Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 1993. Obávaný bodyguard je zastřelen v tiché ulici. Další nájemná vražda, kterou musí vyřešit pražské 1. oddělení. Vyřizují si tu účty vládci podsvětí? Zločinů přibývá, každý týden další mrtví, mafiáni mají pocit, že tahají za delší konec provazu, a mnohý z policistů přemýšlí, jestli nemá přejít na druhou stranu zákona. (Česká televize)

(více)

Recenze (147)

klukluka

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Není to epizodický, tak s hodnocením ještě počkám. Nevím, kolik dílů má padnout na orlické vrahy, ale to je hrozně otřepaná kauza, pro mě osobně mediálně zdařile vyždímaná filmem Sametoví vrazi, další hranou tvorbu už bych na to téma oželel. Naopak bych si rád připomněl jiné kriminální případy té doby, respektive bych se o některých chtěl něco třeba vůbec poprvé dozvědět, určitě by podle mě bylo z čeho brát. Co se mi dnes líbilo moc, byla odlišná interpretace “bohulibé” charitativní aktivity kmotra Mrázka- ta jeho nadace na pomoc pozůstalým po zemřelých policistech. To byl fakt hodně absurdní podnik, vzhledem k tomu, jací lidé ho uvedli v život. Scéna, kdy ho sám Mrázek představuje mladýmu Kozákovi, byla vynikající. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já si nemůžu pomoct, ale tenhle pelmel byl fakt moc. Zrychlený průřez takových postav podsvětí, který se tam mihnou dvakrát? Jako fakt. Vyšetrovací metody dejme tomu, ale jinak jste v rychlíku, berličky, že se přehoupne mě na další roky a jsme stále na místě je sice na zrychlení hrozně fajn, ale trpí tím postavy. To kdo psal o kameře má jen pravdu. Jak tohle může být dílo. I v 50 letech dokázal držet kameru lépe. Nevím co tenhle výmysl má znamenat. Herecky taky nespadnete na držku a jediný Jonák v podání Novotnýho je jediná postava která chytne hned. Vlastně to jediný si každý pamatuje. Atmosféra standartní, protože narvat starý svetry a starší auta už umí každý. Kromě toho novějšího balkónu s okny, to se nepovedlo. Drželo mě jen téma a druhý díl jen hodím, že bude snad opět Jonák, ale doufám hlavně, že to bude konzistentnější, než tenhle výstřel do tmy.50% ()

Reklama

brzozin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám z toho smíšené pocity. Atmosféra a výprava sedí dokonale. Takhle přesně si devadesátky pamatuji. Ale samotný děj a postavy mi moc nesedly. Na to, jaký to má olbřímí marketing, kdy snad nemine den, aby o tomhle seriálu nepsala všechna online média, je to taková průměrná detektivka. Neurazí, nenadchne. Když to srovnám s fantastickými Případy 1. oddělení, tak tady v podstatě úplně chybí charaktery. Všichni jsou takoví jakoby šediví, bez tvaru, chuti a zápachu. Jediné výrazné postavy, které nemizí v té šedi svetrů a manšetráků jsou Jonák a Mrázek. Oba se tu ale jen mihnou. Zejména u Mrázka, ktereho tvůrci absolutně nedokázali vytěžit, je to škoda nevyužitého potenciálu. A obávám se, že se to do budoucna moc nezmění. ()

DJMaroko 

všechny recenze uživatele

Na to jakou to má reklamu a první ohlasy jsem čekal trochu více. Co musím, ale vyzdvihnout jsou interiéry exteriéry, rekvizity prostě a jasně cítíte se jako v 90´. Zklamal mě také výběr hudby chtělo by to trochu více toho Eurodance, který devadesátkám vévodil více než Žlutý pes. Kamera je zde opravdu otřesná, roztřesená a to neustále přibližování a oddalování tomu opravdu dramatično nepřidá! Skvělý a jedinečný Michal Novotný jako Jonák !!! ()

troufalka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když se začalo mluvit o pokračování , měla jsem za to, že půjde skutečně o pokračování.  Pokud se točí pokračování něčeho úspěšného, smrdí to často průs...švihem. Když se ale točí něco, co předcházelo úspěšného filmu nebo seriálu, je to průšvih skoro zaručený. Devadesátky mají bohužel zcela jinou dynamiku, než Případy 1 oddělení. Nevím, jestli bylo nutné zapojit stejné postavy. Tak třeba Plíšek se nám nějak zmenšil ... Nebo že by se ke stáru protáhnul? Kozák za mlada je charakterově úplně jiný než Kozák v nejlepších letech. U mě fungovalo podvědomé dosazování postav a působilo to na mě rušivě. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (19)

  • Tento díl se vrací k nájemné vraždě Jiřího Vrby v roce 1993 v Praze. V seriálu je vtipně „botanicky“ přejmenován na Jívu. (rakovnik)
  • Vražda bodyguarda Jívy se natáčela v Praze Dejvicích Nad Šárkou 132. Na plotě ale můžeme vidět tabulky ulice Hadovitá a čísla popisná/orientační 247/12. Ty odkazují na skutečné místo, kde se vražda odehrála. (Frontier)
  • Když v 53. minutě Plíšek (Martin Finger) s Tůmou (Ondřej Sokol) jedou obhlédnout posilovnu „v Podolí“, je v pozadí opakovaně vidět věž Husova sboru ve Vršovicích. (ladyViolet)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno