Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kreslený králík Roger je populární hvězdou animovaných filmů. V poslední době se ale při natáčení nemůže soustředit a všechno kazí. Podezírá totiž svou krásnou ženu Jessicu z nevěry. Majitel filmového studia si proto najme soukromého detektiva Eddieho Valianta. Ten má tajně pořídit fotografie, na kterých Rogerova manželka koketuje s výstředním staříkem Marvinem Acmem. Jedině tak může šéf králíka přimět, aby se rozvedl a začal zase normálně pracovat. Jenže Jessica není králičí samička, nýbrž neobyčejně vnadná barová zpěvačka. Sama o sobě říká: "Já nejsem zlá, jenom mě tak nakreslili." Roger ji miluje, i když se prokáže její nevěra, nechce se jí vzdát. Krátce nato je Acme nalezen mrtev. Pro detektiva Valianta tak začíná největší případ jeho kariéry. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 2

Recenze (345)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jak tak koukám na filmografii Roberta Zemeckise, tak on vždycky uměl diváka pobavit zajímavou a hlavně zábavnou formou. Nejzajímavější na tom všem je fakt, že každé jeho dílo je něčím unikátní a vyjímečné. V tomto filmu je to zrovna spojení animovaného a reálného světa, které se teda povedlo opravdu na výbornou. Jako malý jsem králíka Rogera a detektiva Boba Hoskinse žral. Sice je to přinejmenším zvláštní spojení, ale je vidět na zdejším hodnocení, že určitě funguje. Zajímavý nápad se dočkal dobrého zpracování se sice průměrným příběhem, ale co jiného do takovéhoto námětu vymýšlet, že to vlastně není ani na škodu. Úhlavní nepřítel se také opravdu povedl co po animované tak po hrané stránce. Christopher Lloyd umí hrát zvláštní postavy a tady se mu jeho um neskutečně vyplatil. Falešná hra s králíkem Rogerem je výborný nápad, který se povedl daleko líp než plno jejich napodobitelů v současnosti. Každý si v tom prostě najde to svoje. Skloubí se zde totiž humor dvou generací výbornou a hlavně zábavnou formou. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně odzbrojující spojení reálného světa se světem kresleným. Předevčírem jsem to po velmi dlouhé době (několik let) viděl na HBO a i dnes je to skvělé. Kouzlo je především v tom zdánlivě nespojitelném spojení dvou rozdílných světů a silné atmosféře, která je lehce nostalgická, pohádková, dětská, ale také napínavá. Všechny postavy jsou bez chyby, hlavně padouch Lloyd! Tohle si musel zamilovat asi každý. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu monstrózní rozpočet a precizní ukázka toho, když se srazí dva světy. Navíc nad nimi dohlíželi dva filmu naprosto oddaní autoři, kteří ve své kariéře vystřídali nespočet poloh. Hračička režisér Zemeckis a hračička producent Spielberg tehdy přišli s technologií, která diváky zařezávala do sedaček. Dnes už kombinace hraného a kresleného filmu takovou sílu nemá, přesto se tehdy filmová historie přepisovala. Byl to právě Spielberg, který do projektu přitáhl Zemeckise a také George Lucase s jeho trikovým studiem ILM. V případě hlavní role padala i slavná jména (Nicholson nebo Newman), dokonalé parodie na cynické detektivy noirových filmů se nakonec zhostit Bob Hoskins. Reagoval prakticky na vzduchoprázdno, případně na různá mechanická zařízení. Výsledek těší. Však také spolkl dva roky mravenčí práce (na filmu pracovalo tolik lidí, že závěrečné titulky trvaly rekordní dobu). Přesto alespoň u mě platí, že Zemeckis je mi coby otec náročných trikových projektů (Polární expres, Smrt jí sluší, Beowulf) lehce vzdálenější. Nabídku v podobě mrkvového dortu bych si nicméně od Dolores také nechal líbit. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já ti ty hvězdičky udělám, jen mi pusť tu ledničku ještě jednou na hlavu." Jasně na dvacátý čtvrtý pokus to určitě vyjde a já uznale pokývám hlavou nad tím, jak to filmový hvězdy mají těžký. Ale tady nejde o jejich práci, ale o vraždu. A když jde o vraždu, tak každej kamelot, jeřábník, řezník nebo pekař falešně obviněnýmu králíkovi řekne, že nejlepším soukromým detektivem je Eddie Valiant. Vlastně oni mu to neřekli, protože to nevěděli a jediným informovaným se ukázal být prodavač chlastu, ale to je jedno. Ono je toho jedno vlastně docela dost, protože propojení hranýho a animovanýho filmu se zdařilo, něco k zasmání taky zaznělo a typická králičí manželka stála za to, tak proč šetřit hvězdami. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Zemeckisova produktivita v jeho rannom období je neodškriepiteľná a zaujímavá. Roger je rozprávka, detektívka a dobrodružstvo. Presne ten štýl, ktorý keď sledujete ako decká, tak vás vťahuje a presviedča že nič nie je nemožné. Po trilógií Back to the Future pre mňa najpríjemnejší film pre deti aj dospelých. Hoskinsová životná úloha a stále ešte výborný Silvestri. V rámci filmou, kde skutočný herci komunikujú s animovanými postavičkami sa jedná o úplnú špičku. ()

Galerie (113)

Zajímavosti (37)

  • Rogerův autor Richard Williams se při výběru jeho barev inspiroval americkou vlajkou. (Divočák)
  • Natáčelo se od 12. prosince 1986 do 27. srpna 1987 v Kalifornii (USA) a v Anglii. (Varan)
  • Políčka filmu byla zvětšena a přenesena na fotografie, přes něž animátoři natáhli folie a ručně na ně dokreslili figurky a dekorace. Pracovali na tom dvacet hodin denně, více než rok. (Dr.Okamura)

Související novinky

Ztratí studia práva na slavné značky?

Ztratí studia práva na slavné značky?

04.10.2019

Jak je vidno z nedávného obnovení smlouvy na Spider-Mana mezi studii Sony a Disney, duševní vlastnictví je v Hollywoodu jedna z nejdůležitějších věcí vůbec. V podstatě stačí vlastnit práva na… (více)

Zemeckis na lovu mořských příšer?

Zemeckis na lovu mořských příšer?

29.07.2011

Po propadáku Máma mezi Marťany z jeho produkční dílny je víceméně jasné, že kariéru Roberta Zemeckise spasí už jen návrat k hranému filmu. Tedy, alespoň částečně hranému – nějaké ty digitální efekty… (více)

Reklama

Reklama