Reklama

Reklama

Asterix v Británii

  • Francie Astérix chez les Bretons (více)
Trailer

Maličký Asterix a jeho mnohem větší kamarád Obelix, bojovníci z poslední galské vesnice, stále svobodné po římské invazi, se vydávají na výpravu, aby doručili sud slavného kouzelného lektvaru od svého druida, který má pomoci Asterixovu bratranci v Británii bojovat proti nájezdu římské armády. (TV Minimax)

Videa (1)

Trailer

Recenze (282)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Oproti absolutně satirickým 12ti úkolům pro Asterixe, je tento film výrazně slabší a takový bojácnější. Tvůrci si zde berou na paškál pouze angličany resp. brity a jejich odlišnosti. A to dělají opakovaně, takže narážky na teplý anglický pivo a mátový sos po chvíli přestanou býti vtipný. Je to pravda odvěká, že opakovaný vtip není vtipem a to platí i tady. A ani celkový příběh mě příliš nebavil. Řekl bych, že tímto dílem u mě Asterix a jeho příběhy skončily. Na druhou stranu poměrně krátká stopáž dokáže člověka udržet v pozornosti po celou dobu projekce. Ale na to, že má Asterix sloužit k zasmání a pobavení, tak se tak v mém případě nestalo, a to sem byl opravdu v dobrém a veselém rozpoložení... ()

Pidzey 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Asterix. Asterix je pro mě srdeční záležitost i přes to že jsem si knihy začal shánět až nyní(což je peklo). Tento díl je nejlepší z mnoha dúvodů…má nejlepší kresbu,je asi nejrealističtější,a je tu hromada pro mě legendárních hlášek a vtípků…např.“Zapiš písaři..Přišel jsem,viděl jsem a nevěřil vlastním očím.“ Nebo best vtip…“Máte tu často tak hustou mlhu? Ne,mlha není jenom když prší.“ 10/10 ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Británie je již takřka celá v područí Říma, a jediná nepokořená zůstává jedna vesnička - a ta hlavně z důvodu, že správní Britové o páté končí a jdou na čaj, a o víkendech už vůbec nebojují. Ale přesto tuší, že římské přesile se nedá vzdorovat, a tak vyšlou jednoho vesničana do daleké Gálie, aby z taktéž nepokořené vesnice přivezl trochu toho kouzelného lektvaru. Ochotní Galové mu kromě lektvaru také přibalí Asterixe s Obelixem, kteří si rádi kdykoliv smlsnou na římských vojácích... Trochu mně udivuje, že je tento Asterix tak dobře hodnocení, protože musím říct, že proti jiným jsem se tady tentokrát tolik nebavil. Jasně, spousta (spíše menších) narážek je naprosto skvělá (teplé pivo, mátová omáčka a čaj o páté), ale přišlo mi toho trochu málo. Děj mne nijak extra nebavil, boť bylo jasné, jak vše bude (že se sud s lektvarem ztratí, a pak se najde a ... tak dále) - trochu moc předvídatelné. Ale i tak mne film zabavil, takže ok.. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Obelixův absťák po bitkách s Římany, různé kulturní narážky na Anglii, spousta chlastu a malá neškodná loďka proti římské galéře. Zatím nejucelenější film s Asterixem. /// Asterix: "Máte tu často takhle hustou mlhu?" Antiklimax: "Ne, to ne. Mlha tu bývá jenom pokud neprší." ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl označit jediný animovaný film za opravdu "pro celou rodinu od batolat pro dospělé", nejspíš bych vybral některého z Asterixů, protože nikde jinde se jednoduchá groteskní komika nemísí s relativně chytrým humorem a jednoduchými popkulturními odkazy, jako právě tady. Asterixové bývají sice většinou pořád o tom samém a "v Británii" není vyjímkou, ale tak jako vždy je to výborná zábava... a Britové jsou prostě blázni. 8/10 ()

Galerie (84)

Zajímavosti (7)

  • Když Asterix a spol. zaklepou na dveře hospodského Gaulixe, aby se u něj skryli před Římany, zazní první čtyři tóny Beethovenovy „Páté symfonie“. Přesně těmito tóny začínalo za druhé světové války rozhlasové vysílání BBC pro Francouzský odpor a ve filmu je to přímá narážka. (Landauer)
  • V komiksu se hrdinové skryjí v hospodě u hospodského Relaxe, ve filmu se však tato postava jmenuje Olive Escartefix, kterému Britové obecně říkají Gaulix. Je to odkaz na postavu Olive Escartefigue z filmové Marseillaiské trilogie Marcela Pagnola Marius (1931), Fanny (1932) a César (1936). (Landauer)

Reklama

Reklama