Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (250)

plakát

Krotitelé duchů: Říše ledu (2024) 

Po kultovní jedničce a dvojce je tohle třetí nejlepší díl. Po špatných Krotitelé duchů 2016 a Krotitelé duchů: Odkaz, je tohle příjemná změna.

plakát

Ferrari (2023) 

Začnu od konce. Finální bouračka je opravdu skvěle natočená. Dobře jsou natočené i závody, ale jinak je film velká nuda. Nepomohou tomu, ani dobré herecké výkony Adama Drivera a Penélope Cruz. Co říci na závěr: Jednou vidět stačilo a to jsem docela fanoušek značky Ferrari.

plakát

Hunger Games: Balada o ptácích a hadech (2023) 

Jsem fanoušek série Hunger Games, ale tenhle díl je pro mne docela zklamáním a to nejen díky dlouhé stopáži. Film vůbec negraduje a místy je i nudný a to včetně her, které mají být vrcholem filmu. Herecké obsazení také není podařené. Tak ono je to těžké srovnávat s herci z původní série ( Jennifer Lawrence, Donald Sutherland, Woody Harrelson, Philip Seymour Hoffman, Stanley Tucci a nebo Toby Jones ), To je úplně jiná liga. Snad jen Peter Dinklage v tomhle díle za něco stojí. Výprava také za moc nestála. Vadilo mi i časté zpívání Rachel Zegler, která z toho dělala svoje další West Side Story. Co říci na závěr: Budu doufat, že další díl, tedy pokud se vůbec někdy natočí, tak bude o dost lepší. Jinak, ať to raději netočí.

plakát

Metoda Markovič: Hojer (2024) (seriál) 

Jednoznačně nejlepší porevoluční CZ krimi seriál. Petr Uhlík by si za ztvárnění Láďi Hojera zasloužil Českého lva a kdyby to šlo, tak bych mu dal i Oscara. Musím, ale pochválit úplně všechny herce, kteří v seriálu hráli. Takhle podařený casting, tady snad ještě nikdy nebyl. Víc není třeba dodávat.

plakát

Argylle: Tajný agent (2024) 

Slabší špionážní komedie, které nejvíce uškodila dlouhá stopáž a přehnané bitky. Obzvlášť bitka na bruslích a bitka v barevném kouři, už byla příliš. Herecké obsazení bylo dobré, ale díky horšímu scénáři, to vlastně ve výsledku bylo jedno. Musím, ale pochválit Sama Rockwella, ten předvedl dobrý herecký výkon. Pokud bych měl, ale opravdu něco vyzdvihnout, tak je to určitě song "Electric Energy", tak to je fakt velká hitovka.

plakát

Napoleon (2023) 

Jedno z největších zklamání roku. Ridley Scott sice stále umí natočit nejlepší výpravné bojové scény, ale když se nedrží u takové filmu historických faktů, tak je to obrovská chyba. U záběrů "Napoleon u popravy Marie Antoinetty, odstřelování Egyptských pyramid nebo ledová bitva u Slavkova", tak musí mnozí kroutit očima a to nemusí být, ani dobří historici, aby si řekli, že takto, to asi určitě v reálu nebylo. Co se týče Joaquina Phoenix, tak si nejsem úplně jist, jest-li to byla správná volba. I když se herec snažil, tak jsem v něm toho Napoleona moc neviděl. Spíš mi připadal, jak zpěvák Robbie Williams v uniformě, co tam párkrát hodí výraz Jokera. Vanessa Kirby herecky nebyla špatná, ale podoba s Josefínou, také nic moc. Soundtrack také žádná sláva, občas mi to záběrů hudba vůbec nepasovala. Co říci na závěr: Ridley Scott měl raději natočit nového Vetřelce a přenechat Napoleona třeba nějakému schopnému rejžovi z Francie. Celkové hodnocení bych dal 2,5 hvězdy.

plakát

Bastard (2023) 

Výborný film! I když Královská aféra od stejného režiséra ( Nikolaj Arcel ) a herce v hlavní roli ( Mads Mikkelsen ), se mi líbila ještě o kousek víc. Další důkaz, že Evropské filmy a seriály mají za poslední roky větší kvalitu než ty Americké.

plakát

Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně (2023) 

Jako fanouškovi Star Wars a zároveň i Sedmi statečných, se mi to prostě muselo líbit. To cestování po planetách a nabírání zabijáků mě prostě bavilo. Už se moc těším na další díl.

plakát

Den díkůvzdání (2023) 

Konečně trefa do černého! Velice podařený Slasher horor, který má velkou šanci stát se kultovní. Scéna Black Friday v Supermarketu, určitě vejde do dějin hororu.

plakát

Jsou světla, která nevidíme (2023) (seriál) 

Docela podařená válečná minisérie a to hlavně díky Larsovi Eidengerovi, který opět dokázal, že patří mezi nejlepší herce. Ty Nazi hraje prostě naprosto skvělé. Musím pochválit i Hugha Laurieho, za také velmi dobrý herecký výkon. Moc mě v této sérii baví ta válečná část. Prostě, když tam jsou uniformy, tak je to výborný. Naopak, když mají dialogy civilisté, tak je to občas nudné. Celkově se, ale jedná o lepší průměr, dal bych 3,5 hvězdy. Za shlédnutí minisérie určitě stojí.