopil, že scénáře co píše, fungují jenom s některými režiséry a tak se rozhodl sednout si do režisérského křesla a točit si je sám. Na filmu je ale znát, že je to jeho režisérský debut. Petra a Denisa jsou sice fajn, ale jejich chováním film působí, že je spíš pro ženský kolektiv, než pro chlapský duše. Nakonec jsem si ale i já na filmu našel zalíbení a to v podobě postavy Jirky Langmajera, která byla naprosto dokonalá. Osobně můžu říct, že byla to nejlepší na celém filmu. Do toho ženskýho blafání vpravil trošku té chlapské rovnosti, která je tady dotažena do extrému, ale to je právě na ní to hezké.

plakát

Herec (2020) (seriál) 

Jednoznačně hodně solidní dobové drama, které z komunistů po právu zase dělá svině, které jsou a vždycky budou. Navíc Jan Cina tu svojí roli herce zahrál prakticky dokonale. Nicméně se nemohu zbavit dojmu, že celý námět by si zasloužil spíš film, než třídílnou minisérii. První dva díly šokují tím, co všechno si komunisti dovolili, ale je to pořád tak jako dokola. Vyplatí se ale počkat na závěr, protože třetí díl nejen, že nabízí perfektní filmové napětí, ale navíc diváka šokuje závěrem, u kterého mi dokonale zatrnulo.

plakát

Corpus Christi (2019) 

Bartosz Bielenia vypadá, ale i se chová, jako klasickej Polák, kterej se po směně vyvalí ze škodovácký fabriky a jde dělat bordel po městě. Víc, než zajímavé drama s křesťanským přesahem, to tak na mě působí, jako že se tímto filmem Poláci snaží stigmaticky vyrovnat s částí polské kultury - odborně známé jako plešky nebo fotbaloví chuligáni - a takové postavě přišít křesťanské motivy, aby vyvolali trošku té kontroverze. Navíc dlouhou dobu je již známo, že Poláci to s kinematografií umí a tak si u mě vysloužili jasnou pětihvězdu. Celou dobu tušíte, kam ten námět směřuje, ale závěr, to je jedno velký velkolepý zoufalství, navíc s tak dobře natočenou závěrečnou scénou, jako jsem u žádného jiného filmu dlouho neviděl. Klobouk dolů Poláci, zase jste mě dokonale oslnili totální filmařskou kvalitou a myšlenkami, které mi v hlavě pár dní budou rezonovat.