Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 1993. Obávaný bodyguard je zastřelen v tiché ulici. Další nájemná vražda, kterou musí vyřešit pražské 1. oddělení. Vyřizují si tu účty vládci podsvětí? Zločinů přibývá, každý týden další mrtví, mafiáni mají pocit, že tahají za delší konec provazu, a mnohý z policistů přemýšlí, jestli nemá přejít na druhou stranu zákona. (Česká televize)

(více)

Recenze (147)

DJMaroko 

všechny recenze uživatele

Na to jakou to má reklamu a první ohlasy jsem čekal trochu více. Co musím, ale vyzdvihnout jsou interiéry exteriéry, rekvizity prostě a jasně cítíte se jako v 90´. Zklamal mě také výběr hudby chtělo by to trochu více toho Eurodance, který devadesátkám vévodil více než Žlutý pes. Kamera je zde opravdu otřesná, roztřesená a to neustále přibližování a oddalování tomu opravdu dramatično nepřidá! Skvělý a jedinečný Michal Novotný jako Jonák !!! ()

Eire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Keby som to nezazil V SKUTOCNOSTI , tak poviem ze: je to prekombinovane,  umele, vymyslene, nerealne, prehnane.... bla bla... Teda zaciatok tohoto postkomunistickeho trhoveho kapitalizmu som zazil este v Spolocnom state a potom pokracovanie v Meciarovsko-Lexofsko-Sviechtofskou Mafianskom Slovenskom State  Mikulasa Kocnera Cernaka. Ale v podstate to bolo ako cez KOPIRAK. kopirovaci papier cierny alebo niekedy aj modry si PLISEK daval medzi kancelarsky papier., ked potreboval "vytlacit" kopiu z mechanickeho pocitaca. Pre teenagerov to bola klavesnicA... :-D zvana pisaci stroj... Ale k veci. bal som sa tohto serialu lebo 1.oddelenie je moja SRDCOVKA. Ale po prvych 3 castiach spokojnost 85% ()

Reklama

Pepi74 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ono to padlo i jinde. Ten kdo o té době nic neví, těžko se bude orientovat ve všech těch jménech. Naštěstí jsem přítelkyni pustil před nedávnem Sametové vrahy a tak když se v ději mihne nějaká postavička, stačilo říct "Víš to byl ten jak v tom filmu.." , Autor asi předpokládá, že všichni vědí o kom je řeč ale to není zdaleka pravda. Ale i tak dávám 4*, to zoufalství a donkichotské boje tehdejší policie jsou velice reálné a taky za Jonáka, ten se fakt povedl. ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Úžasné retro a fajn vidět zfilmované to, co má člověk ještě v paměti nebo načtené z knížek pana Kmenty. Vadil mi necitlivě uzavřený konec...Mrázek a Běla by vystačili sami o sobě na celý seriál či film...a určitá neukončenost vyšetřování...přeci jen mi víc sedí systém jeden díl - jeden případ - jedno vyšetření a dopadení pachatele... ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No a je to jasný. Jak jsem prorokoval u "Muldera a Scullyové" alias Malé a Černého, Devadesátky přišly a tak jako v reálu převálcovaly zbytek. Reálie a dobová výprava perfektní, s hláškami se nešetří. Kdo tu dobu zažil na vlastní kůži, jen žasne. Možná na jeden díl až trochu moc jmen najednou, ale sotva jsme začali. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (19)

  • Hlídkové policejní vozy mají běžné poznávací značky, kterými ale začaly být postupně označovány až od roku 1995. Děj epizody se však odehrává mezi listopadem 1993 a dubnem 1994. V té době měly všechny hlídkové vozy značku s písmenem „B“ a pěti číslicemi. (Martin_L)
  • Premiéru úvodního dílu sledovalo 1,9 milionu diváků starších 15 let (podíl 43 %), což byl nejlepší výsledek nedělního večera a také celého dne. (rublik05)

Reklama

Reklama