Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třicet let poté, co diváky uchvátil původní film, se Krotitelé duchů vracejí, aby se ve zcela nové podobě představili současné divácké generaci. Režisér Paul Feig kombinuje známé prvky boje s nadpřirozenými bytostmi, díky kterým byla původní filmová série tak oblíbená, s novým hereckým týmem, složeným z těch nejlepších komediálních herců současnosti. Připravte se na letní podívanou, během které společně zachrání svět! (Falcon)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (610)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Ghostbusters" je filmom môjho detstva, ktorý som nadovšetko miloval. V mladom veku mi doprial emócie všetkého druhu. Dokázal vyvolať strach, no zároveň vďaka hereckému obsadeniu či dialógom pomerne slušne zabaviť. A to nehovorím o efektoch, ktoré boli na danú dobu viac ako excelentné. Nový počin, ktorého úlohou je podľa vyjadrenia samotných tvorcov, pokúsiť sa o znovuzrodenie novej éry, na mňa zapôsobil ako krutý výsmech originálu, ktorý môže u podaktorých divákov vyvolať dojem urážky "majestátu". Poviem to takto. Komu sadne humor, ten sa aspoň sčasti zabaví, komu nie, ten prepadne pocitu, s akou že to trápnosťou stráca čas (a že je tam tých trápnych vložiek viac než dosť). Musím uznať, že pár frkov či hlášok je pomerne trefných, ktoré vyčaria úsmev na tvári, no keď príde na najočakávanejšie pasáže, kedy dostáva priestor "tajomno", kvalita snímku neskutočne klesá. Atmosféra nulová, niektorí duchovia výzorom pripomínajúc lacné, odfláknuté kreatúry bez nápadu sklamali najviac. No a keď k tomu prirátam v závere zhovadeného "Slimer-a", človeku je až na vracanie, ako to celé skurvili. ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Ona kontroverze okolo nových Krotitelů duchů je poněkud matoucí. Film vlastně neděla nic jiného, něž že opakuje koncept třicet let starého originálu. Tedy usazuje populární komiky z pořadu Saturday Night Live do prostředí letního trikového velkofilmu a pohrává si s dekonstrukcí archetypu hrdinství. Za remakem navíc stojí většina původního týmu (camea celé původní party, producentem filmu je režisér originálu Ivan Reitman). Režisér Feig přináší do filmu své dvorní herečky Melissu McCarthy, Kristen Wiig a do této doby převážně stand-up komičky Kate McKinnon a Leslie Jones. Dochází zde tedy oproti originálu k výměně genderových rolí, kdy se o humor a záchranu světa starají ženy, zatímco muži (překvapivě vtipný Chris Hemsworth) jsou zde redukováni na objekt touhy a pouhý estetický doplněk. Jinak jsou ale noví Krotitelé duchů vlastně velmi konvenční letní blockbuster s několika velmi povedenými trikovými sekvencemi a pár skutečně zdařilými vtipy. A oproti třeba velmi nekorektnímu, leckdy drsnému humoru Žen sobě se zde tvůrci poměrně drží na uzdě a servírují stravitelnou komedii pro široké divácké spektrum. Vlna šovinistických (na fýzis McCarthy či přitažlivost Wiig), rasistických (odchod Jones ze sociálních médií) a homofobních (lesbická orientace McKinnon) útoků na účet hlavních hereček před i po premiéře bohužel jen dokazuje, že ženy to v hlavních rolích žánrových snímků stále nemají jednoduché. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Tak, najkontroverznejší film tohto roku máme úspešne za sebou. Nemusím asi vysvetľovať, čo spôsobil nových "Ghostbusters" a rovnako aj teraz fakt, že už ľudia film videli. Svet sa rozdelil na dva tábory. Tých, ktorí vidia film ako okey komédiu, a tých, ktorých detstvo bolo zašlapané hlboko do zeme a majú potrebu sa nad týmto filmom rozčuľovať na najvyššiu mieru. A nebudem tvrdiť, že tých ľudí nechápem. Pretože prvý film Ghostbusters je kultovou komédiou s výbornými hercami, plný dobrých momentiek a miestami aj skvelej strašidelnej atmosféry. Ghostbusters II je podľa mňa tiež veľmi dobrým filmom so zaujímavými momentkami, no na druhú stranu mám pocit, že je oveľa menej vtipný a zaujímavý než originál. A tvoria ho hlavne postavy a Peter MacNicol v role Jánoša. A čo sa týka tohto filmu, myslím si, že sa tiež zaradím medzi ľudí, podľa ktorých je tento film okey. Nemyslím si, že mi zlikvidoval moje detstvo ani nič podobné. Musím dokonca povedať, že som si tieto štyri ženské celkom užil. A film má dostatok humoru a zaujímavých momentiek na to, aby ma udržal. Plus sa mi páčia aj nové zbrane. Chris Hemsworth je trošku iná story. Musím povedať, že je to jeden z najväčších idiotov, ktorých som asi kedy videl vo filme. A občas to funguje, ale často zase nie. Čo ma však asi štvalo najviac je fakt, že film chcel veľmi vzdať hold pôvodnému originálu so scénkami, ktoré adresujú na pôvodný film. A asi by som bol radšej, keby sme videli viac nových krotiteľov duchov bez všetkých odkazov na originál. Vizuálne je to podľa mňa dobré a aj efekty sú schopné. Priznám sa, že po traileri som sa bál, že to bude tohtoročné Fant4stic, ale nič také sa nekoná. Aspoň podľa mňa nie. Som rád, že som film videl, neviem či by som sa k nemu vrátil, ale užil som si ho aspoň raz. Čo nemôžem povedať o iných filmoch na tomto webe, ktoré majú oveľa vyššie hodnotenie. Rozhodnite sa sami, či je to niečo, čo by ste chceli vidieť. Hodnotenie: C+ ()

AppleCore odpad!

všechny recenze uživatele

To duchové žerou duhu, že to je tak zasraně barevný?! Remake tak otravnej, trapnej a zbytečnej, že i kdyby tam v půli naběhla původní sestava a poslala ty rádoby vtipný střeva do prdele, stejně by to nebylo na víc než jednu hvězdu... a to ani nejsem kdovíjak obří fanda původních filmů. Do toho si připočtěte otřesnej soundtrack, nulovou atmosféru a fakt, že klasika z osmdesátek vypadá líp i po těch třiceti letech. Hollywoodská zoufalost v plný polní! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $144miliónovTržby USA $128,350,574Tržby Celosvetovo $229,147,509Tržby za predaj Blu-ray v USA $21,772,223Tržby za predaj DVD v USA $16,414,466║ nie je to až taká katastrofa ako by sa dalo čakať ale jednoznačne na Reitmanové diely sa to nechytá a to ani z ďaleka, proste táto kompilácia nehrá to pravé orechové, aj keď tu máme zopár fajn frkov, ktoré troška pobavia ale ako celok to ide skôr do prázdna, miestami to príde dosť zdĺhavé a na ten slušný rozpočet tu moc toho nie je čo by očarilo, čo znamená že tu máme ďalší zbytočný remake ale nádstavbu /videl v kine: 40%/ ()

Galerie (74)

Zajímavosti (20)

  • Když jsou krotitelky naoko zatčeny a vyvedeny z hotelu, je zmíněna kniha „Jíst, meditovat, milovat“ od Elizabeth Gilbert. (Duoscop)
  • Jedním, kdo v pokračování odmítl vystupovat, byl Rick Moranis (v původním filmu Louis Tully). Tento herec nenatočil žádný hraný film od roku 1997, kdy mu zemřela manželka na rakovinu prsu, načež se rozhodl věnovat především svým dětem. Sám svou neúčast před kamerou okomentoval slovy: "Vzal jsem si pauzu, která se protáhla ještě ve větší pauzu". V jednom interview pak ke své účasti v nových Krotitelích duchů řekl: "Nevidím důvod, proč bych se měl na jeden den účastnit nečeho, co jsem dělal před třiceti lety", přičemž popřál hodně štěstí a úspěchu ostatním hercům i celému štábu. (PierrevanH)
  • Melissa McCarthy (Abby Yates) v rozhovoru prozradila, že ona i její herecké kolegyně byly překvapené improvizačními schopnostmi Chrise Hemswortha (Kevin). Mnoho svých vtipných replik si totiž vymýšlel sám. (Nikitera)

Související novinky

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

06.12.2022

Snímek Krotitelé duchů: Odkaz z loňského roku slavil u fanoušků série úspěch. Režisérovi Jasonu Reitmanovi se v něm podařilo představit nové postavy a navodit silnou dávku nostalgie k originálu. S… (více)

Sigourney Weaver zpátky v Krotitelích

Sigourney Weaver zpátky v Krotitelích

08.06.2019

Režisér Jason Reitman (Lítám v tom), syn Ivana Reitmana (Krotitelé duchů I, II), už nějakou dobu kutí pokračování ke kultovní sérii svého táty. To má ignorovat ženský reboot z roku 2016 a místo toho… (více)

Hrdina Uncharted shání parťáka

Hrdina Uncharted shání parťáka

30.03.2019

Herec Tom Holland (Spider-Man: Daleko od domova) má momentálně plné ruce práce s tím, aby neprozradil žádný důležitý spoiler ohledně blížících se Avengers: Endgame, už brzy ho ale čeká natáčení… (více)

Třetí Krotitelé duchů nabírají obsazení

Třetí Krotitelé duchů nabírají obsazení

03.03.2019

Pokud jste to prošvihli, Jason Reitman (Juno, Lítám v tom), syn Ivana Reitmana, režiséra původních Krotitelů duchů, chystá pokračování, které bude filmově navazovat na druhý díl a v podstatě tak… (více)

Reklama

Reklama