Reklama

Reklama

V kultovním sci-fi filmu Návrat do budoucnosti se hlavní hrdina Marty ocitne díky vynálezu svého kamaráda, šíleného doktora Emmetta Browna v minulosti. Stroj času je zabudovaný v legendárním autě Delorean, který ho přenese do roku 1955, kdy se jeho rodiče teprve coby středoškoláci seznamovali. Martymu se náhodou povede narušit časové kontinuum a pak musí svou chybu napravit, aby se vůbec v budoucnosti narodil. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 180)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

nesmrtelná dokonalá klasika z dob, kdy Zemeckis absolutně válel a dával filmovým konzumentům jen to nejvytříbenější zboží. Škoda Rolande, žes tak hodně klesl a dnes natáčíš jen pitomé 3D animované pitomosti. Vrať se aspoň ještě jednou a znovu natoč takto zábavný, časově vychytralý, herecky neokoukatelný film a znovu tě začnu milovat. Pro filmovégo geeka splnění jeho dětských snů a tužeb. Nedokážu nic dalšího napsat, prostě hned teď se zvedněte a běžte si tento film a nejlépe i jeho další dva pokračování sehnat. Nebudete litovat. To vám garantuji. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ani nevím proč, ale dlouho mi tahle netradiční sci-fi série unikala a až po letech (léto 2007), kdy stále neztratila nic ze svého atraktivního vypravěčského stylu, jsem si užíval trable kolem stroje času, u kterého nikdy nevíte, kam, jak, proč a do jaké doby přesně zamíříte – respektive jaká další dobrodružství si pro vás hračička Robert Zemeckis připraví. Ač talentovaný, právě Zemeckis v úvodu své kariéry nevypadal, že by někomu dokázal vydělat slušný balík. Stálo za ním pár ne zrovna výdělečných kousků, přesto šanci dostal. Zakousl se do ní při Honbě za diamantem, tahle ambiciózní trilogie pak byla naprostou trefou do černého. Mimochodem pokračování (1989) mi překvapivě přišlo ještě o něco více svižnější a vybroušenější!! ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Marty McFly a Doktor Emmett Brown v historii filmu jen těžko snesou měřítko co se týče skutečného přátelství. Tvůrci měli štěstí na obsazení hlavních postav. K nimž se přidává jeden z největších padouchů filmového plátna Biff Tanner. Prvním dílem hrátky s časem teprve začínají. Na filmu je cítit že se na něm nápady podílel Steven Spielberg. Hudba Alana Silvestriho (pozdější Predátor) ještě není tolik temná. Dříve bych trošičku zkritizoval hudební číslo, které v mých očích malinko zdržovalo finále. Dnes bych na Back to the Future neměnil ani sekundu. 100% ()

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) Miluju na tom spoustu věcí, ale na prvním místě vždycky budou lícní kosti Crispina Glovera. ♥♥♥ Na druhém místě potom nos a zuby Crispina Glovera a na třetím místě fakt, že tvůrci scénář psali několik let, natáčeli to několik týdnů a stříhali to pár měsíců a přidali tam jenom 32 triků a je to mistrkus v každém ohledu. Dneska bývá to ratio zmrzačené zejména co se týče přídělu pro scénář a pro triky a jak se to na výsledku podepisuje. Dále bych také měla ocenit, že Robert Zemeckis v tomto filmu představil světu obří ústa Billyho Zanea. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Vztah z dětství k tomuhle filmu evidentně patří a kdo jej nemá, stěží si jej dnes užije tak, jako jiní (film jsem viděl poprvé ve 22 letech)... Přesto ale musím uznale pokývat hlavou nad vkusným a chytrým filmem pro celou rodinu, který má svoje kouzlo, neoddiskutovatelné kvality a sympatické ústřední duo hrdinů. A nejlepší závěrečný cliffhanger ever!! ()

Galerie (219)

Zajímavosti (247)

  • Budova strednej školy Hill Valley je v skutočnosti Whittier High School. Na tejto škole študoval aj bývalý prezident USA, Richard Nixon. (m.a.t.o.)
  • Ve scéně, kdy v roce 1955 navštíví Marty (Michael J. Fox) v radioaktivním obleku svého otce George (Crispin Glover), mu řekne, že se jmenuje Darth Vader a pochází z planety Vulkán, čímž spojí dva nejznámější vesmírné světy Star Wars a Star Treku, tedy obrovských konkurentů filmového vesmíru. (Koldyn)

Související novinky

Robert Zemeckis a nová sci-fi

Robert Zemeckis a nová sci-fi

14.01.2020

Režisér Robert Zemeckis (Let, Trosečník) v posledních letech nezaznamenal se svými novými filmy příliš velký úspěch, a tak se po dlouhé době vrátí k žánru, s nímž kdysi v Návratu do budoucnosti… (více)

Třetí Stranger Things až za rok

Třetí Stranger Things až za rok

01.08.2018

Netflix si dává na čas a třetí sérii svého megahitu Stranger Things tak fanouškům neukáže dříve jak v roce 2019. Důvodem je i fakt, že se tvůrci chtějí částečně vykoupit za ne úplně šťastně přijatou… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama