Reklama

Reklama

Kevin Spacey, držitel dvou hereckých Oscarů, v roli pacienta psychiatrické léčebny s jasnou diagnózou: tvrdí, že je na Zemi na návštěvě a pochází z planety K-PAX. Jeff Bridges, několikrát na Oscara nominovaný, v roli jeho lékaře dr. Marca Powella. Přepracovaný psychiatr ze státní nemocnice nachází u svého vesmírného pacienta řadu nezvyklých projevů a navíc naprostou odolnost vůči běžným léčebným prostředkům. Co když je podivný pacient skutečně mimozemšťan?

Na filmu, který odstartoval z prvního místa amerického žebříčku, se kromě režiséra Iaina Softleye podílela řada mimořádných filmařských osobností - kameraman John Mathieson, který získal řadu ocenění a nominaci na Oscara za svou práci na GLADIATOROVI, střihač Craig McKay, mnohonásobně oceněný a rovněž na Oscara nominovaný za filmy MLČENÍ JEHŇÁTEK a REDS. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 104)

lamps 

všechny recenze uživatele

Herecké exhibice a atmosférická režie v příběhu, který si bohužel sám se sebou nedokáže poradit. Kvituji každý film, který nutí pasivního diváka přemýšlet a hraje se s jeho prohlubujícím se očekáváním, proto 4*, ale asi bych musel být na zcela jiné myšlenkové či intelektuální bázi, abych si zdejší pointu a celkový smysl dokázal uspokojivě vyložit - a opravdu si nejsem jistý, jestli se jedná o bázi výkonnější či naopak primitivnější... Ale každopádně, ten Kevin Spacey je herecký FENOMÉN. 80% ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Aha, tak už vím, odkud Nova ukradla hlavní skladbu Soukromých pastí :)) Protův pohled na svět skrz Bonovy brýle mě zaujal hned v první chvíli a jen tak nepustil. Kevin Spacey je prostě nepopsatelný, NEPOPSATELNÝ herec ! Vlastně jsem před jeho výkony nikdy nepadala na zadek jako ostatní, ale jako Prot mě skutečně přesvědčil. Škoda, že stopáž je natahovaná a druhá polovina ne tak chytlavá jako ta první, protože jinak by to byl plný počet. A konec? Doufala jsem přesně v takový.. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

To je přesně ten film, kde si člověk buď řekne, že to je sci-fi, kde je strašně málo mimozemšťanů, tak strašně málo, že se o nich vlastně jen mluví - anebo, je jeden z nich furt v každým záběru a jen se čeká, kdy konečně odletí na ten jeho slavnej Kejpek. Víc asi nemám, co bych k tom řekl. Ať je to tak či onak, pořád je to pěknej film. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Lahůdka stojící na hluboké studii psychických poruch, ale zejména na virtuozitě Kevina Spaceyho a Jeffa Bridgese. Děj se ubírá pomalým téměř pohodovým tempem, ale přitom v každé minutě je přítomné napětí a nesmírná divákova zvědavost, jak to vlastně je. Úspornými prostředky, mezi nimiž čelné místo zaujímá mimozemšťanský úsměv Spaceyho, se zde dosahuje maximálního účinku po všech stránkách, z jakých se dá film hodnotit. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Chytrý a moc příjemný film, u kterého potěší absence jakkéhokoliv klišé či kalkulu. Přestože je příběh veskrze postaven na dialozích, udržel mně v napětí po celou dobu, kdy jsem čekal na konečné rozřešení. Divák ocení vyšperkované dialogy, při některých scénách, jako např. v planetáriu, člověka spolehlivě zamrazí. Bezvadný dojem z filmu umocňuje skvělá kamera, hudba no a pochopitelně one-man-show Spaceyeho, o kterém nemá smysl se více rozepisovat. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (18)

  • Po závěrečných titulcích následuje ještě krátká scéna. (Dio_Padre)
  • Protože byl původně do role Prota zvažován Will Smith, postavu dr. Marka Powella měl hrát Kevin Spacey. Když Smith z filmu vycouval, jeho role připadla Kevinovi. (don corleone)
  • Po svém zmizení se Prot (Kevin Spacey) objevuje na stromě. Na otázku dr. Powella (Jeff Bridges) kde byl, mimozemšťan odpoví, že cestoval na severu "Newfoundlandu a Labradoru". V Newfoundlandu Spacey shodou okolností v roce 2001 natáčel film Ostrovní zprávy. (don corleone)

Související novinky

Klaus je Bůh či Bůh je Klaus?

Klaus je Bůh či Bůh je Klaus?

12.05.2006

Nepřišlo vám někdy, že ve skupině rodinných amerických filmů o Vánocích a Santa Clausovi a znovunalézání Ducha Vánoc něco chybí? Mně ne a velmi jsem se mýlil. Jean-Claude La Marre, herec, producent a… (více)

Reklama

Reklama