Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po letní dovolené, která překvapivě napravila věčně nabručeného revizora Pražských dopravních podniků Gustava Anděla, se s ním tentokrát setkáme jako s hlavou rodiny, která má starosti s dospělým synem Mirkem, jenž se chystá ke svatbě. A protože to není jen tak, rozhodne se starostlivý otec nastávající snachu důkladně prověřit. Využije k tomu jedinečnou příležitost - poukaz na zimní dovolenou ve Vysokých Tatrách, který dostala i Mirkova Věruška. Nepoznán tak může sledovat chování synovy vyvolené. Potíž je ovšem v tom, že si ji splete s její kamarádkou stejného jména. A ta nejenže je poněkud rozverná, ale navíc má s sebou svého přítele a Anděl s nevolí sleduje, jak se domnělá snacha nechá obletovat nápadníky, a ještě se nevhodně chová. Nenápadné sledování mu navíc způsobí řadu nečekaných trapasů a dostává do choulostivých situací nejen jeho, ale také kamaráda z letní dovolené Vyhlídku, s nímž se tu opět setká. Ten si totiž místo hudebního nástroje veze s sebou novomanželku. A té se vůbec nelíbí, k čemu všemu ten podivný kumpán Anděl jejího manžela navádí. (TV Nova)

(více)

Recenze (313)

mirkaaa 

všechny recenze uživatele

Tento díl se mi líbil víc než Dovolená s Andělem. Hlavně proto, že zde ubylo agitace. Opět se setkáváme s výborným Jaroslavem Marvanem a neméně dobrým Josefem Kemrem. Tato komedie spolu s Andělem na dovolené patří k těm nejzdařilejším z filmové tvorby Jaroslava Marvana a právem patří mezi úspěšné veselohry. ()

Véronique 

všechny recenze uživatele

Anděl na horách patří mezi jeden z mých nejoblíbenějších filmů. Ať je socialistická atmosféra té doby jakkoli idealizovaná, tvůrcům se povedlo vytvořit kvalitní podívanou, které neubral na zábavě ani čas. Vynikající herecké party J. Marvana, J. Kemra, R. Deyla aj. dělají z tohoto filmu tzv. "přidanou hodnotu". Když k tomu připočteme nádherné prostředí slovenských Tater, není o čem přemýšlet. Co příběhům o revizorovi pražských dopravních cest škodí, to jsou snad jen časté reprízy (viz listopad 2007 - TV Prima, květen 2008 - TV Prima). Naštěstí jsme však svými pány a podíváme se jen tehdy, kdy na film máme ten správný šmak:) ()

Reklama

Biopler 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie dobrodružstiev s Andělom mi prišlo o niečo menej humorné ako prvý diel, avšak Marvan tu na seba upriamuje viac pozornosti a v pohode film drží v priemere. Soudruzi nám ukazujú ako sa všetci ľudia majú radi, ako sa zdravia, ako sú nadšení pre vec, až si divák povie, že tých 60 rokov je na filme poznať. A teda je to z inej doby. Dobre sa na to díva. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Nebyla to věru lehká doba pro film, ta padesátá léta. Ani takový velikán, jakým Bořivoj Zeman byl, nedokázal poručit větru dešti, vyprodukoval pouzze průměrný film, ač měl k dispozici plejádu nejlepších herců. Byla to holt taková "blonďatá doba"- pěkná, ale blbá. Témata k natáčení byla tak stupidní- no řekněte- jak natočit dobrý film o závodní rekreaci? Na takové "velké téma" člověk čeká celý život! Nakonec to dopadlo vlastně dobře a průměr je tedy úspěchem! A Kemr a Marvan to zvedli malinko výš...60% ()

waska 

všechny recenze uživatele

Opět je z filmu cítit podtón tehdejší doby a to propaganda a agitátorství jako, rekreace za titul pracovníka roku, pracujeme pro celek a jim podobné hlášky, ale není to v takovém měřítku, aby to až tak vadilo. Pěkné obrázky z Vysokých Tater, příjemné herecké obsazení a občas i trocha té zábavy a vtipných situací z toho dělá vcelku příjemný film. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (26)

  • Film vidělo v kinech přes 4 milióny diváků. (cariada)
  • Při jízdě električkou na Solisko je zřetelně vidět, že je scéna natočena před plátnem. Hercům ani nejde pára od úst, přestože jsou vagóny otevřené. (Pepy)
  • S filmom Anděl na horách precestoval Jaroslav Marvan všetky vtedajšie socialistické štáty, kde mal veľký úspech. Vo vtedajšej Nemeckej demokratickej republike dokonca v anketách popularity porážal i také filmové hviezdy ako Sophia Loren či Gérard Philipe. (dyfur)

Reklama

Reklama