Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Inspektor Callahan se podílel na odsouzení vlivného gangstera Loua Janera a jeho muži se ho vzápětí pokusí zabít. Harrymu se však podaří z noční přestřelky vyváznout bez zranění. Další den je mu přidělen nový parťák, Číňan Quan. Společně jsou pověřeni vyšetřováním vraždy zpěváka Johnnyho Squarese, který pravě dokončil natáčení hororu Hotel Satan pod vedením režiséra Petera Swana. Televizní reportérka Samantha Walkerová zveřejní zprávu o podivné hře, kterou hrál režisér Swan a někteří lidé z jeho štábu. Každý z nich vypracoval seznam lidí, kteří prý zemřou. Vítězem je ten, kdo uhádne nejvíce mrtvých. Na Swanově seznamu Harry najde nejen zpěváka Squerese, ale i sebe. Po dalším útoku Janerových zabijáků Harry pohrozí uvězněnému gangsterovi, že přijde o život, pokud se mu něco stane. Po dalších vraždách, jejichž oběti byly na seznamech podivné hry, si Harry uvědomí, že jde o někoho, kdo se chce režisérovi pomstít. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (175)

zipper111 

všechny recenze uživatele

Film, kde je Liam Neeson ještě mladý ucho, kde se Jim Carrey ještě v titulkách jmenuje James Carrey, film, kde Dirty Harry rozstřílí půl San Franciska, tak jak jsme na to už dávno zvyklí... Zakončení pentalogie je vcelku průměrné, scénář a příběh vůbec jako takový je docela i podprůměrný, ale je to celé zajímavě natočeno, na Patriciu Clarkson se pěkně kouká, má to jen hodinu třicet a je to docela sranda. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Málokterá filmová série má opravdu parádní poslední díl. Naštěstí tohle u "dirty harry" série neplatí. The Dead Pool je bezpochyby nejhvězdnější díl ze všech (Eastwood, Neeson, Clarkson, Carrey) a má i slušný příběh, samozřejmě i akci a hlavně drsného Clinta, který nezklame v žádném z pěti dílů této kvalitativně vyrovnané série. Jsem rád, že zrovna Harrymu Callahanovi se podařilo odejít, když ne v nejlepším, tak alespoň těsně před vrcholem. 80 %. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Hodně se již vaří z vody, tomu odpovídá i stopáž, která svou délkou 85 minut, prostě nedovolí odvyprávět do hloubky příběh. Ten je ovšem slabší, takže delší čas není opravdu potřeba. Celá zápletka se sázkami na smrt mi příjde nešťastná, nezajímavá a nedotažená. Jim Carrey nepřehlédnutelný, jeho podání Welcome to the Jungle je dokonalé. Díky herecké sestavě se z filmu stává koukatelná záležitost. 60% ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se téhle poslední callahanovce vyhýbal, protože jsem si kdovíproč vsugeroval, že to musí být slabota. Jenže ono je to spíš nečekaně vtipné, protože sebeironické, se zaměřením na svět filmového průmyslu, posedlost celebritami a bulvární žurnalistiku. Snad v žádném z předchozích dílů C.Eastwood tak moc nesplýval s postavou, kterou hraje (policejní inspektor na titulu obrázkového magazínu)...a parťáka mu tentokrát (po Mexičanovi a ženě) dělá Asiat. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Poslední Harry už nejde brát moc vážně, místo hlubších myšlenek v pozadí je to vyloženě béčková krimi, celkem ale baví než pak jde hrubě z kopce v souvislosti se záporákem a WTF autíčkovou honičkou v závěru. Ať už je to číňan sparring parťák, Jim Carrey jako Johnny Squares, zápletka s režisérem vyvražďovaček, poprava filmový kritičky, anebo třeba neustálý product placement Guns N Roses, je to prostě až moc hloupý a humorný, hodně mimo první tři díly, přeci ale ujde a (narozdíl od čtyřky) nenasere. Toť teď můj osmý Eastwood v řadě a završení téhle série. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (14)

  • Až v tomto pátém pokračování se postava detektiva Harryho Callahana konečně dožila věku, který mu na počátku určili tvůrci cyklu Harry Julian Fink a Rita M. Finková. (ClintEastwood)
  • Natáčení probíhalo v Kalifornii. (reich)
  • Když v únoru roku 1988 probíhaly postprodukční práce na snímku Bird (1988), Eastwoodovi lidé už v San Francisku a okolí natáčeli Sázku na smrt. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama