Reklama

Reklama

Asterix a tajemství kouzelného lektvaru

  • Francie Astérix : Le secret de la potion magique (více)
Trailer 3

Tajemství síly obyvatel malé galské vesničky se ukrývá v kouzelném lektvaru. Recept na jeho výrobu pečlivě střeží druid Panoramix. Vždy býval expertem na sběr jmelí v korunách stromů. Když ale jednoho dne utrpí ošklivý pád, musí si připustit, že už není nejmladší. Uvědomí si, jaká by byla katastrofa, kdyby návod na magickou směs zapomněl. S pomocí svých věrných přátel, Asterixe a Obelixe, se vydává hledat vhodného talentovaného následovníka, kterému by své řemeslo a tajemství lektvaru mohl předat. To ovšem vyvolá zájem těch nejmazanějších a nejhanebněji smýšlejících druidů. (Bioscop)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (121)

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Panoramix je mimo formu, a preto začne pátrať po novej tvári, ktorá by ho zastúpila v kuchyni. Toľko dej akého mínusom je, že už s druhou scénou prekuknete ako dopadne. Zvyšok je stále maľovaný, stále zábavný (najviac rozosmialo cameo Krista) a snaží sa kráčať s dobou. 3D je preto definitívnou súčasťou a dnešná tvorba blockbastrov tiež zanechala stopu. ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

První Asterix dělaný s pomocí CGI byl podle mě velice zdařilým kouskem a tenhle sequel rozhodně sérii taktéž nedělá ostudu. Tvůrci se tentokrát rozhodli vydat úplně jinou cestou a místo klasické adaptace přišli se zcela novým příběhem, který do světa Asterixe skvěle zapadá a rozšiřuje jej o několik zajímavých postav. Záporákem tentokrát není žádný podvodník, pirát ani proradný římský politik, ale Panoramixův bývalý přítel a taktéž druid, jenž je mistrem ohně a s pomocí kouzelného lektvaru by chtěl odrazit římskou invazi. Zapojení Ježíše do příběhu bylo více než perfektní a dokonce došlo i na můj oblíbený retro song. 80% ()

Reklama

v3s 

všechny recenze uživatele

Hehe, svým jedním procentem jsem poslal film z modrých do červených. Tak tedy proč? Viděl jsem v kině a užil si parádní grafiku, vydařené vtipy, střídání stylu grafiky animace (cesta po mapě, historie hlavního klaďáka a záporáka), drobné vtípky. Kdybych měl něco vytýkat, tak bych asi popíral Asterixe samotného - vše se řeší ranou pěstí, Římani jsou všichni špatní a hloupí. Došlo mi to asi díky tomu, že jsem na tom byl s dětmi a tříletý syn nadšeně poskakoval při každé bitce. V tom se mi víc líbilo Sídliště bohů, na které jsme koukali den poté v menším formátu. Ale to zas nebylo tak zábavné. Spoiler: Váhání mezi třetí a čtvrtou hvězdou rozhodl znuděný druid Ježíš :) ()

Kerbello 

všechny recenze uživatele

Ten konec beze sporu je neAsterixovský, zase to má ale jinačí šmrnc a něco výjimečného. Koneckonců Mise kleopatra měla taky dost jiný humor a dodnes je legendární. Příběh má jinak humor veskrze Asterixovský, který cením právě pro to, že je tak "nezvykle neamerický" a navíc i zápletka je teď poněkud hlubší, než je u Asterixů běžné. Oproti sídlišti bohů nevidím výraznější zhoršení a je to příjemná jednohubka, která snad nemůže nikoho urazit. ()

FilipStinef 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že to bude taková zmodernizovaná volovinka bez příběhu, ale vyklubal se z toho jeden z nejlepších Asterixů. Úžasný příběh, který jen nerecykluje starou zápletku, přináší nové postavy, humor, moderní animace, které ale hodně připomínají starý styl a hlavně - šťastné a hezké ukončení. "A ještě mi řekněte, že je to k ničemu!" ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Na rozdíl od prvního opusu, „Julius Caesar a Římané“, nejsou v centru dění Římané, nýbrž celá Gálie mimo vesnici, která je obsazena a doposud nedostala prostor. Dozvídáme se více o mládí Panoramixe a jeho slavného lektvaru. (3T)
  • Asterix se poprvé objevil v komiksu „Asterix The Gaul“ z roku 1959. (3T)
  • V úvodu a v závěrečném souboji zazní píseň „You Spin Me Round“ skupiny Dead or Alive. (Asmodin)

Reklama

Reklama