Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Studená válka je možná u svého konce, ale nové světové pořádky dávají vzniknout skupině tajných nájemných žoldáků zaměstnaných lákavou nabídkou. Tito lidé, známí jako Ronin, se setkávají ve Francii u tajemného klienta kvůli zdánlivě rutinní práci - krádeži aktovky. Jednoduchá mise se ale stane velmi nebezpečnou, když i ostatní organizace z podsvětí začnou usilovat o stejný cíl..., a aby skupina Ronin mohla zdárně dokončit svou práci, musí udělat něco, co dosud bylo jejím členům cizí...začít si důvěřovat! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (497)

InJo 

všechny recenze uživatele

Výborný staromódní thriller, jenž má minimálně tři (nebo spíš čtyři) velké klady - Roberta De Nira, Jeana Reno a dvě perfektní autohoničky. A samozřejmě hlavně výtečnou režii Johna Frankenheimera - bez ruky protřelého a sebejistého řemeslníka mohla tahle látka snadno dopadnout velice zle. Ronin stojí i za vícero zhlédnutí, a to i přesto, že děj vlastně nic moc ne(vy)řeší a jen se neustále žene kupředu. Tady to ale naštěstí skoro vůbec nevadí, protože tenhle snímek dokáže svoji relativní příběhovou plytkost (všichni se navzájem podrážejí kvůli jakémusi záhadnému kufru) více než dostatečně vykompenzovat ostatními filmovými prostředky. Jedna z mých dlouhodobě oblíbených ryze chlapských podívaných - a čím víc novodobých CGI slátanin bez koulí a hmatatelnějšího stylu vidím, tím raději ji s přibývajícími roky mám. 90 % ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Ronin je dobrej, to pro začátek. Ale "dobrý" znamená být průměrný, alespoň ve škole to tak vždycky bylo a bude. Tady je to stejný. Jako by se střetávali dva obrovské ledovce, jeden značí Holywood a druhý evropskou produkci. Skvělý De Niro a skvělý francouzský De Niro (Jean Reno) v opravdu svižném akčňáku, není čas na nudu a automobilové honičky jsou dokonalé. Nejdokonalejší! Ale chybou je scénář, ten je opravdu silně postaven na hlavu. Natascha McElhone je ale sex roštěnka! ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Výborný, i keď premisou nie práve najoriginálnejší kriminálny thriller (povedzme si to na rovinu, schéma "zbaľ kufrík a vypadni" nie je nič objavné), ale so solídnou technickou formou, veľkodušným obsadením a skvelými akčnými scénami. De Niro ako vždy vynikajúci, Reno vo svojej pravdepodobne najvážnejšej roli a aj zvyšok obsadenia (McElhone, Skarsgard, Bean a Pryce) triafa do čierneho. 80% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Už jsem operoval apendix čajovou lžičkou." Tak s tím nemám zkušenosti, ale auto už jsem řídil, občas si zastřílím a záda si taky celkem umím krýt. Jen to neumím udělat všechno najednou a v tak zběsilým tempu jako roninové Sam s Vincentem. Mě to s nimi vždycky bavilo, protože tady jde o přátelství, princip a adrenalin, což jsou ingredience, který mi vždycky chutnaly. Jen už jsem zapomněl, co jsem to vlastně strčil do toho kufru, že se o něj všichni tak perou. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Troufám si furiantsky říct, že minimálně za posledních 20 let nevzniklo mnoho žánrových filmů, které by se Roninovi vyrovnali. Atmosféra je dokonale oldschoolová (John Frankenheimer se nezapře) včetně Melvillovského samurajského prologu, přes pomalejší tempo má neuvěřitelný spád, akce je dynamická a nekorektní a zvratů je rovnou několik a každý rozhodně předvídatelný není. Co se týče obsazení - co jméno, to perla. Robert De Niro zde vypadá jako Lino Ventura (!) a stejně tak i hraje, Jean Reno jde ve šlépějích francouzských drsňáků ze staré školy, Natascha McElhone je stejně krásná jako přesvědčivá, Stellan Skarsgård je slizoun par excellance a Jonathan Pryce hraje padoucha ještě lépe než v Zítřku, který nikdy neumírá. Potěší i cameo Jana Třísky (nejen díky patriotismu) a Michaela Lonsdalea. Bezchybný akční nářez, čistý a průzračný jak křišťál. 100%. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (29)

  • Při automobilové honičce je Samův (Robert De Niro) vyplašený výraz odrazem skutečného strachu. Ve skutečnosti seděl vedle profesionálního řidiče a držel v ruce gumový volant. (agass)
  • Automobil, v němž titulní hrdinové absolvují divokou honičku, je Audi S8. (rainman93)
  • Hnědý Mercedes, který je použit v druhé automobilové honičce přibližně ve 40. minutě filmu, patřil režisérovi filmu Johnu Frankenheimerovi. (Caaslav)

Související novinky

Zemřel herec Michael Lonsdale

Zemřel herec Michael Lonsdale

22.09.2020

Ve věku 89 let zemřel v pondělí v Paříži filmový a divadelní herec Michael Lonsdale. Informaci předala zpravodajská televize BBC s odkázáním na jeho agenta. Britsko-francouzský herec se narodil v… (více)

Keanu Reeves trénuje na samuraje

Keanu Reeves trénuje na samuraje

20.11.2009

O filmu 47 Ronin už jsme kdysi dávno psali, ale pak bylo ticho a vypadalo to na jeden z projektů, které se nakonec nedočkají realizace. Zdá se však, že to studio Universal s napůl legendárním, napůl… (více)

Samuraj Keanu

Samuraj Keanu

10.12.2008

Marketingová kampaň k remaku scifárny Den, kdy se zastavila Země stojí především na konceptu „zdůrazněme divákům, že hlavní roli hraje kdysi tak hvězdný a milovaný Keanu Reeves“. Na internetu to… (více)

Reklama

Reklama