Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Victor Frankenstein je mladý chalan, ktorý má pomerne netradičný koníček - filmárčinu. Svoj prvý režijný počin premieta jedno dopoludnie rodine a spolužiakom. Hlavnú úlohu vo filme hrá jeho milovaný pes Sparky. Viktor sa stretol s nadšenými reakciami, no krátko na to nečakane prišiel o svoju hviezdu - Sparky chvíľu po projekcii filmu umiera pod kolesami auta a zdá sa, že z Victora vyprchala všetka chuť do života. Ale iba do chvíle, kým im v škole profesor biológie na žabe neukáže, ako možno pomocou elektriny dodať mŕtvemu organizmu život. Victor dostane šialený nápad - oživiť Sparkyho, torý už nejakú tú chvíľu leží na "cintoríne domácich zvieratiek". Teoreticky je to síce možné, ale aké to bude mať následky? (oli.G)

(více)

Recenze (142)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Frankensteinově atmosférický ČB filmek, kterej ale místo monstra má psí, ale to se ani nedá nazvat monstrum, ale takovej mazel malej milej roztomilej hafan. Má to nápad, má to aji parodicky narážky na skutečnýho Frankensteina, ale vyloženě nadšení nemám. Štěstí, že to bylo tak krátky, ale su zvědavej, co z toho Burton udělal ve verzi z roku 2012 - to bych řek, že bude lepší... ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Určitě lze souhlasit s tím, že je to roztomilý kraťas, který je variací na legendu hororového žánru jménem Frankenstein. Zároveň je to film z počátků kariéry známého režiséra a animátora Tima Burtona, který jasně naznačil směřování jeho tvorby, to znamená komediálně laděné fantastické příběhy, kde se může výtvarně vyřádit a kreativně využít své animátorské řemeslo. Když se to ale vezme kolem a kolem, tak oproti jeho zralejším počinům, jako je Ospalá díra, to má ještě své mouchy. Není to zkrátka přes pár šikovných nápadů dost propracované. Navíc pokud srovnám tenhle film s jeho Alenkou v říši divů, které se v každém druhém komentáři předhazuje přílišná vstřícnost k Disney Studiu, tady se projevuje vliv producenta ještě výrazněji a po nějaké temnotě a osudovosti hororové předlohy není ani stopy. Je to zkrátka takový miloučký filmový zákusek pro celou rodinu. Celkový dojem: 65 %. ()

Reklama

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Byl jsem naprosto dojat, nepamatuju si kdy naposled tak moc. Nevím proč a nevím jak to Tim Burton udělal, ale byl. Edit 17.3.2014: No a i napodruhé po několika letech mě tenhle krátký film dokázal dojmout v podstatě úplně stejně, jako když jsem ho viděl poprvé. Tim Burton v jedné ze svých nejčistších podob, kterou mám tak rád. Krásný filmík. (SD, orig.) ()

Melios 

všechny recenze uživatele

Len Tim Burton dokáže spraviť filmový príbeh na dve hodiny a napchať ho do krátkych 30 minút. Ajkeď je film bezfarebný ,Burtonova farbitosť a rozmanitosť ho neopúšťa. Pripadal som si akoby som sa vrátil do doby ,keď bol Nožnicovoruký Edward najnovšia Burtonovka (Edward je môj najobľúbenejší film od Burtona) . Ak ste sa dostali až sem tak je to asi preto ,že ste zistili ,že verzia z roku 2012 nie je orginál. Osobne si myslím ,že obe verzie majú ,čo ponúknuť a kazdý si príde na svoje (mne sa viac páčilo toto ,ale remake tiež milujem) ,i keď je pravda ,že príbeh je skoro totožný. A kvôli tomuto filmu Disney vyhodil Burtona z jejich firmy. Disney ,hanbite sa! Mali ste na dosah génia a odhodili ste jo preč.... ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Veľmi originálne dielko ešte od relatívne mladého, no dosť smelého Burtona. Toto bolo jeho detstvo: môžeme vidieť jeho lásku k sci-fi b-čkovým filmom, jeho typické prostredie (cintorín), ako mu nikto nerozumel, i on nikomu (people are weird), hororový nádych, no láskavý príbeh...Nebolo to úplne na 5*, skôr tak 85 % ( disney je tam cítiť a nerobí to dobrotu), ale po jeho dopozeraní fakt neviem, prečo niekomu vadí, ak má iný človek za zvieratko zombie psíka :) ()

Galerie (4)

Zajímavosti (7)

  • Film Tim Burton natočil pre Disneyho detský kanál, avšak zodpovední ho pokladali za príliš temný, pochmúrny a tým pádom nevhodný pre detského diváka. (lilina133)
  • Rozpočet filmu byl 1 milión dolarů. (ČSFD)
  • V listopadu 2007 podepsal Tim Burton smlouvu na natočení celovečerní verze filmu Frankenweenie, uvedené v roce 2011. (ČSFD)

Související novinky

2011, rok změn

2011, rok změn

23.12.2011

Rok 2011 byl v mnoha ohledech významný a průlomový. Byl rokem změn - ať už těch drobných v našich každodenních životech, nebo těch velkých, které začnou psát nové etapy osudů celých národů (politické… (více)

Reklama

Reklama