Reklama

Reklama

Kleopatra, královna Egypta, se rozhodne, po hádce s Césarem, postavit velkolepý palác, aby dokázala, že Egypťané jsou dobří stavitelé. Stavbou pověří Neuminise, nepříliš schopného architekta. Má však jednu výhodu, jeho přítelem je druid z daleké země, ovládající různé kouzla. A kouzla jsou přesně to, co je potřeba na postavení velkolepého paláce do tří měsíců. Vydá se tedy za svým galským přítelem, Panoramixem. Ten pozvání neodmítá, a v doprovodu Asterixe a Obelixe se vydává na pomoc Neuiminisovi proti úkladům Césarovým, konkurence a koneckonců i hrdosti samotné Kleopatry. (TV Minimax)

(více)

Recenze (156)

lamps 

všechny recenze uživatele

Velkej náhul, pro specifický okruh lidí (mezi které díky bohu patřím) snad nejvtipnějších představitelných sedmdesát minut. Ti z vás, kteří jste viděli jen hranou verzi, a líbila se vám, tak vězte, že to bylo pouze proto, že víceméně věrně kopíruje tenhle animák. Tady je ale pro změnu desetinásobně víc fórů, navíc lépe načasovaných i nadabovaných a v neposlední řadě chytřejších. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Kleopatra přislíbí Césarovi, že mu postaví do tří měsíců velký palác, hodný jeho jména. Navrhnout a postavit palác dostane za úkol architekt Edifis, který ale sám ví, že je to úkol nad jeho síly. Rozhodne se o pomoc požádat druida Panoramixe, který se svými přáteli Asterixem a Obelixem vyrazí do dalekého Egypta. Úkol to nebude jednoduchý, protože César nijak netouží po tom, aby Kleopatra svůj slib splnila, a udělá vše proto, aby stavbu překazil... Začínám mít takový dojem, že už jsem ze všech Asterixů nějak vyrostl. Vzpomínám jak jsem ve studentských letech hltal komixy s Asterixem po desítkách, ale poslední dobou, pokud se dostanu k nějakému filmu, tak se až tak extra moc nebavím. Asterix a Kleopatra sice patří k těm lepším, ale i přesto víc než 3 hvězdičky ze svého hodnocení nevymáčknu... ()

Reklama

MarekT 

všechny recenze uživatele

Další skvělý animák s Asterixem, kterému bych narozdíl od toho pilotního filmu dal i za pět hvězd, kdyby nebylo těch muzikálových čísel. Komiksové předlohy se tento film držel trochu méně, než právě první film - vypuštěny byly vtípky typu "deník Večerní Faraon" nebo závěrečné scénky s menhiry (kdo četl, ví), což je vzhledem k tomu, že tento film dělali Goscinny s Uderzem, zklamání. Nicméně pořád výborná zábava, narozdíl od stejnojmenného hraného filmu, který je vyjma přesného se držení předlohy příšernost. ()

MRPitivier 

všechny recenze uživatele

Asterix a Kleopatra patří mezi klasické komiksové příběhy ze sladké Francie. Tentokrát pod vedením Panoramixe jedou Asterix a Obelix s Idefixem do Egypta pomoc Kleopatře v sázce s Cesaerem o postavení paláce pro římského císaře. Jen cesta do Egypta je obklopena vtipem a typickým francouzským humorem! Opět povedený díl! ()

jondzavid 

všechny recenze uživatele

Nepatrím medzi veľkých priaznivcov Astérixa, ale tento diel je skutočne vydareným rozpohybovaním komixu. Postavičky sú jednoducho čarovné (my favorit - Cleopatrin lev), humor má to správne dávkovanie typických situačných gagov a naprostých absurdností (v hranej verzii dominovali len tie absurdnosti, kvôli čomu sa mi z nej stratila životnosť postavičiek) a proste osobitosť Asterixovských komiksov z toho dýcha jedna radosť. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama