Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z rudé planety zamíří k Zemi stovky létajících talířů. Zatímco americký prezident řeší otázku, zda chystat uvítací projev, nebo vyhlásit pohotovost armádě, zbytek světa žije obvyklými starostmi. Ovšem jen do chvíle, než marťané zlikvidují uvítací výbor, poté americký kongres a vzápětí zaútočí po celém světě. Zvesela a s nebývalou vynalézavostí, pokud jde o způsoby zabíjení. Hravě přitom odrazí všechny pokusy o protiútok, a tak se zdá, že dny lidstva jsou sečteny. Až Richie Norris, kterému se podaří zachránit před smrtí svou babičku, přijde na to, že jedinou účinnou zbraní proti marťanům je její oblíbená písnička, Indiánská píseň lásky v podání Slima Whitmana. Zanedlouho zní písnička ze všech reproduktorů a Marťané padají jako mouchy. Možná, že se lidstvu přece jen podaří přežít. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (758)

misterz 

všechny recenze uživatele

Výborná záležitosť s nadhľadom, nechápem to nízke hodnotenie. T. Burton si tu robí srandu zo všetkého a všetkých, aj sám zo seba, pričom paroduje čo sa dá a väčšinu času mu to i vychádza. Je tu množstvo scénok, na ktorých pomyslenie mi ešte dlhý čas vyvolá úsmev na tvári. Takto si predstavujem výborný relax a jednoduchú zábavu. Film netreba brať vážne, stačí len nastúpiť na vlnu zábavy a nechať sa unášať. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,, Lustr Nancy Reganové! Néééééé!" ,,Bum, čvacht..." Napoprvé v kině se mi to moc líbilo. Opakovaně už tolik ne, ale nyní téhle parodii přicházím opět na chuť.Tolik skvělých herců a ještě báječnější bizarní smrti řady z nich. Nicholson si svůj part očividně vychutnával, Closeová je herečka s velkým H. Burton se sice zhlédl ve sci-fi 50.let ( létající talíře), avšak fascinují ho zejména léta 60. ( barvy, plastové zbraně, dívka z Playboye...). Stejnojmenná literární série je jen brutální. Burton dal svému filmu nadhled, ironii, vtip a comicsové zpracování ( které je kupodivu rovněž spíše brutální). Marťani jsou k sežrání, obsah jejich obřích mozků zrovna tak. Nebohé lidstvo měnící se v zelené kostry mizí pomalu z povrchu zemského. Ve válce světů fungovala obyčejná chřipka, Burton šel na Marťany po svém... ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Mě tedy vůbec neudivuje, že takovou blbost natočil zrovna Tim Burton. Ten mi totiž už od pohledu připadá jako hodně svérázný člověk, což se tady jen potvrdilo. Snímek zpočátku plný utahaných a nudných dialogů se postupně promění ve směsici těch nejšílenějších akčních scén v hlavní roli s tak bláznivě vypadajícími mimozemšťany, že se to prostě nedá popsat. Bohužel to ale není ani zdaleka tak vtipné, jak by se na první pohled mohlo zdát. Nebýt Jacka Nicholsona, který dokonale ztvárnil roli amerického prezidenta, kdo ví, jak by tahle šílenost dopadla. Takhle je to výhradně díky němu ještě na 3*. ()

Kass 

všechny recenze uživatele

Stylová pocta Tima Burtona béčkovým sci-fi filmům z 50.let. Je radost pohledět na plejádu slavných herců jak se skvěle baví ve svých rolích, do kterých dokázali vměstnat spoustu humoru a nadsázky. Mými favority v tomto směru jsou Jack Nicholson jako americký prezident a Glenn Close jako první dáma. Přesto ale za slabou stránku filmu považuji jeho přehuštěnost velkým množstvím postav a dějových linií, z nichž ne každá přispívá k plynulému průběhu děje, ale naopak ho zpomaluje, čímž film ztrácí své tempo. Což se ovšem naštěstí nedá říct o scénách ve kterých vystupují samotní marťané. Protože právě v těchto okamžicích se "Mars útočí!" stává v pravdě Burtonovsky kouzelný. ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Těžko se mi to říká ale ten film je prostě špatný-přemrštěný bláznivý mišmaš,který nezachrání ani plejáda hollywodských hvězd v režii zde netypického Tima Burtona. Já vím, že je to parodie na sci-fi filmy z padesátek a šedesátek ale tohle se vážně nedalo. A jak jsem už napsala ke Spielbergově Hookovi- i mistr tesař se jednou utne,''černý petr'' bohužel padl i na mého milovaného Burtona. ()

Galerie (159)

Zajímavosti (42)

  • Mimozemšťané se moc neliší od podoby, jež jim vdechl H.G. Wells ve svém románu "Válka světů" a kterou dodrželi i autoři jeho filmové verze z roku 1953. (hippyman)
  • Natáčelo se v Argentině (Buenos Aires), USA (Arizona, Kansas, Las Vegas, Nevada, Washington) a Holandsku (Stadskanaal). Natáčelo se od 26. února do 1. června 1996. (hippyman)

Reklama

Reklama