Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi
  • Akční

Recenze (2 924)

plakát

Toni Erdmann (2016) 

Výborně vyvážený film, řekl bych že jde prakticky o definici filmu typu "Drama/Komedie". Jediné co bych vytkl je délka, gradace je téměř nepostřehnutelná, přitom poslední půlhodina je skutečně nářez.

plakát

Maxinožka (2017) 

Je tam všechno, co tam musí být: zběsilé honičky, zvířátka, hloupý záporák, vytrhnutí ze spárů smrti... Zápletka je celkem neokoukaná, má to spád, hodí se na to podívat.

plakát

Příšerákovi (2017) 

Roztomilá "monstra" po sto padesáté. A příběh je jako přes kopírák, závěr ani nemůže být jiný než že fyzický vzhled není vše, důležité je to co je uvnitř. Blááá, obal prodává, to víme všichni. Pochybuju, že to nějakou šeredku uklidní a přestane mít trauma z pošklebujících se spolužáků. Tvůrci si každopádně vyhráli se sexy mamčou upírkou kterou rozverně dabuje Sabina Laurinová a vtip dodává moula taťka. Když už není kde brát aspoň vypustí zelený oblak... Ha, ha. Dívat se na to dá, neurazí, nenadchne...

plakát

Sněhulák (2017) 

Vcelku solidní kriminálka na dlouhý zimní večer. Nevím, jestli ještě kdy budu chtít stavět sněhuláka, naštěstí klimatické podmínky mi v tomto nahrávají. :-) Pozitivně překvapil Michael Fassbender, který je skvělý, stejně jako severské pojetí které (logicky) výborně funguje a pomáhá aby divákovi běhal mráz po zádech. Jako zápory beru laciné "použití" dětí aby se tlačilo na pilu, rozvláčná rychlost vyprávění a závěr.

plakát

Prezident Blaník (2018) 

Prezident Blaník na plátno nepatří. Nic proti jeho potenciálu, ale je striktně postavený na aktuální reflexi. Už za rok bude spousta vtipů nepochopitelných pro většinu lidí (kdo by si ty srágory chtěl pamatovat) a za pár let to bude nuda pro úplně všechny, protože tu budeme mít úplně jiné kauzy a terče satiry. Jestli tam je nějaká vizionářská myšlenka se třeba za pár let dozvíme, ale obávám se, že už jí tam nikdo nebude chtít hledat...

plakát

Laos na vlnách Mekongu (2013) (TV film) 

Škoda že tam nebylo více ze severu. Laos od své návštěvy řadím hodně vysoko co se týká nezničené poklidné destinace a tento dokument mi to opět potvrdil. Hezky se na to kouká, hned bych tam jel zase.

plakát

Podfuk (1985) 

Až do placení taxíku to vypadalo na super film. Bohužel toto nastane ve druhé minutě a pak už to je hloupá plácanice. Dobře se sledují Poloczek či Husák, ale hlavní "hrdina" je prostě napřesdržku, ať už dělá cokoliv. Když už děj zabředává do odpadu, naštěstí se vždy objeví strašně rychlej Bill, co tu už byl! Uí, uí!!

plakát

Croodsovi (2013) 

Vcelku bezpečné téma a spousta vtipů "na jistotu" (např. sprintující babička - copyright Zdeněk Troška). To mě zklamalo, ale jinak je to akční, je to veselé a postavy jsou uchopitelnější než v Době ledové. Pohodová jednohubka.

plakát

Zahradnictví: Rodinný přítel (2017) 

Obecně se mi tenhle trend netočit "dvojku" ale zneužít úspěch filmu natočením toho "co bylo předtím" moc nelíbí. Despekt je dobrý, protože bývám spokojený i s málem. Tady bohužel nebylo ani to málo. Dejme tomu, že je to kvalitně natočeno ale nuda je tak hmatatelná, že není problém ji vidět i v očích herců. Dám šanci i dalším filmům z trilogie, ale mám trochu strach.

plakát

Blbý a blbější (1994) 

Je to hrozně blbý... A možná proto se na to dobře kouká. :-)