Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (2 883)

plakát

Kam se poděla sedmá rota? (1973) 

Po letech si pustit sedmou rotu, když mám naváto a jen se bavit jednoduchým, ale precizně provedeným humorem hlavních protagonistů. Žádné velké vymýšlení, pohodové lovení zajíců v lese a pár podfouknutých němčourů. S odstupem času kdo ví, jak vysoko se dá postavit mezi ostatní sedmé roty, ale rozhodně neurazí a pobaví snad i mladšího diváka.

plakát

Beomjoidosi (2017) 

Dong-seok Ma v lehce nepochopitelném asijském krimi, kde si všichni všechno vyřizují noži, někdy sekerkami a když už jde fakt do tuhýho, tak tyčemi. Zavalitý týpek má prostě charisma, ale možná to mám tak snadné, protože většina okolních asijských herců šíleně přehrává. Polovina korejců (nebo číňanů) brečí a druhá polovina se zběsile šklebí. Naštěstí asi 5 postav nic z toho nedělá a ty dělají celý film. Spolu řízným chováním a jednoduchou zápletkou.

plakát

Robin Hood (2018) odpad!

První Robin Hood, kterého jsem začal nesnášet po deseti minutách. Teda vlastně první, kterého bych vůbec kdy nesnášel. Stylizace do Afgánistánu a současných vojenských střetů by mi rozhodně nevadila. Ani šerif z Notinghamu stylizovaný jako fašistický Hitler. Ale vypíčenej Robin, co nechá umřít polovinu své jednotky, aby se stále dál pokoušel zachránit odepsaného vojáka. Že je 20 minut Robin prezentován jako božský lukostřelec a potom ho začne maur učit střílet, protože bez jeho pomoci jinak střílí šípy jak rohlíky z banánu. Humor stylem hodně mizerných teenagerských seriálů (navíc tak z devadesátých let). No a postavy Mariany, mnicha, Gisberna a dalších, to je fakt výsměch. A v neposlední řadě ta namachrovanost, jak tohle je něco jiného, zapomeňte na všechny předchozí legendy atd a místo toho za pár minut skluz do těch nejhrubších klišé o zbojnících a černobílých padouších a hrdinech.

plakát

V pasti (2018) 

Ideální scifi pro čerstvé rodiče. Ale i bez těch emotivních scén bych dával minimálně 4 hvězdičky, protože napětí je krásně budováno, postavy jsou zajímavé a dokonce se divák dočká i pár lehkých inovací v žánru. Sice by se našlo několik logičtějších přehmatů, ale celkovému vyznění filmu to ublížit nedokáže. Je fajn, že není Sandra poslední dobou moc okoukaná. Je to sice už pěkně stará kočka, ale pořád kočka.

plakát

Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny (2018) 

První zvířata byla malebnou, hravou pastvou pro dětské oko diváka se spoustou zajímavých bytostí a budováním vztahů k nim. Zločiny zvířata odsunula na druhou kolej a věnují se hlavně osudům postav, po kterých mi je popravdě docela prd. Sága o Harry Potterovi mohla mít sebehorší finále, ale když s postavami prožijete celou dekádu, jejich osudy vás zajímají. Tady mi bylo fuk, kdo je kdo nebo kdo má jakou motivaci. Film prostě nezaujal a dle hodnocení nebyla chyba na straně mého přijímače.

plakát

Hra o trůny - Železný trůn (2019) (epizoda) 

Všem s hodnocením 2 a méně hvězdiček asi nezbývá než se do konce života dívat na seriálu typu Život na zámku (a to je ještě ten lepší případ). Holt ne každému se splní přání, aby jeho oblíbené postavě narostlo brko, nebo že si na trůn sedne další vyšinutá ženská, kterou ještě navíc zneužívali jako malou, takže by byla ještě větší tyrankou. Za mě v seriálu do sebe nakonec vše krásně a logicky zapadlo. Sice jsem musel překousnout podivné množení dotraků a neposkrvrněných (hlavně u bezpéráků je to velká záhada) a nebo umístění trůnního sálu někde ve spiči věže (musela být sranda tam chodit tisíc schodů a někdy i na koni), ale závěr tvůrci zvládli a odcházejí se štítem (ne na štítě jako Jaime).

plakát

Po čem muži touží (2018) 

Kdyby hlavní mužskou roli hrál Bolek Polívka, byla by proměna v ženu úžasná, protože dcera se pitvoří a pohybuje stejně jako Bolkův šašek a podobné staré role hubeného kolohnáta. Že by zde ale šlo o ženskou verzi Langmajera, nejde uvěřit ani omylem. Takže oproti západní produkci, kde vykouzlí na rtech úsměv právě to, jak jeden z herců dokáže zahrát a napodobit svůj protějšek, zde češi totálně projeli. Přitom herecké obsazení je více než slibné, ale až na pár drobností nevyužité a postavy mohl hrát jakýkoliv Pavel a Maruna. Naštěstí se povedlo pár fórků a tak se hodina a půl dá v klidu vydržet.

plakát

Upgrade (2018) 

Upgrade je velmi dobrý a hlavně zajímavý film. Vypadá na svůj rozpočet moc dobře a ke konci nabízí velmi zajímavé v pravdě scifi rozuzlení. Jenže mě to nějak celou dobu nechytlo za srdce ani za nic jinýho. Krvavé scény se mi k filmu tolik nehodily a až na tu první přicházely tak pravidelně, jako velký bos na konci každého levelu ve videohrách, Když byl nějaký zajímavý nápad, odbyl se rychle. Dialogy byly jen takovém, aby posunuly děj dál a přitom také mohly být nosnou celého filmu. Nápad super, ale zasloužil by si film propracovanější remake.

plakát

Hra o trůny - Zvony (2019) (epizoda) 

Prostě paráda a ještě větší radost mám z nenávistných komentářů tady :) Jestli ti hejteři nadávali i po Krvavé svatbě? Takovéhle finále se dalo očekávat. I někteří z moudrých rádců to tušili. Snad jen vzdání se jedné pomsty je trochu méně pochopitelné, ale ani tomu se moc nedivím, když vidím ten spálený ksicht říkat "dopadneš jako já".

plakát

Hra o trůny - Poslední ze Starků (2019) (epizoda) 

Netradiční první půlhodinka, která se nese v duchu bourání vztahů. Některé bych oželel, ale na druhou stranu proč ne. A není s tím taková historie jak v nějakých holčičích seriálech. Intrikaření je v plném proudu a jsem hodně zvědavý, kam až se vyvine. Hlavně Pavouk má v tomto směru hodně co zvrátit, i když nikdy dřív nebylo předem tolik prozrazování o motivaci postav. No a závěr. Zabíjení draků už holt není, co bývalo. Naopak zabíjení skřetů je pořád stejné. A ač jde o mou oblíbenou postavu, musím říct "bohužel".