Reklama

Reklama

Kleopatra, královna Egypta, se rozhodne, po hádce s Césarem, postavit velkolepý palác, aby dokázala, že Egypťané jsou dobří stavitelé. Stavbou pověří Neuminise, nepříliš schopného architekta. Má však jednu výhodu, jeho přítelem je druid z daleké země, ovládající různé kouzla. A kouzla jsou přesně to, co je potřeba na postavení velkolepého paláce do tří měsíců. Vydá se tedy za svým galským přítelem, Panoramixem. Ten pozvání neodmítá, a v doprovodu Asterixe a Obelixe se vydává na pomoc Neuiminisovi proti úkladům Césarovým, konkurence a koneckonců i hrdosti samotné Kleopatry. (TV Minimax)

(více)

Recenze (156)

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

"Proste ty triky jako vzdycky..." Nejen pirati se setkavaji s Asterixem a Obelixem v DRUHEM dilu filmovych adaptaci (puv. komiks z r. 1965 nese shodny nazev). Galska trojice v cele s Panoramixem se tentokrat vypravuje do Egypta, aby zachranila kuzi priteli architektovi, ktery musi na pocest Caesara postavit palac za tri mesice. Animace je uz vic na urovni sesitu (proti jednicce, kde byla kresba trochu odlisna) a celkove je dejove a vypravou tento dil bohatsi. Trochu mi lezly na nervy pisnicky, ktere me v cestine misty tahaly za usi, ale je to subjektivni. ### Co ale musim doporucit a jakoze miluju originalky: NEKUPUJTE DVD!! (u nas v posetkach od Filmhouse.cz). Original je formatu 4:3, kdezto na dvd je 16:9. Zpocatku mi to prislo na moderni televize super, ale jake bylo me zjisteni, ze je to pouze OREZ!, nikoli sirokouhla verze. Jinymi slovy sledujete horsi, zmensenou verzi filmu, nahore i dole seriznutou do formatu 16:9. I to bych jeste mooozna prekousnul (se zavrenyma ocima), ale to, ze se tato dvd verze cuka jak prase!, to uz je hanba a distributor by si zaslouzil kopanec vitekam. Ne, tohle je presne cesta, kdy pirati vyhravaji. Jestlize existuje remasterovana francouzska BR verze, nebo alespon pekna ceska televizni, a na ceskem ofic. DVD je umisten tenhle bastard, paskvil, nebo co to vlastne je....tak teda sorry, ale jdu to stahnout z netu. Takhle se video opravdu prodavat nema a kazi to pekny film. "U Osirise!" ### ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Druhé dobrodružstvo zaviedlo galských kohútov do sveta pyramíd, kde mali dopomôcť Kleopatre zvíťaziť v sazke nad samotným Cézarom. Zmena prostredia prináša nové možnosti, nových nepriateľov aj prvé výraznejšie muchy. Do deja vstupujú muzikálové čísla s ukrojeným poriadnym sústom a postavičkám sa zapáčilo prihovárať sa k divákovi. Teda vata, bez ktorej by sa film zaobišiel, ale bez ktorej by nemal ani hodinu. Ak posuniem výhrady stranou, galské trio prvýkrát zapriahne Idefixa, pomôže rozlúsknuť tajomstvo bájnej Sfingy a predstaví pracantov z radu Egyptských. Pobavil architekt s atypickými stavbami čo neprežili zimu, tajomná postava špeha s lepším maskovaním než chameleón a samozrejme štrajkujúci aligátory. V týchto pasážach švanda, ale už velím domov chalani. ()

Reklama

reich 

všechny recenze uživatele

Animované filmy Asterixe a Obelixe jsou ve většině případů velice povedené. Nutno říct, že je pozdvihuje geniální český dabing. Všeobecně toto je můj nejoblíbenější film ze všech. Asterix a Kleopatra je film, který je hodně doprovázen písničky až působí muzikálově. Ale jinak je doprovázen gagy, vtipnými scénkami... Nechybí piráti a film je plynulý a krásně ubíhá. 95% ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Druhý animovaný film s Asterixem je možná o něco slabší než ten první. Bavil jsem se tak, jako u Asterixe dřív, komletní zážitek ale trochu zkazily ty písničky, které ve filmu vůbec být nemusely. Jinak příběh bezvadný, hromada vtipů a nezapomenutelných scén a jsou tady i moji oblíbení piráti, po této stránce jsem opravdu zklamán nebyl, asi jako většina a uvítal jsem i změnu kresby, která se už blíží té komiksové, ale ještě jí zcela nedosahuje. Až na ty písně byl film absolutně bez chyby, zábava pro celou rodinu, která navíc nikdy nezklame. Nabízí se tady i srovnání s hraným filmem. Tento je klasičtější, ale u hraného filmu jsem se celkově bavil přece jen o něco víc, i když nad kreslené příběhy Galů není. A Kleopatra byla kočka, to jako jo:D No a moje Léto s Asterixem může vesele pokračovat dál. Takže znovu: paráda, jen bych dal pryč písničky. 100% ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Další skvělý animák s Asterixem, kterému bych narozdíl od toho pilotního filmu dal i za pět hvězd, kdyby nebylo těch muzikálových čísel. Komiksové předlohy se tento film držel trochu méně, než právě první film - vypuštěny byly vtípky typu "deník Večerní Faraon" nebo závěrečné scénky s menhiry (kdo četl, ví), což je vzhledem k tomu, že tento film dělali Goscinny s Uderzem, zklamání. Nicméně pořád výborná zábava, narozdíl od stejnojmenného hraného filmu, který je vyjma přesného se držení předlohy příšernost. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama