Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Třídílná minisérie Případ Roubal nevypráví pouze o životě a trestné činnosti Ivana Roubala. Rovnocenný prostor je věnován i neodbytné touze policisty Jakuba po jeho dopadení a státní zástupkyně Markéty po co nejtvrdším trestu, který má být několikanásobnému vrahovi uložen. Na straně Roubalovy obhajoby stojí zkušený advokát - kariérista Hynek Pokorný a jeho koncipientka Daniela. Ta v průběhu procesu začne na vlastní pěst tajně pátrat a odhalí tak skutečnosti jednoznačně prokazující Roubalovu vinu. V souvislosti s tím začne řešit zásadní morální dilema: Má se i nadále angažovat v případu klienta, který se jí hnusí a o jehož vině je jednoznačně přesvědčena? Nebo má naopak porušit profesní zásady, vydat orgánům činným v trestním řízení důkazy usvědčující klienta, a připravit se tak o budoucí kariéru elitní advokátky, k níž díky svým ambicím a inteligenci míří? (Voyo)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (162)

petikacka 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to mělo potenciál. Dobrý námět, dobrý Čermák, dobrý Švehlík, Dagmar hrající 40-ítku (má na to, kromě toho šišlání), ale....Ale prostě to postrádá jakousi dynamiku, emoce, náboj a vůbec ztvárnění toho sociopsychopata magora Roubala.  Byla jsem natěšená...byla jsem načtená...a byla jsem nakonec hrozně zklamaná...Za mě 65% (11.12.2021 ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Mýma očima zdařilé kriminální drama, líbila se mi možnost nahlédnout do různých složek obtížného případu (vyšetřování kriminalistů, právnická kancelář, soudní jednání). Herecký ansámbl sympatický, pro Davida Švehlíka mám slabost, Hynek Čermák jako vždy výborný, zajímaví jsou i mladí - Kamila Trnková a Vojtěch Vodochodský.. Celkově spokojenost, Tereza Kopáčová to se mnou umí.. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Česi načo siahnu (čo sa filmovej tvorby týka), to poväčšine premenia na "zlato". Bohužiaľ "Případ Roubal" nie je tak celkom onen prípad. Tak nejak som dúfal, že sa človek viac dozvie o samotných činoch, no toto je krimi na báze čistej "dokazovačky" viny /neviny. Hynek ako herec je vydarená postavička všetkého druhu, pre akýkoľvek žáner. Byť to väčší priestor pre neho, aj samotná mini séria by bola vnímaná ďaleko lepšie. Taktiež musím povedať, že čím viac sa blížil záver, tým viac mi prišiel vývoj deja "idealizovaný". Nejak sa mi nechce veriť, že by to všetko išlo tak ľahko .. ()

Flynn 

všechny recenze uživatele

Pani Veškrnová byla teda šílená. Ta si mohla podat ruce s tim otcem koncipientky a jit s nim potrenovat do ochotnickeho divadla. Nevim jak moc si pribeh pokrivili pro sve potreby, pribeh Roubala znam jen z medii. Čermak ho vsak zahral skvěle. Škoda všech těch vedlejších postav (krom Švehlika). Působili všichni hrozne prkenně a amatérský , v čele s porcelánovou paní Veškrnovou. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když mi parta kamarádů před časem nabídla, že pojedeme na Pohádku moc jsem nevěděl zda chtít či ne. Znáte to když vás  něco dost láká, ale zároveň z toho nemáte dobrý pocit. Jet se podívat na místa, kde vrah Roubal nechal sežrat prasatům minimálně dva lidi co zavraždil je takový celkem zvláštní cíl výletu..  A kdo ví, zda těch lidí nebylo víc. Jenže Pohádka měla být i čarokrásným místem uprostřed Šumavy a tak jsme vyrazili. Po celodenním harcování se do kopců s plnou polní a s neustálým přelézáním ohrad plných stračen jsme se na Pohádce nakonec ocitli. Tak tady se to dělo.  Tady Roubal žil. Kolem části domu byla bažina, vegetace si začala brát zpět své a dům podle mne už nevydrží další zimu. Klenuté přízemí kde Roubal choval prasata vypadalo navzdory ostatním částem domu docela stále slušně. Nebylo mi tam dobře řeknu vám. Raději jsme odešli kus od domu na nádhernou bzučící rozkvetlou louku a tam pod obrovským dubem jsme usedli a já ostatním četl o Roubalovi. Nebýt těch historek o čarodějnici a Roubalovi, byla to tam opravdu Pohádka. V chalupě jsme raději nespali a volili přátelskou divočinu vůkol. Jak říká Honza Studnička v podcastu Hodina dějepichu - já na čarodějnice a duchy nevěřím do 24:00 :-). Byl jsem tedy zvědavý na seriál s osobní zkušeností (naštěstí ne s Roubalem, ale místem kde se lecos asi odehrálo) jak se filmaři poprali s touto látkou. Podobnost Hynka Čermáka byla místy až strašidelná a hlavně ty některé jeho přítelské pohledy s úsměvem zničehonic se změnící na kamennou tvář bestie pro níž lidský život má hodnotu je věcí, které lze ukradnout a zpeněžit. Atmoška devadesátek byla na jedničku a nebylo to jen těmi prohánějícími policejními Favority. Za mne spokojenost. * * * * ()

Galerie (31)

Zajímavosti (26)

  • Kriminalista Jakub (David Švehlík) říká státní zástupkyni Neumannové (Dagmar Havlová) o Roubalovi: „Jezdí bejvalou Havlovou limuzínou.“ Zajímavostí je, že to říká bývalé manželce prezident Havla – Dagmar Havlové. (sator)
  • Během akce na dopadení Ivana Roubala (Hynek Čermák) v pražském metru se před kamerou několikrát objeví Jan Štoček – elitní pražský detektiv, který se mj. podílel na dopadení Ivana Roubala. (Frontier)
  • Scény z Německa byly natočené v Ústavu molekulární genetiky Akademie věd v Praze-Krči. (StrYke)

Reklama

Reklama