Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Pohádka

Recenze (2 829)

plakát

Harry Potter 20 let filmové magie: Návrat do Bradavic (2022) (TV film) 

Loni Přátelé, letos Harry. Literární a filmový fenomén stvořený J. K. Rowlingovou nedávno oslavil neuvěřitelných 20 let od premiéry prvního filmu. Do televizního speciálu přijali pozvání tři herci, bez kterých by to nešlo, fanoušci se samozřejmě mohli těšit také na představitele vedlejších rolí a na další tvůrce. Když bych měla porovnávat tento reunion s už zmiňovaným speciálem Přátel, Přátelé budou těsnými vítězi. Proč? HP speciál se sice vyhnul nezábavným vsuvkám s celebritami a podivným rozhovorům s fanoušky z různých koutů světa, na druhou stranu působí těch sto minut trošičku staticky - většinou si ústřední trio "jenom" povídá na pohovce a sem tam si na natáčení zavzpomíná někdo jiný. V Přátelích jsem si našla více silných momentů, jako bylo předčítání některých scén znovu po letech. Přesto se ale jedná o příjemnou podívanou, která žádného fanouška nezklame.

plakát

Jedině Tereza (2021) 

Romantická komedie, ve které víc než nelogicky se chovající ústřední pár zaujme vedlejší postava - kamarád geek, který má na každou situaci řešení v podobě filmové hlášky. Jsem zklamaná a zároveň ráda, že jsem neutratila peníze za lístek do kina... a to Verunku normálně zbožňuju.

plakát

Kleopatra (1963) 

Jeden z nejvýpravnějších filmů klasického Hollywoodu je právě díky své výpravě, kostýmům a několika davovým scénám opravdu synonymem pro velkofilm. Na druhou stranu mě vůbec nenadchnul svými vyprávěcími postupy a, bohužel, ve své druhé polovině i dost nudil...

plakát

Red Notice (2021) 

I když jsem předplatitel Netflixu, nijak zvlášť nesleduji seznam nově zveřejněných filmů a nestříhám metr při čekání na nějaký nový příspěvek do videotéky. O Red Notice jsem ale věděla více dopředu a díky lahůdkovému obsazení jsem se těšila na peckovou podívanou. Čekalo mě ale hořké zklamání. Snímek je typickým zástupcem filmového "honu kočky s myší", kdy proti sobě stojí dva profesionální lupiči a agent FBI. Bohužel ale ani jedni z nejoblíbenějších herců současnosti nezachrání film s podprůměrným a neoriginálním scénářem, ve kterém vás nezaujme ani jedna akční scéna a můžete si tak maximálně povzdychnout nad tím, jak to Gal neskutečně sekne (ale s hraním už je to bohužel horší). Taky jsem vůbec nepochopila, co na tomhle propadáku stálo 160 milionů dolarů. Achjo.

plakát

K zemi hleď! (2021) 

Námět je zajisté skvělý a nelze si nevšimnout paralel s covidovou pandemií (ačkoli scénář vzniknul ještě před covidem). Po parádní první třetině se ale ústřední zápletka rozuteče do množství podtémat a dělalo mi velký problém udržet pozornost téměř dvě a půl hodiny. Postavy mi svým karikaturním vyobrazením nijak nepřirostly k srdci a malinký palec nahoru tak zvedám až za dojemný závěr (nikoli za potitulkovou scénu).

plakát

Na programu televize (2021) (seriál) 

Ach ty mluvící hlavy... tohle mohl být tak úžasný projekt, který by se mohl promítat v hodinách dějin médií nebo mediální výchovy. Bohužel se prakticky každá epizoda dramaturgicky rozpadá, ve vyprávění se nelogicky přeskakuje (u televizních žánrů se přitom jasně nabízela klasická chronologická výstavba). I přesto jsem si našla pár zajímavých informací, hlavně co se týče slovenské produkce - ráda se podívám na nějakou televizní pohádku a třeba seženu i tu slovenskou Nemocnici...

plakát

Marie Terezie - Série 3 (2021) (série) 

Kotek, Kotek a do třetice Kotek. Protože celých pět filmů vyprávělo nejen o titulní hrdince, ale hlavně o jejím manželovi. František Štěpán je bezpochyby Vojtovou životní rolí a právě jeho výkon je tím nejlepším na velkolepém koprodukčním projektu. Moc přeji České televizi, aby se jí časem povedla další taková spolupráce.

plakát

Spider-Man: Bez domova (2021) 

Představitele pavoučích mužů známe z velkého plátna tři - Tobeyho, Andrewa a Toma. A tahle neskutečná pecka udělá radost fanouškům všech variant :) O ději se tady vůbec nebudu rozepisovat, protože už předchozí větou jsem prozradila dost. Tenhle zážitek byl pro mě každopádně návratem do dospívání, užívala jsem si momenty humorné i dramatické, smála jsem se, měla husí kůži, brečela jsem. Takže po Infinity War a Endgame nejlepší marvelovka, kterou bude hodně těžké překonat. A kino ještě stihnete, šup šup :)

plakát

Cesta za smířením (2021) 

Nic pro slabé povahy. Většinu času jsem byla znechucená, několikrát jsem se zasmála, stopáž je ale trochu moc přepálená, a tak se dění na obrazovce stává repetitivním a otravným. Zajímavá podívaná, ale jednou stačilo.

plakát

Prací automat (2019) 

Kriminální komedie laděná do dokumentárního stylu, u které jsem si víckrát vzpomněla na Sázku na nejistotu. Ta byla ale zpracovaná výrazně lépe, zábavněji, s větším tahem na branku. Třetí hvězdička vyloženě jenom za duo Banderas + Oldman.