Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po osmi měsících příběh dvou hráčů se smrtí, doktorů Westa a Caina, pokračuje v Peru, kde právě končí svůj pobyt jako dobrovolní medici v občanské válce. Právě zde našli klíčový prvek pro experimenty s podstatou života a smrti. Následně se oba vrací zpět do Miskatonické nemocnice, kde je začne pronásledovat policie. Její zásah bude ale téměř minimální a doktoři West a Cain opět rozjedou své pokusy nejen se samotnými mrtvými, ale pustí se i do složitějších experimentů. V tomto díle jim bude svou brutální zvrhlostí konkurovat doktor Hill. (A.L.E.S.)

(více)

Recenze (102)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Zde variace na frankensteina dostoupila větší jasnosti, což ale nijak neubírá na kvalitě. Postupné skládání ženského těla je docela záživné. Zpět jsou takřka všichni z prvního dílu, včetně dr. Hilla. Film svou kvalitou, dějem a provedením za předchozím snímkem nijak nezaostává, tu jednu hvězdičku ubírám jen za komediální pokusy - chodící prsty s okem, spojená ruka s nohou (škrtí a kope najednou) a okřídlená hlava dr. Hilla. Podobné věci tenhle film nemá vůbec zapotřebí. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tomuto dílu celkem ublížil fakt, že se zde ve velké míře sázelo spíše na pobavení diváka, než jeho vystrašení. Komické prvky zde převažují nad svými hororovými kolegy a občas to až nehorázně zavánělo trapností. Combs byl opět skvělý, občas se zde i přitvrdilo co se zajímavých scén týče, ale zážitek mi kazili některé momenty viz létající hlava atd…Doktor West je zde ještě úchylnější a morbidnější než před tím, což bylo určitě dobře. Je celkem škoda, že si s tím Yuzna ještě více nevyhrál a nevychytal všechny mouchy. 60% ()

Reklama

Wade 

všechny recenze uživatele

Den po zhlédnutí Re-Animatora jsem se nakonec odhodlal a pustil si Něvěstu,ale žádné překvapení se nekonalo.Nevěsta je lepší než první díl přesto mě nějak zvlášt nebavila.Nevim proč měl jsem možná blbé 2dny na tenhle druh komedie/hororu,ale ani u tohohle dílu nepůjdu nad 2*.Víc humoru víc akce a znovu solidní gore k tomu výborné herecké výkony,ale znovu mě pokračování Re-Animatora nesedlo. 42% ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Pokračování kultovního Re-animátora z roku 1985, tentokrát se režie nezhostil Stuart Gordon, ale sám Brian Yuzna, který měl v jedničce úlohu producenta. Dvojka se však výtvarnou stránkou od předchůdce v ničem neliší, oba pánové mají totiž dosti podobný rukopis. Yuzna nenechává nic náhodě a sází na již osvědčené prvky (úžasný Combs, hlava dr. Hilla, nemocniční prostředí, spousta krve a morbidního humoru) a do toho přimíchává nové ingredience, dotažené do absurdní dokonalosti. To se týká vylepšení samotného séra, které už jen neoživuje mrtvoly, ale vytváří zcela nové bytosti. Yuzna tedy čerpal inspiraci z Frankensteinovy nevěsty. Odtud si vypůjčil některé prvky jako nešťastnou lásku a umělou bytost sešitou z částí těl. Asi nebudu daleko od pravdy, když řeknu, že se jedná o jeden z nejlepších snímků, co se splatteru týče. V lecčem prvního Re-animátora dokonce překonává, což vůbec není častý jev. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Takých filmov ako je jednotka Re-Animatora je poskrovnu. Nevesta nie je zlá, akurát, že využíva pár (rozhodne nie všetky!) chytrých vecí z predchodcu a lepí z nich kolovrátkové (=stále dokolečka točí to isté) divadlo obskurných, ako ich doktore West len nazval - odvržkov. Odvržkov (to slovo sa mi tak páči, že ho pre istotu zopakujem), teda kadejakých prepojení údov, miestami nie nepodobných obrazom švajčiarskeho umelca HansRuediho Gigera, v ktorých fascinujúco spájal končatiny do samostatných entít. Motív hlavy nenávistného doktora je rozvinutý veľmi dobre, takpovediac do nadoblačných výšin. Takže fajn, ale zároveň súhlasím s Davidom´82, že: "kvalit jedničky nedosahuje ani v nejlepších momentech.". ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Film bol zakázaný v Singapure. (Paldiny)
  • Když jde v jedné scéně slyšet hluk z laboratoře, Dr.West řekne, že zvuk nejspíše dělají krysy ve zdi ("probably rats in the wall"). Jedna se o narážku na povídku H.P.Lovecrafta, "Rats In The Wall". (Pumiiix)

Reklama

Reklama