Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z rudé planety zamíří k Zemi stovky létajících talířů. Zatímco americký prezident řeší otázku, zda chystat uvítací projev, nebo vyhlásit pohotovost armádě, zbytek světa žije obvyklými starostmi. Ovšem jen do chvíle, než marťané zlikvidují uvítací výbor, poté americký kongres a vzápětí zaútočí po celém světě. Zvesela a s nebývalou vynalézavostí, pokud jde o způsoby zabíjení. Hravě přitom odrazí všechny pokusy o protiútok, a tak se zdá, že dny lidstva jsou sečteny. Až Richie Norris, kterému se podaří zachránit před smrtí svou babičku, přijde na to, že jedinou účinnou zbraní proti marťanům je její oblíbená písnička, Indiánská píseň lásky v podání Slima Whitmana. Zanedlouho zní písnička ze všech reproduktorů a Marťané padají jako mouchy. Možná, že se lidstvu přece jen podaří přežít. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (760)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Dost neobvyklá a svérázná parodie, která nehraje jen na opakování scén parodovaného, ale jede si po vlastní cestičce. Tim Burton mi upřímně vůbec nic neříká, ale tohle mě docela oslovilo velmi cynickým humorem a několika nezapomenutelnými scénami (prezident a Marťan si podávají ruce:))), v nichž hvězdy Hollywoodu umírají příšernou smrtí. Tak nezapomeňte, až se objeví invaze, pořádný repráky a operetu Rosemarie. "When I'm calling you uuu uuu..." ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Mars útočí je příkladem že i mistr tesař se někdy utne. Těžko říct, co tímhle nepovedeným žánrovým slepencem chtěl básník - pardon, Burton - vlastně říct. Jako parodie na staré béčkové scifi filmy mi to přijde zoufale nevtipné, lépe řečeno, kdykoliv čekám pointu nadějné scény, Burton ji jednoduše pohřbí. Je to nevyrovnané, scénáristicky nedodělané. Na druhou stranu nejsem určitě objektivní, kdyby nešlo o Burtona, od kterého čekám film s velkým F, přidal bych druhou hvězdičku... Celkový dojem 30 %. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch výrazných devadesátkových filmů Tima Burtona, který mě tehdy, ve zlaté éře VHSek a videopůjčoven, naprosto a s přehledem minul. Zpětně je to samozřejmě sranda, ale pořád je to jen adaptace sběratelských kartiček od firmy Topps, která nepřekročila svůj stín. Některé nápady a obsazení jsou sice geniální, ale celek drhne. Výborné jsou mikro příběhy Lisy Marie, Dannyho DeVita, Sarah Jessicy Parker... ale nejlepší ze všeho je babča v podání slavné hitchcockovské herečky Silvie Sidney. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film můžu. Akční komedie jak se patří. Poprvé jsem viděl tento film mi bylo asi 12 let a tehdá jsem chtěl být jeden z lidí, kteří bojují proti Marťanům, ukrást jim alespoň jednu tu hustou pistoli a pak je kosit jednoho po druhým. Možná to v konkurenci jiných Burtonovských filmů bude znít směšně, ale Mars útočí je pro mě nejlepší Burtonovka a pochybuju, že bych na tomto názoru měnil své rozhodnutí. :-) ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Hlavne v prvej polhodinke dosť rozpačitý film. Dlho to bolo až príliš áčkové béčko a Burton trashovosť veľmi krotil. Našťastie ku koncu to už bolo lepšie. Chcelo by to ale viac ničení amerických symbolov laserovými lúčmi z mimozemských lodí. Cameo role sú vynikajúce, Burton zabíja jednu hviezdu za druhou, ale najlepším bol aj tak Tom Jones! Hlavne posledný záber filmu ma rozosmial na dlhú dlhú chvíľu. Ten chlapík je génius ... It's not unusual to see me cry, oh I wanna' die! ()

Galerie (159)

Zajímavosti (42)

  • Aby měla Lisa Marie (Marťanka) hladký a jemný kostým bez knoflíků nebo zipu, musela do něm být pokaždé zašita. (fannah)
  • Celosvětová premiéra proběhla 12. prosince 1996 v Hollywoodu. (Varan)

Reklama

Reklama