Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nachystejte se na komediální klasiku! Když se doktoři Venkman (Bill Murray), Stantz (Dan Aykroyd) a Spengler (Harold Ramis) z katedry parapsychologie nenadále ocitnou na dlažbě, rozhodnou se vydat na cestu lovců duchů - nevábných a občas poněkud drzých potvor. Sotva otevřou dveře, už se jim hrnou první zakázky. Největší výzva ale čeká na stopaře všeho nevysvětlitelného ve chvíli, kdy krásná Dana Barret (Sigourney Weaver) za dveřmi své chladničky objevuje bránu do pekel. Teď mají krotitelé duchů za zády celý svět a je jen na nich, jestli v této nekonečně zábavné akční komedii uchrání Manhattan před totálním šílenstvím! (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (668)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Navzdory tomu, že je tento počin klasikou, nedokázal mě v dnešní době a současném věku oslovit na více než 3*. Neříkám, že je to vyloženě špatné, trapné či blbé, ale na komedii tam pro mě bylo příliš málo scén, u nichž bych se opravdu upřímně a od srdce zasmál. Vidět Krotitele duchů v útlém věku, možná by pro mě byli kultovní záležitostí jako třeba Sám doma a dával bych tu 5*. Bohužel, nestalo a nestane se tomu tak. Námět sám o sobě je ovšem povedený. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ulítávali jsme na tom všichni, někteří víc, jiní míň. Hravé, horkou jehlou šité a zřejmě stále lákavé i pro dnešního diváka. Solidní vizuální efekty a několik sympatických nápadů režiséra doplňuje dnes už kultovní hudba, skvělá atmosféra a herecké výkony chlapíků s laserovými děly, kteří poté, co newyorská Socha svobody opustila svůj podstavec, utnuli zničení světa sumerským bohem. Na druhou stranu si přiznejme, že je to krapet vlezlé a na sílu, mnohem více zábavy (tady přeci jenom asi víc úřadovala osvědčená firma ILM) navíc alespoň v mých očích představila o pět let mladší dvojka. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Tehdy to pro nás jako děcka byl v kině nezapomenutelný zážitek. Jednak jsem poprvé viděl New York a jednak pravého ducha. Obojí mi učarovalo a obojí bych chtěl vidět znovu a naživo. Bill Murray si zaslouží speciální komentář, protože ten je bezesporu největší hvězdou tohoto filmu. On vdechl své postavě nejvíc ze zůčastněných též ale skvělých herců. Budiž mu ku cti přičteno, že narušení jedinci se hrajou vždycky nejlíp. Jo, málem bych zapomněl, díky tomuto filmu mám od roku 1989 nesmírně rád herečku Siguerney Weaver. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Slavná, duchařská komedie, která už nejspíš navždy zůstane nejlepším filmem režiséra Ivana Reitmana. Parta potrhlých vědců (v čele se skvělým Billem Murrayem), která řeší problémy s nadpřirozenými úkazy po celém New Yorku, mě dostala už jako malého diváka a nepustila dodnes. Naštěstí. V tomto filmu jsem se také poprvé zamiloval do Sigourney Weaver, takže mé hodnocení je jasně dané. Snímek je prošpikován příjemným humorem a opatřen luxusním soundtrackem Elmera Bernsteina (Sedm statečných, Velký útěk, Mys hrůzy). Fantasy komedie ze zlatých 80. let. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Hodnotit to tehdy, když jsem to viděl popvé na VHS kazetě u souseda co měl jako jedinej v baráku video, asi bych dal 4 nebo 5 hvězd (a co teprve v kině!). Přeci jen tehdy v televizi kralovaly normalizační seriály, TV inscenace, různé varietní pořady a i když byly dost často našlapány tehdejší hereckou elitou, bylo to takové socialistické. Jakýkoliv film z USA nabízel pohled na jiný svět tam na západě a zejména Amerika k níž leckdo z nás vzhlížel jako k tomu nejlepšímu co vůbec mohlo být, byla světem opravdu zcela jiným. Tenhle film byl i na USA zcela z jiné dimenze :-). Bohužel se tu skutečně nepodařilo vyvážit prvky hororu s komedií a divák vlastně hlavně díky závěru neví na jaký žánr pořádně kouká... Dnes když jsem to viděl po letech mne napadlo, že je to taková dávná předloha Stargate:-). Herecké výkony byly super, okatá Replayová byla krásná, jen ty trikové efekty už k dnešku vypadaly dost prehistoricky což je pochopitelné. Ale například to rozpraskání silnice před místem poslední bitky bylo super i na dnešní dobu. Podtrženo sečteno dávám za 3 vystřelené paprsky. * * * ()

Galerie (114)

Zajímavosti (122)

  • Známé logo Krotitelů duchů s přeškrtnutým duchem bylo navrženo grafickým designerem Michaelem Grossem, který je známý především jako autor ilustrací na titulních stranách humoristického časopisu "National Lampoon". (griph)
  • Ivan Reitman velmi podporoval improvizaci komediálních herců, často natáčel různé verze scén a vybral si ty, které se nejvíce osvědčily, ale zároveň se přitom snažil co nejvíce držet scénáře (obzvlášť kvůli trikovým scénám, které musely být pečlivě připravené). (Olík)

Související novinky

Zemřel režisér Ivan Reitman

Zemřel režisér Ivan Reitman

14.02.2022

Nálož filmových novinek a trailerů ze Super Bowlu narušila v noci z neděle na pondělí smutná zpráva. Zemřel totiž legendární režisér Ivan Reitman. Autorovi filmů jako Krotitelé duchů, Policajt ze… (více)

Třetí Krotitelé duchů nabírají obsazení

Třetí Krotitelé duchů nabírají obsazení

03.03.2019

Pokud jste to prošvihli, Jason Reitman (Juno, Lítám v tom), syn Ivana Reitmana, režiséra původních Krotitelů duchů, chystá pokračování, které bude filmově navazovat na druhý díl a v podstatě tak… (více)

O čem budou Krotitelky duchů?

O čem budou Krotitelky duchů?

01.01.2016

Když bych ohlášen reboot Krotitelů duchů s ženským obsazením, spousta fanoušků to nenesla moc dobře. Režie nového filmu se sice ujal Paul Feig, který sklízel ovace za Ženy sobě nebo loňského Špióna,… (více)

Reklama

Reklama