Reklama

Reklama

Bláznivá střela

  • Česko Bláznivá střela: Z archivů policejního oddělení (více)
Trailer

Obsahy(1)

Praštění tvůrci snímku Připoutejte se, prosím! se znovu sešli! Leslie Nielsen jako policista s tvrdými rysy a měkkým mozkem Frank Drebin div nezakopne o plán atentátu na královnu Elizabeth. Do šílených akcí se zapojí také Priscilla Presley, O.J. Simpson, vycpaný bobr, dva baseballové týmy a nesourodá směsice dalších postav, a tak se "smíchometry" hroutí. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (601)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na prvý krát menšie nedorozumenie medzi mnou a tvorcami, podobne ako pri Airplane!, na druhý krát, už oboznámený a zvyknutý na Zuckeroviec humor dávam za štyri. Niekoľko geniálnych fórov, niekoľko priemerných a minimum trápnych, na tie si už vlastne ani nespomínam a to je pri bláznivých komédiách rarita. Ak sa pitvorí a cedí hlášky Leslie Nielsen, je to (alebo aspoň bolo) úplne o niečom inom, ako keď to isté robí dnes napr. taký Adam Sandler. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

8/10. I po letech naprosto parádní záležitost, která umí pobavit hned na několika úrovních. Leslieho kamenná tvář prohazující naprosto neskutečné hlody, je zkrátka nesmazatelnou ikonou a snímek sám o sobě hoden statusu kultovní parodie. Kéž by tento ztracený žánr našel v moderní době novou jiskru... ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

David Zucker a Jim Abrahams jsou borci a jejich specifický komediální rukopis je znatelný v každém jejich kousku. Bláznivá střela je téměř od začátku do konce nadupaná potrhlými scénkami a gagy, odzbrojujícími dialogy a především typickým humorem. Nezadržitelný Leslie Nielsen. Krásná Priscilla Presley. Tato nářezová parodie, která se nestydatě vysmívá celému Hollywoodu, je jedna z nejlepších vůbec. Dokonalý "objímací" závěr po Baseballovém zápase je odrovnávajícím vrcholem filmu:D ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Frank Drebin je pořádný magor. A policajt k tomu. Pokud nechcete přijít k újmě, držte se od něho v uctivé vzdálenosti. Ale na druhou stranu, když se věci kolem něj dají do pohybu, stojí to za vidění. Nejrozumnější alternativou tudíž je zhlédnou Drebinovy dementní kousky z bezpečí televizního křesla. I když ani zde vám nikdo nemůže zaručit, že se celí rozesmátí nezadusíte kusem nějaké pochutiny. Z toho vyplývá rada pro všechny komediomily – Nikdy nejezte při sledování filmu! A nepijte! Třeba u takové parodie na Mechanický pomeranč (film, na který nedám dopustit) mě málem trefil šlak – prostě geniální načasování, geniální gradace, geniální Nielsen. Druhá nejlepší parodie hned po ještě bláznivějších Spaceballs. 85% Zajímavé komentáře: solskjaer, pend ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Leslie Nielsen v 62 letech a přitom zaručeně v nejlepším, Bláznivá střela je úžasně střeštěná, přepálená a ujetá blbůstka prošpikovaná vtípky jak záchodovými (doslova) tak nefalšovaně zábavnými. Smích je zde zaručen a to není fráze, ale stěžejní fakt! Styl humoru, sic se může zdát primitivní a osobně přiznávám, že bych na něm nemusel vidět vystavěny tuny následovníků, funguje v Bláznivé střele skvěle a já nevěřím, že by se někdo nedokázal bavit... PS: Jen ty zrychlené záběry v akčních scénách vypadají příšerně :) 8/10 ()

Galerie (116)

Zajímavosti (37)

  • Obraz, který Drebin (Leslie Nielsen) zničí v Ludwigově (Ricardo Montalban) bytě, se jmenuje „Modrý kluk“ a jde o nejúžasnější práci Thomase Gainsborougha. Originální dílo je umístěno v Huntingtonské knihovně v Kalifornii. (SG-1)

Související novinky

Nový Frank Drebin pokukuje po Pamele Anderson

Nový Frank Drebin pokukuje po Pamele Anderson

18.04.2024

Jak to tak vypadá, opravdu letí naším směrem. Nová Bláznivá střela, v níž by legendární postavu detektiva Franka Drebina, jehož efektivitě se rovná pouze jeho neschopnost, měl ztvárnit… (více)

Zemřel O. J. Simpson

Zemřel O. J. Simpson

11.04.2024

Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve středu 10. dubna v nevadském Las Vegas bývalý profesionální hráč amerického fotbalu, úspěšný herec a později jedna z nejkontroverznějších osob americké kultury a… (více)

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

14.10.2022

Chyběl vám žánr bláznivých parodií? Pak pro vás má studio Paramount dobré zprávy – oficiálně totiž chystá remake Bláznivé střely, v níž by si hlavní roli měl po legendárním Lesliem Nielsenovi zahrát… (více)

Reboot Bláznivé střely s Liamem Neesonem?

Reboot Bláznivé střely s Liamem Neesonem?

21.01.2021

Herec Liam Neeson pár dní nazpátek uvedl, že už má akčních rolí po krk a touží po změně. No a nyní možná víme, co přesně by tou změnou mohlo být líp. Přestože zatím nebylo nic potvrzeno. Neeson… (více)

Reklama

Reklama