Reklama

Reklama

Vincent

Krátkometrážní / Animovaný / Loutkový
USA, 1982, 6 min

Režie:

Tim Burton

Scénář:

Tim Burton

Hrají:

Vincent Price

Obsahy(1)

Vincent Malloy je sedemročný chlapec, ktorý fanaticky obdivuje hororvú legendu Vincenta Pricea. Dokonca si myslí, že on sám je týmto slávnym hercom a svoj život vidí ako sled morbídností páchaných najmä na jeho matke... Krátkometrážny animovaný film VINCENT je oficiálnym debutom slávneho Tima Burtona. K bábkovému príbehu nahovoril komentár Burtonov obľúbený herec, a to sám Vincent Price. (Avathar)

(více)

Recenze (342)

lilina133 

všechny recenze uživatele

Perfektné....Výstižnejší a dokonalejší debut pre Tima Burtona ako tento kraťas, ktorý je poctou hororom & Vincentovi Priceovi...Kto by vari čakal romantické béčko (alebo céčko) v štýle Rosamundy Pilcher alebo všetkými farbami hrajúcu rozprávku asi nežije na tejto planéte:-)) Toto je typický Tim Burton, ktorý nemá chybu... ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Tolik nápadů, odkazů, narážek a dokonalosti vtěsnaných do 5ti minutového filmečku o chlapci, jenž by rád byl legendou hororových filmů Vincentem Pricem se jen tak nevidí ani v celovečerácích. Neučesaná ruční animace, černobílá kamera a celkově melancholická nálada dohromady tvoří kouzelné dílko. No a když se k tomu přidá můj oblíbený HAVRAN od E.A.Poea - Burton začal geniálně... ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nejsem skalním fanouškem Tima Burtona, přesto mám většinu jeho filmů rád, dýchá z nich šílenství:) Vincent je lahůdkou pro uši ( to veršování je prostě dokonalé a hlas Vincenta Price jej umocňuje nebo možná naopak) i oči ( to je prostě "burtonart" - protáhlý ksichty, všude stíny a pařáty, vizualizovaný šílenství:) ()

farfalla 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí výstavy skic, kreseb a maleb Tima Burtona, která právě probíhá v Domě U kamenného zvonu jsem se rozhodla, že bych se měla podívat znovu na některé Burtonovi filmy a popřípadě si doplnit rozhled. Začala jsem krátkometrážním Vincentem, který byl na výstavě hojně prezentovaný a předurčoval směrování další Burtonovi tvorby. Byl to jeden z jeho prvních počinů a zdá se, že Burton se potřeboval vypovídat ze svých vlastních pocitů z dětství a obdivu k Vincentu Priceovi a využil sebe jako materiál v praxi po škole. Je to velmi povedený náčrt malého kluka se silným zaujetím pro svou věc. ()

pugs 

všechny recenze uživatele

Zelená Míľa pre mňa zostáva filmom, pri ktorom žiadny iný film nemá šancu, ale do mojich obľúbených filmov Vincenta zaraďujem pre atmosféru, ktorú má, pre fantáziu malého Vincenta, čo ju má minimálne takú ako sám Burton. Na Vincenta sa nedá tešiť, Vincenta treba vidieť a potom si naňho povedať názor, pretože nie každému sadne. Ale ako som už možno niekde napísal - Burtonove začiatky sú úžasné a jeho nástupcom by sa mohol stať Shane Acker, od ktorého mám tiež obľúbené filmy (hlavne 9 teda). Neviem, čo tu ešte napísať, len to, že odporúčam - Ale nie je to plných 10/10. Skôr tak 9.9/10 :-) ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Saturnský písečný červ, který se později objevuje v Burtonových filmech Beetlejuice a Noční můra před Vánoci se poprvé ukazuje v tomto filmu, stejně jako pes maskovaný za Frankensteina, jenž je k vidění ve filmu Frankenweenie. (Morien)
  • Vincent Price se o účasti na tomto snímku vyjádřil jako o "nejradostnější věci, co se mu kdy stala; dokonce lepší než hvězda na hollywoodském chodníku slávy". (Morien)

Reklama

Reklama