Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (358)

plakát

Hostel (2005) 

Není to tak strašně špatné jak jsem čekal. Je to spíš nudné, zdlouhavé, předvídatelné a skoro vůbec ne napínavé natož pak hororové. Demonizace Slovenska i Čeští herci potěší. Stupidní příběh již tolik ne. Ale ze všeho nejzajímavější jsou kamerové záběry, které jsou místy opravdu na úrovni. Velice slabé, ale místy děsivé a jdoucí za hranu únosného a stravitelného, což od horroru očekávám. Slaboučký film, kterému chybí především lepší scénárista, který by zaručil celistvost děje. Zdaleka ne takový průšvih, jak by vám mohli někteří lidé tvrdit. (45%)

plakát

Gympl (2007) 

Na můj vkus se to místy snažilo být až moc vážné a tlačit na pilu. Chybělo tomu víc kvalitních gegů a zapamatování hodných hlášek. Každopádně Tomáš Vorel ml. je po herecké stránce dřevo, ačkoliv do tohle filmu se hodil. Jirka Mádl je prostě rostoucí herec, který se jen tak neokouká, Eva Holubová zahrála tu ředitelku až přehnaně realisticky a Matonoha jako třídní-správňák, který se nebojí porušovat pravidla našel jednu ze skvěle padnoucích rolí. Mladé spolužačky nebudu hodnotit, protože to očividně herečky nebyli a v případě Martiny Procházkové ani nikdy nebudou. (65%)

plakát

Zelený sršeň (2011) 

Nejdřív pozitiva: Seth Rogen začíná patřit mezi mé absolutně nejoblíbenější herce. I v relativně stupidních snímcích, jako bylo např. "Zack a Miri točí Porno" dokázal upoutat svým talentem a osobitým stylem. Tahle role mu padla a byl hlavním lákadlem na celém filmu. Výborně obsazeny byli však i ostatní role - cameo Jamesa Franca (jak to že není uveden ve full castu ani na IMDB ?!), hlavní záporák Christopha Waltze či parťák z "Japonské Šanghaje" Jay Chou. Herecké obsazení mělo však i jedno negativum - Cameron Diaz. Tahle "takřka padesátiletá slečinka" se svým "kurevsko-macešským" přístupem mnohdy dokáže zkazit celé scény a minuty snažení jejích kolegů. Místy dokáže svůj talent udržet na uzdě, někdy jsou její "hlášky" opravdu k nesnesení. I přes vcelku slušné tempo prostřední část snímku místy zabředala do klišé a nudila. Stokrát omlela, oprášila a občas i vylepšila všechny motivy z nových crazy akčních komedií posledních let (Kick-Ass, Scott Pilgrim proti zbytku světa) a ono to nějak fungovalo. Velice lahodný a oddechový start do nového filmového roku. Mohlo to být o kousíček lepší nebýt pár nudnějších pasáží, ale celkově hodnotím pozitivně jako průměrný snímek v rámci žánru a nadprůměrný (alespoň pro mě) v celkovém měřítku. (70%)

plakát

Mezi námi děvčaty (2003) 

A to tomu ještě hodně přidala hlavní-mladší představitelka, protože tu herečku má fakt rád. Jinak ničím světoborná rádoby komedie, určitě pro holky lákavější než pro chlapce, protože ty témata jdou dost mimo mě. Z hodně zavřenýma očima ještě 3. (50%)

plakát

Čtvery Vánoce (2008) 

Nuuuuuda. A Vince Vaugn i ta prťavá jsou po té hodince a půl na přes držku, příběh je mizerný a více než to. Jedna z nejnudnějších variací na příběh o probouzení ve vztahu a nalezení pravých amerických rodinných hodnot, vše ještě podtržené obdobím Vánoc a špatným rodinným vzorem, který se nakonec zlepší. Fuj, to byl sajrajt, který mi zkazil míněný o všem. Žádný vtip, žádný úsměvný momentek, žádný krásný záběr. Prostě nic. Tohle mít 25 minut tak je to furt moc. Pokud se nechcete unudit k smrti, nebo nejste totálně opilí či zhulení tak se na to nedívejte a radši jděte 1,5 hodiny koukat do zdi. Hodnotím na 1 hvězdičku, protože jsem to i přes odpor dokoukal do konce a byli tam jakž takž dobří herci. (20%)

plakát

Prci, prci, prcičky 2 (2001) 

Výrazně slabší než první díl. Opravdové zklamání, a to jsem od toho nic nečekal. (40%)

plakát

Sexy party 3: Prvák (2009) 

Výrazně slabší než oba předchozí díly. Škoda, mělo to na víc. (45%)

plakát

To, co dýchám (2007) 

Je to dost zajímavý příběh, jehož celistvost je dokonána až v úplném závěru. Je to relativně zajímavé, ale místy až moc tendenční. Ten konec všemu nasadil korunku a posunul to na pomyslném žebříčku o pěkný kousek výš. Tak jako tak, příjemná podívaná bez nějakého hlubšího smyslu, který vstoupí do životů účinkujících v jejich osudovém místě a opustí ve chvíli, kdy z nich již nejde nic vytřískat. Je toho spousta ke chválení i kritice, ale v porovnání s ostatními podobnými filmy (Crash, Babel, svým způsobem i Memento) u mě prohrává. Škoda, dalo se to udělat líp - ta provázanost jednotlivých "emocí" působí totiž moc uměle, ale nemusela. (70%)

plakát

Kafe a cigára (2003) 

Některé povídky prvotřídní, jiné stáli za starou belu. Nejlepší asi byli poslední tři - Steve Coogan vs. Alfred Molina, Bill Murray s rappery; a dva starci shrnující předešlý děj. Tak jako tak, asi půlka těch povídek se víceméně minula mému vkusu a jediné, co jim dodávalo smysl byli právě ty dvě poslední... Každopádně za ty tři skvělé kousky i tu snahu o celkovou provázanost dávám tři hvězdičky s tím, že to mohlo dopadnout líp i hůř. Jdu si dát kafčo. (70%)

plakát

Město (2010) 

Kvalitní akční kriminální drama, které je v první půlce nářezové více, než dost a snaží se o sirové vyprávění toho, jak to v ulicích vypadá a chodí. To vše se daří ve velice slušném tempu a i přes několik faktických nedostatků ve scénáři vše spěje k přijatelnému konci. To, co autoři však vyvedou v závěrečné čtvrthodince je na pár facek a snižuje to celkový dojem z filmu (někomu možná zlepšuje, co já vím). Každopádně, po technické stránce brilantní, atmosféra i tempo slušné, ale závěr vše pohřbívá velice bolestnou a nezaslouženou smrtí - ten konec je zkrátka moc patetický a chytlavý než uvěřitelný. (70%)