Reklama

Reklama

Krotitelé duchů: Říše ledu

  • USA Ghostbusters: Frozen Empire (více)
Trailer 18

Obsahy(1)

Ve snímku Krotitelé duchů: Říše ledu se rodina Spenglerových vrací tam, kde to všechno začalo, tedy do legendární hasičské stanice v New Yorku, aby zde její členové spojili síly s původními Krotiteli duchů. Ti mezitím vybudovali přísně tajnou laboratoř, jejímž účelem je posunout chytání duchů na zcela novou úroveň. Když ale do našeho světa prostřednictvím starobylého artefaktu proniknou zlé síly, musejí novopečení Krotitelé duchů i staří veteráni vynaložit veškeré úsilí na to, aby ochránili svůj domov a zachránili celý svět před příchodem nové doby ledové. (Falcon)

(více)

Videa (15)

Trailer 18

Recenze (122)

anli 

všechny recenze uživatele

Pátý krotitelský film ,tedy vlastně čtvrtý ,protože ten z roku 2016 s krotitelkami nepočítám .Nějak do série nepatří a nezapadá.Říše ledu přímo navazuje na předešlý Odkaz a rodina Splenglerů už fungují jako regulérní Krotitelé duchů a divák je hned na začátku filmu vhozením do akce a jedeme . Gil Kenan na režisérské stoličce vystřídal Jasona Reitmana ,kteří spolu napsali scénář a výrazně jim s tím pomáhali Dan Aykroyd a Bill Murray ,což je samozřejmé-nikoho povolanějšího by nenašli . Na filmu je vidět ,jak tvůrci pracovali s obrovskou láskou k původním filmům a citu ke všem postavám-jak původním ,tak novým.Což je mimochodem jeden z největších kladů filmu a to propojení a spolupráce staré party a té nové.Dan Aykroyd ,Bill Murray ,Ernie Hudson a Anne Poots jsou prostě skvělí ,moc rádi je vidíme a užíváme si jich a bez nich by to prostě nebylo ono. Nová rodina Splenglerů a Kumail Nanjiani je skvěle doplňuje a celkově tvoří opravdu skvělý tým .Jen ten Harold nám tu chybí (děkujeme za vše Harolde).Příběh je velmi slušně napsaný a příjemně utíká ,leč po úvodu trochu ztrácí tempo a malinko tápe sám v sobě . Ale jak se opět najde a rozjede ,je to opět příjemná ,rodinná podíváná se vším všudy.Ano ,je jasné ,že navázat a pokračovat v tak dobré a úspěšné látce není jednoduché ,ale tady to myslím tvůrci zvládli důstojně i když pár chyb najdeme .Některé postavy chtělo trochu více rozvést a zapojit ,malinko více humoru by také neuškodilo a závěrečný souboj mohl přece jen více gradovat ,jakkoliv byl dobrý a líbil se mi.Kamera a lokace skvělé se spoustou odkazů na původní látku ,to samé hudba a vizuální stránka celého filmu .Tady nemám co vytknout.A dokonce se nám tu objeví i William Atherton z původních dvou filmů jako starosta New Yorku . Takže celkově jsem byl spokojen a myslím ,že jde o velmi příjemné pokračování se spoustou skvělých nápadů a odkazů na původní látku ,kde jsme moc rádi viděli původní partu a celé jsem si to opravdu užil. Vzhledem k tomu ,že Říše ledu malinko zaostává za Odkazem ,dávám jasně krotitelských 70% a doufám ,že se nám nezačněš ochlazovat. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nebyl fanda Krotitelů duchů tak, že nemám na tohle ani nostalgii (na rozdíl třeba od Jurského parku) jednička byla asi nejlepší z dvojky si pamatuji maximálně Sigourney Weaver   ženská verze je zločin proti lidstvu se zrůdičkami a díl předtím se dal , ale žádná hitparáda tohle je spíše průměr. Režíroval Keenan co má na kontě V tom domě straší! (2006) nebo třeba remake Poltergeista (2015) tak, že spíše průměrný režisér a jde to vidět. 2/3 filmu jsou takové , že se zde buduje záporák a řeší jejich práce, že dělají velké škody  a , že ta 15 letá je moc mladá na krotitelku duchů (dejme tomu, že se to odehrává po roce od předchozího dílu  tam měla 14 a nevadilo to zajímavé) pak jsou zde další minimálně tři duchové , ale ty asi nevadí  . Ta 15 letá  má navíc kamarádství s   duchem holky co uhořela a ptá se jí jaké je to umřít, aby na konci z ničeho nic to zkusila  což předchozí děj popírá a je to asi tak podobné jako kdyby se Vás ptal vegan jaké to je jíst maso a na konci si ukrojil plátek šunky a ten duch holky je jaká to náhoda kamarádka i záporáka . Ten se zde objeví tak 15 minut z ničeho nic zabije jednoho chlápka , nasadí si rohy (tohle mě připomnělo záporáka z Black Adama (2022))   a jde bojovat tam se sestaví předtím celý tým staří a noví a porazí ho. Cením si , že stará sestava předvede více než v minulém díle a není tu pro smích (až na tu ženskou) a konec má trochu hororovou atmosféru záporák vypadá jako by si odskočil zatím z posledního Hellboe: Královna krve (2019) , ale má málo prostoru navíc je divné , že jednou mluví anglicky a jednou sumersky nebo jak to bylo. P.s. ta holka pomohla těm policajtům byly tam i svědci ano zničily se tam policejní auta , ale ona nemohla za to, že ten duch skočil na ně a oni je za to vyhodili a je ukončily navíc ukončili takovým způsobem , že jim dali pouze zámky na tu jejich pracovnu ani auta jim nezabavili.  P.s. 2 Rudd je zde příšerný byl i v minulém díle , ale tady ještě více a potvrzuje to co jsem psal už kdysi tyhle herci z Marvelovek kromě nich jsou příšerní tady bych dával zlatou malinku (horší je už pouze pán ohně)  jinak  oceňuji opět marshmallowce. P.s. 3 proč ty duchy vůbec vypouštěl vůbec mu nepomohli sám byl tak op, že je dal všechny  , ale asi si musí obhájit případně další díl   40 procent snad další díly nebudou. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Jak moc se mi líbil trailer, tak moc mě nakonec zklamal finální produkt. Obecně nemám nic proti nostalgii, v předchozím díle fungovala skvěle a opravdu sem si jí užil, nicméně v tomhle díle už se mělo jít dál, přehodit pozornost na nové postavy a ideálně to posunout do současnější roviny. Jenže nestalo se a tak se zase recykluje, protože tvůrci nejspíš nabyli dojmu že přesně tohle divák chce. Výsledkem je ovšem jen strojově přesný “blockbuster” bez duše, který na jednu dobrou scénu naservíruje půl hodinu barvené nudy. Zklamání…50% ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Špatný. Film se všemožně snaží být něčím jiným než “Krotiteli duchů” a zároveň kdykoliv to jde odkazuje na své kořeny. První dojmy ihned po filmu byl: tak tohle ne… s odstupem si říkám, že tomu dám později ještě jednu šanci a podle toho hodnocení snížím na dvě. O co jde? V první řadě tu máme zpět všechny “důchodce” a na obrazovce nejsou jen “do počtu” jako minule. Zpátky je dokonce i vrchní debil (zcela nepochopitelně jako starosta) z prvních krotitelů. Zpět je i maskot aka “zelený duch” a dokonce i úplně první “duch(odkyně) z knihovny”. Hra na nostalgii jede. Pak je tu druhá strana. Otravné woke diverzní obsazení už nejsou roztomilé děti, ale protivná pubertální hovada. Vrcholem hnusu se pak “lesbo romance” s duchem (!?) nebo přehrávající indián jako ultimativní zbraň proti “mražounovi”. Samotný “mražoun” pak schopnostmi působí divně. Mrazí vše okolo i když je uvězněn v kuličce (!?) a dopad jeho schopností (mimo kuličku/vězení) je řekněme trapně selektivní. Jako celek mi pak přijde děj tak nějak o ničem. Jako kdyby děj měl jediný cíl a to na obrazovce ukázat všechny etnika a pohlaví (na žádné nezapomenout), bez ohledu na vyprávění linky příběhu. Prostě uvidíme co udělá s dojmem druhá projekce za nějaký čas. ()

Sludger 

všechny recenze uživatele

Film ťaží z nostalgie, je prepletený odkazmi na prvú časť, no všetko tam dlho trvá. Kým sa objaví záporák, prejde vlastne celý film a ako rýchlo sa objaví, tak rýchlo aj skončí. Pritom mi prišiel veľmi zaujímavý, ale nemal skoro žiadny priestor. Dej je veľmi priamočiary bez prekvapenia a veľkú časť priestoru majú aj staré postavy, hlavne Ray. Som trochu sklamaný, predošlý diel bol nabitejší. Tento mal len nostalgiu, nemal drive a ani zaujímavý príbeh. ()

Galerie (35)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Jason Reitman se vydá do New Yorku 70. let

Jason Reitman se vydá do New Yorku 70. let

03.05.2023

Na čtyři Ceny Akademie nominovaný režisér, producent a scenárista Jason Reitman (Lítám v tom, Juno) nám před dvěma lety přinesl dlouho očekávané pokračování Krotitelů duchů, série, jejíž otěže… (více)

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

06.12.2022

Snímek Krotitelé duchů: Odkaz z loňského roku slavil u fanoušků série úspěch. Režisérovi Jasonu Reitmanovi se v něm podařilo představit nové postavy a navodit silnou dávku nostalgie k originálu. S… (více)

Reklama

Reklama