Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mystifikační dokument ze zákulisí českého hudebního průmyslu. Prostřednictvím výpovědí několika zúčastněných budete svědky zrození uměle vytvořené kapely, poznáte její recept na raketový vzestup, prožijete s ní nejúspěšnější roky a nakonec odhalíte i utajované neshody, které vedly k nečekaným personálním změnám. (ajuska)

Videa (1)

TV spot

Recenze (150)

JPMT 

všechny recenze uživatele

Mám rád Mńágu a Žďorp, Petra Fialu i Petra Zelenku a když tenhle film v devadesátých letech promítali v Boru u Tachova, tak abych na něj nešel sám a film vůbec promítli, přemluvil jsem dva známé, aby na něj šli se mnou. A byl jsem rád. Dokonce si myslím, že Petr Zelenka od té doby skoro ani nic lepšího nenatočil. Ale je to samozřejmě subjektivní a hlavně on sám to může vnímat úplně jinak.. ()

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

I když Zelenka tímto snímkem zahajuje sebevykrádání, které vyvrcholilo Rokem ďábla, přesto mi snímek připadal ještě originální. Možná to bylo tím, že Visáči byli v podstatě dokumentem o historii kapely a zasahovali i do budoucnosti, zatímco Mňága nikoli. Asi je to i tím, že Visáči jsou pokusem o seriózní dokument, zatímco v Mňáze si kapela ze sebe nepokrytě dělá legraci. Pro mne nezapomenutelné scény s Vašutem a jak Mňága v rámci sponzoringu hraje v oblecích znázorňujících ovoce. Výborný film, který mne vždy pobaví. ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Petr Zelenka je excelentní mystifikátor, což naznačil již tímto filmem. Znám několik lidí, kteří si mysleli, že to byl skutečný dokument (někteří z nich si o pár let později mysleli totéž i o Blair Witch :) ). A zřejmě právě to bylo původním záměrem tvůrců, zmást diváka. Kdybych neznal skutečné začátky této kapely, možná bych této dokonalé iluzi také podlehl. ()

cross 

všechny recenze uživatele

Mňága a Žďorp patří mezi mé nejoblíbenější kapely vůbec a tenhle film si skvěle pohrává s její pohnutou historií.. Mystifikační podívaná která je vtipná, zábavná a zároveň zcela profesionálně dokumentaristicky natočená. Taková drobná generálka na (ještě lepší a ještě profesionálnější)Rok ďábla, v němž Zelenka svůj kolotoč dokázal rozběhnout již na plné obrátky. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Mňágu jsem svého času zbožňoval a byl na mnoha jejich koncertech, nebo na akcích, kde vystupovali. Však taky pocházím z Valašska jako oni a u nás hráli tolikrát, že to snad ani nedokážu spočítat. Co se samotného dokumentu a celé té mystifikace okolo týče, Petr Zelenka odvedl slušný kus práce. Bavil jsem se, nenudil jsem se, nikterak to neuráželo – prostě bylo to fajn. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (5)

  • Kapela Chinaski nahrála novou verzi Hodinového hotelu, ale v některých rádiích uváděli jako interpreta Mňágu a Žďorp. (Yardak)
  • Petr Zelenka si ve filmu zahrál malou roli jednoho z účastníků konkurzu. (jzvc)
  • Kapela zpívající v klubu ke konci filmu lehce upravenou verzi Hodinového hotelu je Chinaski - v té době ještě nepříliš známá. (Yardak)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reklama

Reklama