Reklama

Reklama

Vincent

Krátkometrážní / Animovaný / Loutkový
USA, 1982, 6 min

Režie:

Tim Burton

Scénář:

Tim Burton

Hrají:

Vincent Price

Obsahy(1)

Vincent Malloy je sedemročný chlapec, ktorý fanaticky obdivuje hororvú legendu Vincenta Pricea. Dokonca si myslí, že on sám je týmto slávnym hercom a svoj život vidí ako sled morbídností páchaných najmä na jeho matke... Krátkometrážny animovaný film VINCENT je oficiálnym debutom slávneho Tima Burtona. K bábkovému príbehu nahovoril komentár Burtonov obľúbený herec, a to sám Vincent Price. (Avathar)

(více)

Recenze (342)

smetyl 

všechny recenze uživatele

Prvotina Tima Burtona a už obsahuje všechny prvky jeho neskutečně originální tvorby! Svůj hlas k animovanému filmu propůjčil samotný Vincent Price o kterého tam tak trošku i jde. Snímek o tom, že dětské fatnazie by se měli brát trošku více vážně nebo by to mohlo dopadnout jak v tomhle kraťasu. Fantasitcky zrýmované. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních Burtonových výtvorů je tento krátkometrážní loutkový příběh. Vyprávý o malem chlapci, který zavřen sám ve svém pokoji, blouzní ve svých představách. Hlas chlapce namlouvál slavný hororý herec Vincent Price. A i sam Burton prohlásil že Vincent je jednak pocta žánru, kterému se doted věnuje ve svých filmech a jednak samotnému Vincentu Priceovi. ()

Reklama

pugs 

všechny recenze uživatele

Zelená Míľa pre mňa zostáva filmom, pri ktorom žiadny iný film nemá šancu, ale do mojich obľúbených filmov Vincenta zaraďujem pre atmosféru, ktorú má, pre fantáziu malého Vincenta, čo ju má minimálne takú ako sám Burton. Na Vincenta sa nedá tešiť, Vincenta treba vidieť a potom si naňho povedať názor, pretože nie každému sadne. Ale ako som už možno niekde napísal - Burtonove začiatky sú úžasné a jeho nástupcom by sa mohol stať Shane Acker, od ktorého mám tiež obľúbené filmy (hlavne 9 teda). Neviem, čo tu ešte napísať, len to, že odporúčam - Ale nie je to plných 10/10. Skôr tak 9.9/10 :-) ()

NUbijec 

všechny recenze uživatele

Říkal jsem si, jak může být nejlepší film Tima Burtna nějaký kraťas z počátků jeho kariéry. Ale pak sem ho viděl...nemůžeme ho srovnávat s plnohodnotnýmy filmy, ale na tomhle dílku je mistrovské uplně všechno. Nejdokonalejší je vyprávění veršovaného děje hororovým hlasem Vincenta Price a několik výborných vtipných narážek na hororová témata. Perfektní večerníček pro dospělé, víc takových... ()

Mikita 

všechny recenze uživatele

Burton básník, loutkář, vizuální mág, jeho cit pro detail a do toho podmanivý hlas hororové legendy. V tak krátké stopáži je zachyceno tolik témat a pokaždé, když to vidím, vysvětlím si závěr jinak. Jednou jsem pobavena přeháněním malého chlapce, který každou věc dokáže dohnat do podivuhodných extrémů, protože v mládí je každá maličkost brána až smrtelně vážně. Podruhé mám starost o malého chlapce a matčinu nevšímavost k jeho problému. Co když mladistvá mysl a bujná fantazie má takovou sílu, že vše může opravdu skončit smrtelně vážně? To očekávání, jak vyzní příběh asi dnes, a ta lahodně znějící recitace, to jsou pocity, kvůli kterým si ráda Vincenta pustím opakovaně. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Vincent Price se o účasti na tomto snímku vyjádřil jako o "nejradostnější věci, co se mu kdy stala; dokonce lepší než hvězda na hollywoodském chodníku slávy". (Morien)
  • Saturnský písečný červ, který se později objevuje v Burtonových filmech Beetlejuice a Noční můra před Vánoci se poprvé ukazuje v tomto filmu, stejně jako pes maskovaný za Frankensteina, jenž je k vidění ve filmu Frankenweenie. (Morien)

Reklama

Reklama