Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Třídílná minisérie Případ Roubal nevypráví pouze o životě a trestné činnosti Ivana Roubala. Rovnocenný prostor je věnován i neodbytné touze policisty Jakuba po jeho dopadení a státní zástupkyně Markéty po co nejtvrdším trestu, který má být několikanásobnému vrahovi uložen. Na straně Roubalovy obhajoby stojí zkušený advokát - kariérista Hynek Pokorný a jeho koncipientka Daniela. Ta v průběhu procesu začne na vlastní pěst tajně pátrat a odhalí tak skutečnosti jednoznačně prokazující Roubalovu vinu. V souvislosti s tím začne řešit zásadní morální dilema: Má se i nadále angažovat v případu klienta, který se jí hnusí a o jehož vině je jednoznačně přesvědčena? Nebo má naopak porušit profesní zásady, vydat orgánům činným v trestním řízení důkazy usvědčující klienta, a připravit se tak o budoucí kariéru elitní advokátky, k níž díky svým ambicím a inteligenci míří? (Voyo)

(více)

Recenze uživatele Klik k tomuto seriálu (2)

Epizoda 1 (2021) (E01) 

Překvapují mně super kladná hodnocení. I když asi rozumím, protože většinou je to s poznámkou: na Novu dobrý. Ano, na Novu asi dobrý, ale s většinou produkce České televize se nemůže rovnat. Nevím nakolik odpovídá děj reálnému případu, ale části zápletky mně nějak nefungují - na geniálního vraha Roubala. Možná je to dáno způsobem, jak ten případ převyprávěl scénárista. A s tím taky souvisí fakt, že ani depresivní, temná atmosféra všech prostředí, ve mne nevyvolala napětí nebo strach. Pokus o objevné obsazení vyšel u Čenského velmi dobře,  bohužel hlavní role "Dívka s perlou" nebo její otec soudce, za mně nezvládnuto. Nevěřím ani jednomu. A Havlová Veškrnová je na tom stejně. Souhlasím s Marigold, herecky toporný. Takže dávám 1 hvězdu za "na Novu dobrý" a druhou hvězdu za to, že z Roubala nedělají kladného hrdinu, tak jak se to stalo u Kajínka.  Když ale chce Nova touto placenou službou konkurovat Netflixu, bude muset opravdu hodně přidat. Klik ()

Epizoda 3 (2021) (E03) 

Poslední epizoda ve stejném duchu jako první. Nic moc. Za mě je to vše promarněná šance. Tady se potvrdilo, že když jeden dělá totéž, není to totéž. Kopáčová prostě Metanol nezopakovala. Domnívám se, že chyběla výhoda Česká televize, to znamená fungující struktura producentského centra. Dohled dramaturga, kreativního producenta... . Temný příběh Roubala bohužel převálcovala linka (vůbec nechápu proč tak strašně happyendová) Daniely. A finále zcela naplnilo podpráhové sdělení "Pravda a láska zvítězí...."  Pác a pusa Daniely s mladým prokurátorem na chodbě soudu a k tomu Veškrnová Havlová vítězoslavným pohledem doprovází Roubala po vynesení rozsudku. No to už se hodně blížilo (i hereckým výkonem) původní tvorbě TV Nova (Ordinace...). Je úžasné jak všichni jsou šťastný, jak to dobře dopadlo. Dokonce i tatínek se změní a začne u džusíku s dcerkou věřit v pravdu a čestnost. A ten hajzl Roubal se smaží v pekle a odvolává se na boha. A snad jediný kdo prohrál je divák a TV Nova. Klik ()

Reklama

Reklama