Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krotitelům duchů se nevede nejlépe. Doktor Venkman se živí jako moderátor nudného televizního pořadu o telepatii a Raymond s Winstonem vystupují na večírcích. Jediný Egon dál zkoumá paranormální jevy. Jenže démonické síly opět vystrkují drápy. Kníže Vigo z Moldávie, jehož obraz je restaurován v newyorském muzeu, ovládne mysl dotěrného restaurátora Janoše Pohy, jehož prostřednictvím unese dvouletého syna Dany Barrettové Oscara. V kanalizaci pod městem se objeví podivný sliz, živící se negativními emocemi a také negativní emoce probouzející. A když v přístavu přistane Titanic, je definitivně jasné, že Krotitelé duchů musí opět vytáhnout do boje. Nejdůležitější bude zachránit Danino dítě, protože právě to si Vigo vybral pro své nové vtělení. Jestli se mu podaří přemístit z obrazu do těla z masa a kostí, pak se nejen New York ocitne v opravdu vážných potížích. Jenže Vigo, podporován řekou negativního slizu, je pro čtveřici hrdinů možná příliš mocný, a tak je potřeba kontrovat pořádnou dávkou pozitivní energie. Musejí se zapojit všichni Newyorčané. (TV Nova)

(více)

Recenze (352)

castor 

všechny recenze uživatele

Kus hollywoodské historie. Většina druhých dílů se snaží vychytat mouchy prvních kousků a hlavně znovu slušně vydělat, tu a tam se to podaří, většinou ale tvůrci nasekají další hrubky. Takoví druzí Vetřelci nebo druhé terminátoří dobrodružství jsou nicméně jasnými důkazy, že kolikrát to jde i lépe. Návrat našich neohrožených hrdinů vnímám stejně. Navíc nostalgie jít stranou ani nemůže, k nadprůměru druhé Krotitele duchů táhne opět výborná atmosféra, vypointované dialogy a skvělé postavy, včetně krutého přízraku Viga, který sestoupil z obrazu, aby mohl v novém (novorozeneckém) těle ovládnout svět. Právě toho si z dvojky pamatuju nejvíc, stejně jako bublající slizovou řeku v opuštěné šachtě pod městem, ve které se kupí negativní energie. I po letech fajn rodinné kino. ()

buldock 

všechny recenze uživatele

Po veleúspěšném prvním krocení duchů na sebe pokračování nenechalo dlouho čekat a v prakticky stejném složení se parta krotitelů dostává opět do duchařského kolotoče , protože na svět útočí další vlna nadpřirozených bytostí se zlými úmysly. Již o poznání slabší , ale stále ještě zábavný a znovu dost originální fantasy příběh , který si dává za cíl hlavně diváka pobavit a to se mu opět podařilo. 76% ()

Reklama

hroubek 

všechny recenze uživatele

O hodně slabší, než jednička. Opět jsem si pouštěl film po x letech a popravdě jsem si z něh nic nepamatoval. O to více jsem k němu mohl přistupovat jako k nepopsanému listu. Stále přemýšlím, kde se stala chyba, jelikož film postrádá lehkost a kouzlo jedničky. Můžou za to herci a jejich ega, změna tónu filmu, nebo špatný scénář. Případně něco jiného. Tak jako tak, kdyby tam nebyly dobré triky a finále se sochou, tak by to byla velká nuda. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dvojku som vzdy mal radsej ako jednotku. Jednak kvôli pribehu, ktory sa mi paci viac a z casti mozno aj preto, ze som ju videl ako prvu. Dodnes si pamätam, ze z niektorych scen som bol v kine ako maly posraty od strachu. Scena vo vani a hlavne demonicky Vigo mi nahanali hrôzu. Ale aj co sa tyka humoru, tak je to o triedu zabavnejsie. Ustredna trojka exceluje a dokonca aj Ernie Hudson uz tu nepôsobi ako piate koleso a ma par zabavnych scen. Skvele sa vydarilo aj sparovanie Ricka Moranisa a Annie Potts. No a nakoniec spomeniem este roztomileho MacNicola. Mne humor v tomto diely rozhodne nepripada nejak extra detinsky. Aj po rokoch som sa dobre pobavil. Triky su o nieco lepsie ako v jednotke, ale bohuzial aj na nich sa uz prilis podpisal zub casu a trochu mi vadili. To je asi jedina vytka. Takze po rokoch mi to pripada uz o trochu slabsie ako dakedy, ale to len vdaka tomu, ze to uz vo mne nevyvolava hrôzu. Ale ako komedia to funguje stale perfektne. 9/10. P.S.1: Na jednej strane som vdacny Murrayovi za to, ze tu odviedol fantasticky vykon, ale na druhej strane mu nikdy neodpustim, ze kvôli nemu nikdy nevznikol treti diel. P.S.2: Koniec sveta na Valentina tohto roku nakoniec nenastal. Takze dalsie nevyplnene filmove proroctvo. A ja som to tej blaznivej zenskej v relacii u Murraya tak veril :) ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

O něco slabší než jednička. Jednoduše chybí moment překvapení. Všechno známe z dřívějška. Film trpí typickým neduhem dvojek - vše je velkolepější a přeplácanější. No výtvarná stylizace je pořád hodně fajn. Ale ten obrazový záporák se dvakrát moc nepovedl. Každopádně v kontextu dnešních "komedií" jsou Ghostbusters II nadprůměr. 70%. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (24)

  • Tržby ze severoamerických kin byly 112,5 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 215,4 mil. (NIRO)
  • Přestože film končí na Nový rok, tudíž se hlavní část děje odehrává kolem Vánoc, tak v New Yorku chybějí vánoční ozdoby. (griph)

Reklama

Reklama