Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hodný chlapec Ron se dostane do věznice za obchod s marihuanou. Bere si ho pod křídlo Earl Copan, který je za mřížemi už osmnáct let a snaží se Rona naučit pravidla života ve vězení... Vyfasovat v jednadvaceti pár let naostro za šíření marihuany - to je pořádná noční můra. Když ale Ron (Edward Furlong) vstoupil poprvé do své cely, pochopil, že jeho špatné sny ještě ani pořádně nezačaly. Jeho spolubydlící (Mickey Rourke) je populární místní "děvče" a Ron brzy zjistí, že i jeho vlastní mladá kůže představuje pro vyhládlé kriminálníky velké lákadlo. Naštěstí vzbudí brzy zájem místní autority Earla Copana (Willem Dafoe), vězně, který už strávil za mřížemi takovou dobu, že si ani nepamatuje jaké to bylo na svobodě. Pro Earla se mladík stane náhradou za všechno, co nikdy neměl - za rodinu, přátele, syna - a na oplátku Ron získá ochranu i zasvěcení do nelítostných pravidel světa uvnitř věznice. I Earl má ale své nepřátele a atmosféra ve věznici začíná houstnout. Snímek vznikl podle románu známého scénáristy Edwarda Bunkera (Na svobodě s Dustinem Hoffmanen), který se předtím odseděl ve vězení řadu let. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Nevím, jestli je taková už kniha, ale scénář je tak mimo jakoukoli představitelnou realitu kriminálu, že jsem se do toho filmu prostě nedostal. Od Steva jsem čekal trochu víc, obsazený a zahraný to bylo skvěle, nic proti, ale ten děj byl dílem utahanej a dílem naprosto nevěrohodnej. Takže jenom za tři, škoda.

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

Iba priemerné a velmi idylické spracovanie života za americkými mrežami. Apropo toho Rourke-ho som si ani nevšimol, že tam hral. Až spatne som ho hladal, a po dlhom hladaní zistil, že to je ten zmalovaný transvestita v cele s hl. hrdinom :))

Hovorím, nič, čo by som chcel vidiet druhý raz. Hodnotenie: 55% 

sefrak

sefrak (hodnocení, recenze)

vynikající obzvláště pak herecké výkony!celá herecká skvadra Trejo Dafoe Furlong a k nim Rourke naprosto výborní.Na filmu byla zřejmá knižní předloha,nebyl zbytečně roztahaný.Asi je to tím,že jsem od něj nic nečekal

Might_X

Might_X (hodnocení, recenze)

Trochu nevýrazný film z vězeňského prostředí, téma - vztah bažanta a vězeňského mazáka Willema Dafoe... Zajímavé je, že ve filmu nejsou vůbec dominantí bachaři coby zlý element - jak říká Earl "Je to moje věznice." a působí to občas spíš jako škola v přírodě, kde vězňům dozorci nosí cigára a starají se o ně.... Chceme víc Dafoe! 75%

Reklama

Reklama