Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (1 459)

plakát

Na maděru (2023) (seriál) 

Tohle je onen typ seriálu, který je záměrně přepálený, utahuje si ze stereotypů a stane se cílem pseudointelektuálů a odpůrců diverzity, protože nepochopí to, že tvůrci si sami utahují z různých klišé a nabízejí sérii, která se nebere vážně a nemá být brána vážně. Je to oslava osmdesátkových a devadesátkových akčních spektáklů zkombinovaná se stereotypy aktuálních projektů a pokud člověk přistoupí na hru tvůrců, bude se skvěle bavit.

plakát

Nejlepší Vánoce na světě (2023) 

Neškodná vánoční podívaná, ze které klasika nebude a hodně jí ubližuje kombinace žánrů, kdy není jasné, čím chce film být. Obsazení je sympatické, ale jinak asi nemá film co nabídnout.

plakát

Hra na oliheň: Výzva (2023) (pořad) 

Velice zábavná a napínavá reality show, která má tu nevýhodu, že někteří si na ni vylévají vztek, protože čekají na druhou řadu hraného seriálu. Ale pokud se oprostíme od emocí pramenících z dlouhého čekání, objektivně řečeno jde o dobře zpracovanou a působivou podívanou, u které prostě nelze obhájit hodnocení odpad. Samozřejmě to není tak intenzivní jako seriálová verze, ale sympaticky to odhaluje charaktery lidí a některé zvraty jsou povedené.

plakát

Těla (2023) (seriál) 

Jak už je v případě cestování časem zvykem, někdy logika není úplně neprůstřelná, ale jinak si nemůžu stěžovat. Obsazení fajn, vizuály také, námět zajímavý a rozuzlení slušné a atmosféra svým způsobem podobná Dark, čehož si cením.

plakát

Tore (2023) (seriál) 

Nepříjemná podívaná. Ne kvůli hereckému obsazení nebo kvůli řemeslnému zpracování, ale kvůli tomu, že hlavní hrdina je (záměrně) často nesympatickým tím, jak sám sobě podráží nohy a utíká (doslova i obrazně) před problémy. To ale neubírá nic na tom, že jde o kvalitní podívanou, pokud nehledáte něco veselého a optimistického. Řekl bych, že není jedna cílová skupina, které se to bude líbit, ale mohlo by se to líbit všem, kdo má rád dramatičtější a dobře natočeno podívanou v severském stylu.

plakát

Gen V (2023) (seriál) 

Gen V si rozhodně nezadá s "mateřskou" sérií. Je to ujetá podívaná plná krve, zvráceného sexu a rýpanců do všeho možné. A funguje to skoro stejně dobře jako The Boys, se kterými je série velmi přirozeně propojená. Nové postavy jsou veskrze fajn, některé jejich schopnosti zajímavé, příběh je slušný, v podstatě si nemám na co stěžovat.

plakát

Na dně (2023) 

Černá komedie, která obsahuje několik hodně šílených momentů, je skvěle obsazena a ano, sází i na několik vážnějších a hlubších momentů, ale nepřehání to s nimi. A stěžovat si u filmu, který vůbec neskrývá, že v hlavní roli jsou dvě homosexuální postavy, že je film "gay", to je jako fňukat, že je zmrzlina moc studená.

plakát

Moje tlustá řecká svatba 3 (2023) 

Jedničku jsem si zamiloval, protože na mě působila tak trochu hollywoodsky nevyumělkovaně, to už se ale o dalších dvou dílech říct nedá. Trojka působí jako klasická hollywoodská produkce, ale pomáhá jí to, že se odehrává v okouzlujícím Řecku a je sympaticky nostalgické vidět staré známé.

plakát

Pád domu Usherů (2023) (seriál) 

Tempo je někdy pomalé, postavy jsou (účelně) nesympatické, ale dobře zahrané a ano, oddaní milovníci díla E. A. Poea mohou být zaskočeni tím, že se jeho dílo výrazně modernizuje, ale podle mého je Pád domu Usherů výtečně zahranou a atmosférickou podívanou, která se zaryje pod kůži.

plakát

Saw X (2023) 

Nikdy jsem nebyl fanda bezúčelného násilí v hororech, preferuji práci s atmosférou, ale Saw X se musí nechat, že brutalita úplně bezúčelná není a její motivace je více méně pochopitelná. Zaměření se na ústředního padoucha byl dobrý nápad, děj není až úsměvně překombinovaný a pasti jsou zajímavě řešeny (i když někdy jsem musel odklánět zrak a to nemám úplně slabý žaludek). Nicméně, na další díl se vysloveně netěším, série mě stále nechává docela chladným.