Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mystifikační dokument ze zákulisí českého hudebního průmyslu. Prostřednictvím výpovědí několika zúčastněných budete svědky zrození uměle vytvořené kapely, poznáte její recept na raketový vzestup, prožijete s ní nejúspěšnější roky a nakonec odhalíte i utajované neshody, které vedly k nečekaným personálním změnám. (ajuska)

Videa (1)

TV spot

Recenze (150)

Cimr 

všechny recenze uživatele

,,Nejvíc ze všeho jsem nechtěl hrát převlečenej za ananas. A taky že jsem tak hrál. Oni s náma mohli dělat všechno." Nadmíru vtipný dokument od mého oblíbence Petra Zelenky, u kterého vidím jedinou chybu, a sice že se až moc rychle přišlo na to, že to byla jenom mystifikace. Dnes už je to dokonce napsané v popisku v novinách. Pamatuju si, že svého času mě nejvíc pobavilo, když mi volala babička a řekla mi ,,Marečku, já jsem viděla nějaký dokument o tom Nohavicovi a Plíhalovi a to ti bylo tak divný! On se ten Plíhal fakt rozplynul?" U Mňágy - Happy Endu se bohužel nic takového nekoná. Ale co, i když víte že je to habaďůra, stejně je to sakra vtipný biják. ()

Megahead 

všechny recenze uživatele

Keďže mám rád rock-ovú a metal-ovú hudbu, nebol to pre mňa na zhliadnutie úplne zlý fiktívny dokument, ale mám radšej trošku iný štýl humoru. Zo začiatku ma to skoro vôbec nebavilo, ale keď prišla pasáž k akože životopisnému filmu "Slunce, seno a Žďorp", tak som sa konečne pobavil. Výkony Zdeňka Trošku, Mareka Vašuta a Mareka Brodského do danej scénky výborne zapadli. "Scéna s výsluchom", pojedanie trampky a Troškove komentáre ("lampička sa stala jednajúcou osobou" alebo "ať se staraj o muziku a tohleto nechaj na nekom iným" sú veľmi podarené). ale celkovo tam bolo viac hluchých miest, takže len za 2. ()

Reklama

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Petr Zelenka opět vůbec nezklamal ani nepřekvapil, prostě natočil v pořadí druhý hudební, nicnevypovídající, šílený a přes to vtipný a perfektní dokument. Kdo má rád Mňágu, stejně jako já, tak vůbec neváhejte a mrkněte na to. Je to podobná palba jako o 3 roky starší "příběh" Visáčů. Škoda, že podobných dokumentů není natočeno více, škoda, že jsou pouze 3, a také je škoda, že už nejspíš nic podobného natočeno nebude... Z dokumentu bych vypíchl konkurz na písničku Hodinový hotel, ve které si zazpíval sám Zelenka a kousek po něm můj velký idol "Doktor" ze skupiny Nahoru po schodišti dolů band :o). Dokument by mohl posloužit i jako velké varování pro mladé začínající a uměle vytvořené kapely, aby se vyvarovaly před podepsáním podobné smlouvy :o)). Na youtube stačí napsat název a je to, jak jednoduché. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

 Prostě českej film. Blbej českej film.  Konstatuje znuděně Petr Fiala na adresu filmu Slunce, seno, Mňága, který mi naopak přivodil (především v pasáži s typickým hodným a zlým Stbákem) nemalý zával smíchu. A celý tento mystifikační dokument o mojí oblibené kapele určitě má k ,,blbýmu českýmu filmu´´ daleko, naopak se koná velká husťárna. Já se hodinu jenom skvěle bavil.  A ten Fialův osvěžující  leháro  projev  by šel poslouchat ještě daleko déle a Zelenkův  originální mystifikační scénář taky geniálně šlape, nestihne si vybrat žádné slabé místo a vedle těch srandiček a hlášek a hlášek stihne nabrat i vážnější kritičtější podtext v otázkách úměle vytvořené slávy.  Skvělá atmosféra, spousta ironie  a nadsázky.Teda tohle vymyslet!  A tentokrat skutečně vyjímečně závalel i Zdeněk Troška! ()

Attta 

všechny recenze uživatele

Je pěkné vidět mysteriozní dokument o kapele z Valmezu, z mého rodného města. Ale mé hodnocení není ovlivněno tím, že jsem valmezák, ale tím jak skvělým nápadem (tou obrácenou logikou) tenhle filmeček vyniká. Opravdu jsem se při sledování zasmál. Ano, je zde Rok ďábla (taky tento film mám rád), který měl pravděpodobně větší rozpočet atd..., ale tohle bylo srdcová záležitost a pro diváka, který o kapele ví alespoň něco, to je opravdu krása. Ukázka z filmu Zdeňka Trošky byl vrchol všeho, to bylo opravdu něco geniálního :D...A Petr Fiala s tím jeho ananasem to byla třešnička na dortu. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (5)

  • Kapela zpívající v klubu ke konci filmu lehce upravenou verzi Hodinového hotelu je Chinaski - v té době ještě nepříliš známá. (Yardak)
  • Jedná se o druhý film ze Zelenkovy trilogie hudebních a zčásti fiktivních dokumentů. Prvním natočil o kapele Visací zámek, druhým pak byl snímek Rok ďábla (2002). (jzvc)
  • Petr Zelenka si ve filmu zahrál malou roli jednoho z účastníků konkurzu. (jzvc)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reklama

Reklama