Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (108)

plakát

Zrození šampióna (2009) 

Na tenhle film jsem se podíval na doporučení od kamaráda, že je to prej super a skvělý....Tak teda nevim, na jakej film se díval on, ale tenhle to asi nebyl. Cožpak o to, samotnej příběh neni vůbec špatnej (prý dokonce podle skutečný události, škoda jen, že se tomu stejně muselo přidat pár přikrášlení, aby to bylo víc dojímavý), ale co s tím příběhem vyvedli, to teda není nic skvělýho. Táhne se to od začátku do konce strašně pomalu, asi proto, že do příběhu se kromě našeho vyvinutého sportovce zapojuje de facto pouze Sandra Bullock. Ostatní jen pozorují, co dělá ona a jinak se tam toho moc neděje. Mladší brácha je celkem povedenej, aspoň vás na chvíli vytáhne z nudy. Ale koukat se na to dalo, to zase jo. Je to přece jen spíš určený pro Amíky, co si budem povídat...

plakát

Velký Gatsby (2013) 

Fitzgeraldův příběh mě vlastně nezaujal nikdy, ani ve škole, ani v divadle (v angličtině a herci aspoň výborně zpívali) a na tenhle trend navázal i film. No navázal....skoro bych řek, že celkovou reputaci ještě zhoršil. Zajímavých scén je tam opravdu pomálu, pokud nepočítáme večírky, za které se musely vyhodit desetitisíce dolarů. To mě na tom filmu možná vadí nejvíc, i kdyby to bylo o polovinu levnější furt by to bylo drahé. A myslím, že i sám autor příběhu si představoval pod pojmem velká párty něco menšího. DiCaprio nehrál špatně, ale to bohužel nejde až tak tvrdit o dalších hercích. Celkem je to teda docela průšvih, rozhodně bych to nedoporučil někomu, kdo se vyloženě nezajímá o DiCapria.

plakát

Ve službách Jejího Veličenstva (1969) 

V pořadí šestá bondovka (počítaje oficiální sérii) pro mě byla příjemným překvapením - jednoznačně je nad průměrem prvních pěti filmů. Líbilo se mi prostředí a taky to, že akční scény byly dostatečně akční, ale nepřekračovaly příliš hranice zdravého rozumu (jak tomu bylo někdy u předešlých dílů). Lazenby sice vypadá tak trochu ňoumovsky, ale kupodivu mě to nějak nevadilo. Pokud bych mohl hodnotit procenty, tak se to blíží spíš nižší hranici....ale musím zohlednit celkově lepší kvalitu oproti zmiňovaným 5 dílům.

plakát

Dvanáct rozhněvaných mužů (1957) 

Moc dobrý to bylo! Napětí od začátku do konce. Ale přece nějakou tu výtku bych měl - nemůžu si pomoct, ale přece jen pochybuju, že by na začátku bylo 11 lidí pro guilty, kdyby ty důkazy vážně tak neseděly, jak se nakonec ukázalo. Na začátku totiž vůbec nebylo řečeno o všech podrobnostech, jenom rychlé zjednodušené verze. Prostě aby to na začátku vypadalo na jasnou vinu. Ale vezměte si, že všech 12 chlapů sedělo u soudu a slyšeli všechny důkazy tak podrobně, jako je slyšel divák v debatě. V důkazech bylo tolik nesrovnalostí, že vážně pochybuju, že by si jich všimnul jeden jediný! To byla jedna věc a druhá - hádka o tom, jestli pokaždé, když někomu řeknete, že ho zabijete, myslíte to vážně, nebo ne, a následná hádka, kdy svým chováním někdo dokáže opak toho, co tvrdil. To bych v takhle kvalitním filmu rád postrádal. Takže abych to shrnul, umístění v první desítce je pro mě trochu překvapením, ale rozhodně je to kvalita! Navíc přičteme stáří filmu - je dobré vidět, že i jednoduše natočený příběh může zdaleka předčit většinu komerčních srágor, které se na nás chrlí ze všech stran.

plakát

Venkovský učitel (2008) 

Rozhodně povedený film a především skvělý výkon Pavla Lišky!

plakát

O život (2007) 

Zajímavý nápad, ale přece jen k dokonalosti to mělo hodně daleko.

plakát

Asterix a Obelix ve službách Jejího Veličenstva (2012) 

Tímhle dílkem jsem dokončil svůj vánoční maraton všech Asterixů. Asi nikoho z vás nepřekvapí moje zjištění, že kreslení byli o dost lepší. Ty zrůdnosti, co se objevují v hraných Asterixech, to je vážně ostuda. Tenhle díl v tom jen pokračoval. Možná mě přišel o chloupek lepší, než Olympijské hry, ale rozdíl je to vážně nepatrný. Zase podivná kombinace dvou kreslených Asterixů. Navíc do toho namíchali strašně moc keců o lásce, chvílema jsem měl pocit, že se dívám na love actually. Nic proti tomuhle filmu, ale míchat to do Asterixe? Podle mě hloupost a nemá to nic společného s tím, co vytvořili Goscinny a Uderzo. No, aspoň se protentokrát tvůrci vyvarovali porno scénám s Kleopatrou (nebo kteroukoli jinou). Abych to shrnul, z hraných filmů se dalo koukat jen na jedničku. A obávám se, že další díl nepřinese změnu. Jen jedno přání bych měl - Aspoň kresleného Asterixe nechte vy blázni na pokoji!!!

plakát

Asterix a Olympijské hry (2008) 

Tobylhnus!!!! V trapnosti překonává dokonce i Misi Kleopatra a už ta byla trapná až až. Jednoznačně nejhorší z prvních tří hraných Asterixů, uvidíme, jak na tom bude čtyřka. No, možná by mohli tvůrci přestat vymejšlet zhovadilý modernizace (Lovestorix, telegrafix atd...) a udělat zas jednou starýho dobrýho Asterixe, u kterého se mohla bavit celá rodina. Jediný co mě pobavilo, bylo EPO a docela ušel i Schuhmacher (tady bych zrovna modernizaci i odpustil). Ale jinak děs, děj nula, Brutus příšernej......je to tak mězi 1 a 2 *, ale zatím budu ještě hodnej.....

plakát

Rychle a zběsile (2001) 

Musel jsem se na to podívat, abych se konečně dozvěděl, kdo to byl ten Paul Walker, o kterém se toho v poslední době tolik namluvilo. Předem bych měl sdělit, že auto používám jenom jako dopravní prostředek!! No a k věci: Čekal jsem, že to bude pořádná srajda, ale nakonec mě to docela příjemně překvapilo. Akční scény se povedly a zápletka taky dobrá. Ale přece jen, nejsem asi úplně ta cílová skupina. Nenudil jsem se, ale žádná spanilá jízda to pro mě vážně nebyla.

plakát

Asterix a Vikingové (2006) 

Tak to byl teda průšvih!! Celý příběh je jeden velký nesmysl a jinak dost velká nuda. Galové, máte do příště co zlepšovat...