Reklama

Reklama

Kleopatra, královna Egypta, se rozhodne, po hádce s Césarem, postavit velkolepý palác, aby dokázala, že Egypťané jsou dobří stavitelé. Stavbou pověří Neuminise, nepříliš schopného architekta. Má však jednu výhodu, jeho přítelem je druid z daleké země, ovládající různé kouzla. A kouzla jsou přesně to, co je potřeba na postavení velkolepého paláce do tří měsíců. Vydá se tedy za svým galským přítelem, Panoramixem. Ten pozvání neodmítá, a v doprovodu Asterixe a Obelixe se vydává na pomoc Neuiminisovi proti úkladům Césarovým, konkurence a koneckonců i hrdosti samotné Kleopatry. (TV Minimax)

(více)

Recenze (156)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Hurá na ně! - Hurá na nás?" Útočit na Galy nadopované čarovným ionťákem by určitě neměli piráti, Římané, Eygypťani ani nikdo, kdo má rád svůj funkční pohybový aparát. To ví každé malé dítě, ale v rámci zábavy je potřeba, aby se našlo pár naivků pokoušejících své štěstí. Galská síla mne zase jednou pobavila, stejně jako jejich stavitelské schopnosti, ale ty muzikálové vsuvky patří dle mého obelixovského názoru k těm otravnějším. ()

Marius_ss 

všechny recenze uživatele

Moje prve stretnutie s Asterixom a Obelixom. Vtedy ako male decko som to zbožnoval, aj ked tie pesničky som moc nemusel, no teraz ako dospely si ich rad popiskujem ked na to pride :), takže da sa povedat že ani po takmer 20 rokoch sa na mojej laske k udatnym Galom skoro nič nezmenilo. Navyše tie animacie boli prekrasne, a mne osobne sadli viac ako tie novodobe. Rovnako sa mi do pamäti vryl perfektny slovensky dabing na čele s pánmi Čálikom, Čilikom, Krivosudskym a Kronerom...škoda že ich už v takej zostave neuvidime, no aspon mame tych par nezabudnutelnych dielov. ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Asterix a Obelix v čele s Panoramixem staví raketovou rychlostí palác pro Kleopatru (tedy pro Césara) pomocí kouzelného lektvaru. Ale před tím postaví ještě jen tak namátkou pyramidu za nějakých deset vteřin. Takže žádní mimozemšťané, ale Asterix, Obelix a Panoramix postavili pyramidy. A už víme i jak. :-) [9986. hodnocení, 140. komentář, 83%, 714. nejlepší film] ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Kleopatra přislíbí Césarovi, že mu postaví do tří měsíců velký palác, hodný jeho jména. Navrhnout a postavit palác dostane za úkol architekt Edifis, který ale sám ví, že je to úkol nad jeho síly. Rozhodne se o pomoc požádat druida Panoramixe, který se svými přáteli Asterixem a Obelixem vyrazí do dalekého Egypta. Úkol to nebude jednoduchý, protože César nijak netouží po tom, aby Kleopatra svůj slib splnila, a udělá vše proto, aby stavbu překazil... Začínám mít takový dojem, že už jsem ze všech Asterixů nějak vyrostl. Vzpomínám jak jsem ve studentských letech hltal komixy s Asterixem po desítkách, ale poslední dobou, pokud se dostanu k nějakému filmu, tak se až tak extra moc nebavím. Asterix a Kleopatra sice patří k těm lepším, ale i přesto víc než 3 hvězdičky ze svého hodnocení nevymáčknu... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale ani tenhle díl mě nebavil tolik, jako mě to bavilo dřív. Já jsem zatížený na jiný, který přišel až o něco později. Ale přesto jsou zde docela dobré gagy a vizuální stránka také není vůbec špatná, především v tom, jaké zde byly nápady ohledně architektury, která asi v Egyptě plně nebyla. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama